Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Capture pres TV kartu nebo pres dig. kameru?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Ferda
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Ahojte. Digitalni kameru nemam, ale pochopil jsem spravne, ze je mozno na digitalni kameru pripojit klasickou a vyuzit ji tudiz jako A/D prevodnik a do PC to dostat pres FireWire?

    Jestli to tak je - tak co bude kvalitnejsi? - capture pres TV kartu (AIW Radeon) nebo pres tu digitalni kameru. (pri capture pres TV kartu to pujde taky do DV formatu). Bude videt rozdil nebo to vyjde nastejno?

    Ferda
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele PIPO_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    22

    Podstatný rozdiel je v tom, že digitálna kamera použitá ako prevodník vzorkuje video i audio na chlp presne t.j. synchronizácia zvuku s obrazom je zaručená. Pri grabovaní cez TV kartu obyčajne vzorkovanie kolíše a ak priamo TV karta nemá aj priame zachytávanie zvuku t.j. zvuk spracováva audiokarta tak je synchronizácia v háji a budeš musieť vzhľadom na svoj použitý hardware a software nájsť ten správny spôsob ako a čím to napraviť.
    Čo sa týka kvality tak sa dá povedať, že DV kompresia podľa spôsobu vytvorenia (rôzny software, hardware) volľným okom rozoznateľné rozdiely nemá. Digitálna kamera však má S-Video konektor, čo však veľa TV kariet nemá - majú len CINCH. A rozdiel v prenose cez S-Video a CINCH už poznať je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    PIPO oprav s tym SVCD konektor, sak chlapec sa zblazni, kym ho najde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele PIPO_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    22

    Uffff ...
    do frasa musím sa isť už naobedovať ...
    ... tuším od hladu už nevidím a nemyslím ...

    Vďaka za upozornenie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Ferda
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Mozna bych to pochopil.. No a S-Video nahodou na karte mam Neco uz jsem zachytaval, pres ATV se mi to ke konci zdalo trochu rozjete, tak jsem zkousel VD a tam to docela slo. Akorat - kdyz pouziju VD pod XPckama, je tam samozrejme MS wrapper - nekde jsem cetl, ze je v nem pry chyba - projevuje se nejak a jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    no, já grabuju přes Radeon VIVO do plného rozlišení, dříve jsem graboval přes nějaké BT8xx do 352x288 - zvuk se mi nikdy nerozcházel, zvukovku mám Audigy. řekl bych ale, že z digitální kamery je obraz ostřejší a hlavně je v něm méně šumu (nemám digitální kameru, tak mohu srovnávat vždy jen ve chvilkách, kdy někoho učím s jeho kamerou a počítačem zacházet). Řekl bych, že tam budou podstatně lepší převodníky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Ferda:

    Wrapper pod XP by mal fungovať normálne. Ale zo skúseností musím konštatovať, že VD je síce dobrý, ale nie moc na zachytávanie, urobí dropped frames aj na 3GHz mašine , pričom iné softy idú s 0 dropped frames. Takže doporučujem napr. iuvcr, ten je jednoduchý a na zachytávanie funguje excelentne .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    Takze k tematu muzu rici akorat toto. Pred dvemi lety jsem mel AV Master 2000 a ten byl na grabovani analogu opravdu dobry. Pak jsem se rozhodl koupit Sony kameru s A/D prevodnikem a prodal jsem AV mastera - prechazel jsem na nove PC a WinXP, takze to jinak ani neslo. Me zklamani bylo obrovske kdyz po prvnich vzorcich zachycenych z analogoveho zdroje pres A/D prevodnik kamery jsem to porovnaval s drivejsimi vysledky z AV mastera. Neda se to srovnat s vystupem ktery daval starousek AV Master. Problemy v zachycenem materialu jsou zubateni, ztrata ostrosti, obcas trhani obrazu a celkove mam dojem, ze komprese kterou kamera dela je hrozne nekvalitni. Chci se zpet vratit k nejake zachytavaci karte pro analog. Pokud nekdo mate nejaky tip - dejte vedet (mam na mysli neco za rozumnou cenu jsem amater a nezivi mne to). Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 23:56
  2. DV capture pres firewire s dropouty
    Od ai v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 03:07
  3. Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-10-2005, 18:19
  4. Vegas 6 a capture přes Matrox RTX 100
    Od pierrek v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2005, 18:43
  5. VHS -> AVI (pres canopus storm se nebo digitalni kameru)
    Od in0 v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2005, 08:08