Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Skylink - "záhadné" problémy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Začátkem července jsem koupil a zaregistroval kartu Skylink a bohužel se mi nezprovoznil příjem ani placených ani neplacených kanálů - vše jinak v pořádku, neboť např. ČT24 běžela bez problémů (receiver HUMAX 2000, parabola 80 cm, twin blok ASTRA 1-19,2 a ASTRA 3-23,5, dekodér IRDETO). Po všelijakých pokusech (resetování přijímače, nechat zapnuté několi dní, výměna slotů apod) jsem vše odnesl do obchodu, kde velmi ochotný a asi i znalý prodavač začal dělat nějaké pokusy (výměna karet, modulů, přijímačů mezi sebou) a dosáhl toho, že asi po dvou dnech začalo vše fungovat (ale tvrdil, že se s něčím tak úporným ještě nesetkal). Šly tedy neplacené programy, balíček MULTI a balíček HD plus. HD plus přestalo jít asi po 20 dnech - to je prý v pořádku, po registraci je prý nějakou dobu zadarmo. Ovšem asi po 25 dnech přestaly jít i programy z balíčku MULTI, které měly jít 2 měsíce zdarma (vyjma Discovery a MGM - ty běžely dál normálně). Zase jsem prováděl asi 14 dní pokusy s resetováním, nechal jsem si poslat dvakrát aktivační "kód" ze Skylinku, a nic. Opět jsem tedy kartu s modulem odnesl do obchodu - když prodavač viděl, že fungují všechny neplacené programy (ČT1 apod), a z balíčku MULTI jen Discovery a MGM (samozřejmě na jiném přijímači), řekl, že je to asi vadná karta a že mi ji druhý den vymění. Když jsem si pro ni přišel, k mému překvapení řekl: "Představte si, nechal jsem to běžet přes noc a ono se to rozběhlo, ale nevím proč". Když jsem doma dal kartu do svého přijímače, vše funguje. Mám ale obavu, že se to bude opakovat.

    Možná se zde na fóru najde někdo, kdo se s takovým problémem setkal, nebo kdo z mého popisu dokáže stanovit diagnózu. Předem všem díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    podla mna mas problem , ze ti na kartu neprechadzaju zapisy.. ako by si mal blocker .. balicek multi prave prichadza vzdy tak na mesiac .. cize dal si to typkovi .. on to nechal v inom primaci .. zapisali sa na kartu zapisi .. mesiac to slo .. vyprsala platnost .. ale nove zapisi ti neprisli .. typek v predajni to cez noc nechal v inom primaci, kde zapisi prechadzaju .. cize zase to preslo .. mesiac ti to pojde ..

    problem je v tvojom primaci pripadne irdeto dekoderi .. akoby mal nastaveny blocker .. mal by si to riesit .. lebo ti vyprsia aj kanaly zo zakladneho balicku (tie maju zapisy vzdy tak na pol roka) a nepozres si nic ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Pytkin: děkuji za odpověď - takto nějak jsem to intuitivně taky ohodnotil. Můžu mít doplňující dotaz: co to je blocker? a můžu nějak určit, zda je chyba spíše v přijímači nebo v dekodéru? Vlastně mi není vůbec jasné, jak postupovat. Receiver je ještě v záruce, ale kartu s dekodérem jsem bohužel koupil jinde, takže je mi jasné, když přijdu k obchodníkovi, kde jsem koupil přijímač, tak automaticky řekne, že chyba je v kartě nebo dekodéru a nevím, co bych mu na to měl říci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    134

    Problem je jednoznacne nedokonaly fw,co je bezne u stb.Fw bezne nemaju dotiahnuty,stb sa predavaju a fw sa upravuje priebezne.A bezne su problemy s inymi citackami ako cryptoworks,pripadne s uni citackami.A problemov bude este viac po prejdeni na irdeto/cryptoworks.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    134

    Chyba je v dekoderi,pripadne v spolupraci dekoderu s stb.Blocker je zakaz prichodu zapisov na kartu,vynimocne existuju preprogramovane karty,kde napriklad bezi neoficialne cela ponuka platenych programov-zapisy su naprogramovane napr na 10 rokov,keby nebol blocker vsetko by sa zrusilo "prichodom zapisov".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo jo .. karta bude najskorej uplne v poriadku .. problem je urcite v primac/dekoder .. humaxy vobec nepoznam .. to budes musiet hladat niekoho , kto sa v tom vyzna viac .. ja mam dreambox so softwarovym dekoderom .. tiez mi cez MGCAMd neprechadzaju zaznamy na karty a vzdy ked mi nieco vypadne , musim prehodit na CCcam ..

