Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Womble - TS do DVD - nesoulad zvuku s obrazem

pribylh (38)|17.8.2009 13:34
Ve Womble jsme s kámošem zpracovali čtyři nahrávky, připravili tedy čtyři projekty, nasypaly je za sebe, udělali kapitoly (v druhém pokusu i pěkné menu), export do DVD proběhl bez problémů, ale ve výsledku už třebas druhá či třetí část (tedy projekt dvě či tři) má zvuk v nesouladu s obrazem, třebas ale první díl je OK.
Zvláštní je že když jsem si např. já sám udělal doma to samé stejným stylem u jiných nahrávek, je to OK, ačkoli kámoš má úplně stejnou verzi programu jako já.
Nevíte v čem je problém?

Jen doplním že když třebas projekt který byl dán jako třetí v pořadí a měl posun zvuku od obrazu exportuji samostatně, je vše OK. Jak ale nasypeme všechny čtyři za sebe, v pořádku je pouze ten první.
Já přitom doma udělal ze tří nahrávek tři projekty a ty nasypané za sebe hrají správně, tzn. totožný postup, ovšem v prvním případě s negativním výsledkem.
Že by věci mezi nebem a počítačem? :-)
A_JeTo (9)|8.4.2010 11:48
Ja som mal problem zas sem vstupit, lebo som uz davno nebol prihlaseny.
Nesulad obrazu a zvuku mi riesi program PVASTRUMENTO. Ja si nahravam z PVR DVBT Evolve 2025 vo formate TS s priponami suborov *.dvr. Kazdy subor najprv otvorim v tom programe, pustim SCAN nieco vypise, potom stlacim MAKE PS, nic okrem miesta ukladania nenastavujem a subory postupne ukladam do PC. Ak prepinaju pri vysielani formaty 4:3 a 16:9 tak tento program to rozdeli a vznikne viac suborov. Potom aspon netreba hladat reklamy. Takto upravene subory vo formate *.mpg zbavene chybnych usekov uz vyhovuju vo Womble a zvuk byva vacsinou uz vporiadku. Program PVASTRUMENTO je free a da sa najst napr. na http://www.videohelp.com asi rok stara verzia 2.1.0.22. Zvuk si vzdy po pospajani suborov skontrolujem na viacerych miestach. Potom robim DVD s autorizaciou alebo DiVX s autorizaciou aby sa to dobre prehravalo po napaleni. Na MPEG4 AVC este nemam prehravac.
A este stare zname prislovie: Dobra antena, dobry obraz, dobry zvuk. Inak sa budete trapit.
A_JeTo (9)|28.4.2010 12:58
V tom PVASTRUMENTO nie je potrebne spustat SCAN, postaci po otvoreni suboru spustit MAKE_PS a tak skratim cas potrebny na kopirovanie a zaroven opravu suborov pre dalsie spracovanie. Antenku potrebujem dokoncit, je to HB9CV prepocitana na 810 MHz s pridanymi 2 direktormi. Signal mam na drot 57% sila a 97% kvalita. Niekedy viac niekedy menej program vypisuje opravovanych chyb. Ked som s programom skusil davku slo to, ale prave kvoli chybam vysledok nebol najlepsi. Chyby su castejsie cez den ked je viac rusenia. Celkove s vysledkami som spokojny.