Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: UPC a HD programy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    Zdravím,
    strašně jsem chtěl využívat satelitního vysílání a Skylink, ale bohužel nemám výhled na jížní stranu a na střechu to mám daleko a sousedi... Však to znáte...

    Proto se poohlížím po kabelovce a protože mám od UPC net pokukuji po jejich nabídce, abych svou novou plazmu nakrmil nějakými programy. Z fór je mi jasné, že datový tok signálu programů není valná, ale přece jen bych chtěl slyšet zkušenosti přímo od Vás - jak je na tom třeba Nova HD, zda to mají pouze upscalované a jak jsou na tom ostatní HD programy.. Vím, že se má UPC stěhovat na nový satelit a mělo by se to zlepšit, ale jde mi teď spíše o současnot než to co bude za rok a více..

    Jen mě mrzí, že nemají HD balíček třeba jako Skylink. Proto budu muset vybrat programy Standart a nějak to poslepovat dohromady, ale není to už pak malý peníz

    A poslední technická poznámka, pokud mám model TV s DVB-C a CI slotem, bude mi stačit pouze jejich karta a nic víc?

    Díky za případnou pomoc a odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    A poslední technická poznámka, pokud mám model TV s DVB-C a CI slotem, bude mi stačit pouze jejich karta a nic víc?
    Pokud je tvůj model TV v "registru" UPC, tak ano, bude to stačit. Jenom jim to budeš muset sdělit a oni ti pošlou kartu do slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    OK a předpokládám, že ten registr nikde nenajdu a budu si muset na UPC napsat, abych věděl na čem jsem. Jinak existuje někde tabulka jak je to s datovými toky signálu jednotlivých společností??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    UPC dodává jen STB, ty si do té TV budeš muset pořídit Conax modul CAS7 odtud http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...conax-cas7.htm


    Pokud nejsi zákazníkem UPC tak si normálně objednej digital, příde ti technik a přiveze STB, provede instalaci. Poté si objednáš z výše uvedeného Conax modul do CI, oni ti k tomu přidají i další kartičku a předregistrují ji u UPC.

    STB si pak schováš do skříně pro strejčka příhodu, máš ho zapůjčený zdarma.

    Co se týček kvality Nova HD a Nova Sport HD, tak tyhle dva kanály mají pro sebe samostatný multiplex, takže datové toky parádní, ovšem NOVA dodává u většiny prohramů jen upscalovaný signál, záleží na tom co dávaj. U těch sportovních přenosů už je většina nativní HD a tam to stojí za to.

    EDIT: Pokud má TV ve specifikaci DVB-C, CI nebo CI+ slot a MPEG-4 mela by být plně kompatibilní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    jak je to s datovými toky signálu
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=159100
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    8MHz MUX 64QAM při 6900 kSym/sec má užitečnou přenosovou rychlost cca 38Mbit/sec

    Přikládám tabulku aktuálního stavu všech MUX DVB-C v síti UPC CZ. Některé jsou pouze lokální a lze je naladit jen v uvedených oblastech.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    OK chlapci díky,

    v tom HD mi jde především o sport, ikdyž samozřejmě juknu i na nějaký ten film. Snad se ta nabídka u UPC pro HD programy zlepší a rozšíří, neboť mají co dohánět. Jinak udělám to tak jak psal Mio, u UPC sice jsem , ale mám od nich jen net. Takže doobjednám si digitální TV zřejmě službu Standart (mají na ni 6 měsíců akci za polovic ) , přijde frajer-technik zapojí a bude to. Mezitím objednám CA MODUL CONAX a tu registraci (spárování) dělá přímo ten obchod jak jsem pochopil... Díky za informace kluci.

    A nevíte ještě, kdy by se mělo UPC stěhovat na jiný satelit a možná tím pádem rozšiřovat nabídku HD programů ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    A nevíte ještě, kdy by se mělo UPC stěhovat na jiný satelit
    Středoevropská satelitní placená televize UPC Direct změní během několika měsíců orbitální pozici. Ze satelitů Astra (19,2E) se přesune na nové družice Thor5 a Thor6 na pozici 0,8W. Provozovatel služby UPC Direct již podepsal kontrakt se satelitním operátorem Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) na pronájem transpondérové kapacity na družicích Thor.
    UPC Direct bude na nové pozici zpočátku využívat celkem 7 transpondérů na družicích Thor5 a Thor6. Satelit Thor5 byl vynesen v únoru 2008 a v současné době již zajišťuje služby pro Skandinávii a země střední a východní Evropy, zatímco Thor6 bude vynesen v posledním kvartále letošního roku. Thor6 nahradí družici Thor3 a umožní další rozšíření transpondérové kapacity na pozici kolem 1 stupně západně (0,8°W/1°W).

    UPC Direct plánuje zahájení provozu na satelitech Thor během jara 2010. Smlouva na transpondérovou kapacitu na Astře končí na podzim 2010. Do té doby bude muset dojít k procesu přeladění parabol u abonentů paketu ve všech třech zemích - tedy v Česku, na Slovensku a v Maďarsku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    tomu říkám informace doufám, že to k něčemu na UPC bude.. V pátek objednávám UPC a pak děj se vůle boží...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Jen pro jistotu, rozlisujes UPC Direct, tedy satelitni prijem a UPC Cable, tedy kabelovy prijem.

    Ja jen ze zmena satelitu pro UPC Direct nebude mit primy vliv na sluzby poskytovane na kabelovce.

    Co se tyka HD, tak ceskejch je pekelne malo a pro ty co na kabelu chybi uz jsou pripraveny rezervy. Nevypada to ze by pribyvaly nejak rychle a kdyz tak to budou zatim cizojazycne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    JO rozlišuju. Jen jsem myslel, že záleží na jakém a jak kvalitním satelitu se pohybují , aby následně mohli tento signál poskytovat i kabelem. Asi jsem to špatně pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Pokud je tvůj model TV v "registru" UPC, tak ano, bude to stačit. Jenom jim to budeš muset sdělit a oni ti pošlou kartu do slotu.
    ještě budeš potřebovat tohle http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...conax-cas7.htm

    u nich to mužeš rovnou objednat a s kabelovkou dohodnou zbytek oni
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    35

    Zdravím a mám dotaz.Mám upc digi kabel standart a samsung le40b650.Když si koupim ca modul s kartou,měl bych asi 6 programu v hd. Je v te kvalitě opravdu takový rozdíl?Komplet karta i s poštovným děla asi 1700 kč.Kdo to ma stojí to za to ?Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zmizí ti jedno zařízení (ten dodávaný receiver, který můžeš mimochodem použít u jiné TV) a odpadne zbytečné analogové propojení mezi STB a TV, takže lepší to bude rozhodně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Zmizí ti jedno zařízení (ten dodávaný receiver, který můžeš mimochodem použít u jiné TV) a odpadne zbytečné analogové propojení mezi STB a TV, takže lepší to bude rozhodně.
    Presne tak, Modul mam asi mesic v TV a stejnou dobu se Handana CV-6000 nepustil. Asi ho vratim, protoze nahravam tak jeden porad za mesic. Oprasim staryho svhs panasonica. Stanice na ktere koukam sou i v analogu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. VolnÉ programy
    Od roman001 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2012, 14:50
  2. Polské TV programy
    Od Tokra v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 15:21
  3. Kodovane Programy
    Od sharan4u v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 17:58
  4. programy a Vista
    Od fik_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-10-2007, 21:16
  5. PROGRAMY NA SATELITE
    Od sharan4u v sekci DVB-S
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-09-2007, 05:49