    Opdorucil by som ti ist na specializovane satelitne forum www.cssf.cz , kde sa najdu asi ludia , ktory tvoj primac poznaju a budu vediet ake ma problemy a poradit ti , ako to riesit ..

    Inak este mi je divne , ze mas IRDETO dekoder , ked potrebujes CRYPTOWORKS .. Najskor asi bude problem v tom dekodery .. Co je na nom napisane ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Presne tak. Irdeto dekoder asi nebude vediet cryptoworks, potrebujes prijimac co ma cryptoworks dekoder, alebo prijimac s univerzalnou citackou a softwarovym dekoderom.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    HUMAX 2000 , to je toto ?
    http://www.humax.cz/?lg=sk&s=1&view=hdci-2000

    ak ano , tak su dve sachty na CI .. tak vyber ten CI a napis presne co je na nom napisane .. mozno je to daky hacknuty , alebo univerzalny modul .. a staci na nom vypnut blocker .. alebo ak chces mat istotu , kup si CRYPTOWORKS dekoder , kartu daj do neho a to musi fachcit ..

    pozeram ze Cruptoworks dekoder stoji 1000 korun .. to sa da , ne ?

    http://www.1cdc.sk/product_info.php?...roducts_id=880

    ale ako pozeram , aj na tomto je napisane IRDETO
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Děkuji všem za názory. Má někdo vysvětlení, proč programy MGM a Discovery zůstaly funkční, když žádné jiné placené kanály nešly?

    Pytkin: Mám Irdeto, protože když jsem kupoval Skylink, doporučil mi prodavač právě tuhle kartu, že je nejnovější, a proto nejlepší. Samozřejmě mi teď nabízí, že mi ji vymění za nějaký starší typ Cryptoworks. Ale kdybych to vyměnil, co bych poznal - teď to všechno funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    iste .. ale riesit by si to mal .. za chvilu ti to zase prestane ist a budes to musiet riesit ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    měl jsem Humax2000 doma a švagr ho ještě má, měli jsme podobný problémy jako ty , švagr vyměnil tři dekodéry,začínal na stejným jako ty IRDETO CRYPTOWORKS, potom od Technisatu a skončil na dekodéru kterej prodávali přímo s kartama f. Trade&Technology (nyní Skylink) a už mu to maká, mě to běželo na starým CRYPTOWORKS dekodéru od Philipse. Humax 2000 si z každým dekodérem opravdu nerozumí, všechny zkoušené dekodéry na ostatních přístrojích fungovali normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    134

    Ale skylink aj tak za chvilu prechadza na irdeto/cryptoworks,takze,ked si kupis cryptoworks,tak nemas istotu,ze ti to pojde potom.Radsej nieco univerzalne s dobrou fw podporou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    prechod Skylinku a CS linku nebude zachvíľu, ale bude postupný a nezačne skôr, ako za 2 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    takze to asi bude , ako hovori motorex .. treba najst vhodny dekoder .. ten aktualny sa asi nekamarati dobre s tym humaxom ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    motorex: díky, to bude asi ono. Jak mám ale poznat, že výměna modulu zafungovala, když nevím, kdy přesně chodí zápisy ze Skylinku?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Skylink - Naladění "normálních" stanic
    Od vladik_hk v sekci DVB-S
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 18-03-2014, 01:08
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 08:52
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08
  5. WinFast PVR - problémy s "Custom Defined"
    Od perp v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-12-2005, 13:54