Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 99 1231151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 1480

Téma: Panasonic TX-P42V10E, TX-P50V10E - nastavení, zajímavosti, problémy...

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Zde bychom mohli na jednom miste prehledne shromazdovat ruzne zajimavosti, postrehy nebo resit problemy, ktere s temito krasavci zazijeme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    A jako prvni zajimavost se muzete podivat, jak nas krasavec vypada odkrytovany zevnitr...

    No a jako druhou zajimavost uvadim, ze P42V10E vyhrala Eisa Awards 2009 v kategorii European Plasma-TV 2009-2010 - viz http://go.avforums.com/?id=223X354&u...awards%2Fvideo
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test.jpg 
Zobrazení: 3312 
Velikost: 337.6 KB 
ID: 4381  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    911 911 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    260

    Nic na tom není za ty love co?V každém případě jsem se přistihl,že trávím u televize více času než v minulosti a to není dobře.Tahle televize jde opravdu pěkně i když zde čtu občas nějakou kritiku,tak já mohu za sebe říci,že jsem obrazem stále nadšen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele Tokra
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Já jsem taky nadmíru spokojen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Hmm Hmm je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,739

    Citace Původně odesláno od PaJaSoft Zobrazit příspěvek
    A jako prvni zajimavost se muzete podivat, jak nas krasavec vypada odkrytovany zevnitr...
    Tak to je drsný.... to už dnes nemá žádné plomby atd? Teď ještě vyměnit pár kondíků za lepší a to bude teprve obraz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    218
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Keďže mi v inej téme nikto neodpovedal, skúsim tu:

    - S čím som nepočítal sú takmer nepozerateľné pasáže ak kamera čo len v správach spraví rýchlejší pohyb z jednej strany na druhú, alebo sa rýchlejšie pohybujú postavy – film, správy a pod... Neviete čím to je? Skúšal som IFC vyp aj zap.... Pri signále UPC kábel

    - TV sa mi zdá strašne pomalá – chápem, že je to technológiou trochu obmedzené, ale predsa - zapnutie trvá nekonečne dlho - najprv nabehne info o programe - následne zmizne asi na 1 s znovu čierna obrazovka a až potom nabehne program, prepínanie o niečo menej, ale keď prepnem medzi TV a HD DVD, tak to si môžem aj pospať /samozrejme trochu preháňam/

    - Niektoré filmy v TV zobrazujú postavy akoby vystupovali v priestore. Na prvý pohľad fajn, ale potom to pozadie vyzerá, akoby bolo len plátnom pred ktorým sa točilo... Nemáte tiež niekedy ten pocit? Robí to ten signál, alebo to je tou TV?

    - Čo sa týka dobrého správania k PDP zatiaľ len ZOOM 1 ak sú pruhy – presne ako som počítal, manželka preto však nemá veľké pochopenie/ochotu. O to horšie je, že MARKÍZA na kábli vôbec neprepína formát – dokonca aj keď vysiela 16:9, na rozdiel od iných TV staníc, kde to ide skoro vždy automaticky. Nechápem...

    Aký zdroj signálu púšťate majitelia na pozeranie TV programov?

    Dik za odpovede
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    911 911 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    260

    Citace Původně odesláno od panfan Zobrazit příspěvek
    Keďže mi v inej téme nikto neodpovedal, skúsim tu:

    - S čím som nepočítal sú takmer nepozerateľné pasáže ak kamera čo len v správach spraví rýchlejší pohyb z jednej strany na druhú, alebo sa rýchlejšie pohybujú postavy – film, správy a pod... Neviete čím to je? Skúšal som IFC vyp aj zap.... Pri signále UPC kábel

    - TV sa mi zdá strašne pomalá – chápem, že je to technológiou trochu obmedzené, ale predsa - zapnutie trvá nekonečne dlho - najprv nabehne info o programe - následne zmizne asi na 1 s znovu čierna obrazovka a až potom nabehne program, prepínanie o niečo menej, ale keď prepnem medzi TV a HD DVD, tak to si môžem aj pospať /samozrejme trochu preháňam/

    - Niektoré filmy v TV zobrazujú postavy akoby vystupovali v priestore. Na prvý pohľad fajn, ale potom to pozadie vyzerá, akoby bolo len plátnom pred ktorým sa točilo... Nemáte tiež niekedy ten pocit? Robí to ten signál, alebo to je tou TV?

    - Čo sa týka dobrého správania k PDP zatiaľ len ZOOM 1 ak sú pruhy – presne ako som počítal, manželka preto však nemá veľké pochopenie/ochotu. O to horšie je, že MARKÍZA na kábli vôbec neprepína formát – dokonca aj keď vysiela 16:9, na rozdiel od iných TV staníc, kde to ide skoro vždy automaticky. Nechápem...

    Aký zdroj signálu púšťate majitelia na pozeranie TV programov?

    Dik za odpovede
    To je hnus co?Nikdo neodpoví na dotaz,nu asi to vidíme každý trochu jinak.Myslím,že záleží co tam pouštíš.Já jedu Skylink a zatím jsem se tohoto co popisuješ nevšiml.Žádná cukatura,ale to se tu již probíralo.Tvůj pocit,že postavy vystupovali v "priestore",tak na to nedokážu také nic říci,obraz je opět odrazem toho co tam pustíš.Žádný zoom ze zásady nepoužívám páč kurví obraz.Markíza mi jede za Skylinku automaticky v 16:9.A to zpoždění při přepínání z TV na DVD ,tak to trochu trvá,protože TV si to chvilku přepočítává na vhodné rozlišení,pokud to nastavíš aby to nebylo automaticky,tak je to o něco rychlejší.Rychlost spouštění televizoru mi připadá v normě,chvilku to trvá ,to víš, než se probere,ale to já taky hned nevyskočím z postele.Zdar a neřeš kraviny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    35

    Mohu se zeptat proč k V10E, která má vlastní satelitní tuner, má ještě řada z vás navíc sólo satelitní tuner? Ten používáte např. na nahrávání nebo ten tuner ve V10E není tak dobrý? U nás v baráku máme společnou satelitku tzn., jeden kabel do bytu a pak by byl nutný rozbočovač jednou pro TV a jednou na Sat. Nedojde k výraznému zhoršení signálu? Jde možné nějak řešit nahrávání v případě, že máte pouze V10E a nemáte sólo satelitní tuner? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    911 911 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    260

    Citace Původně odesláno od miraart Zobrazit příspěvek
    Mohu se zeptat proč k V10E, která má vlastní satelitní tuner, má ještě řada z vás navíc sólo satelitní tuner? Ten používáte např. na nahrávání nebo ten tuner ve V10E není tak dobrý? U nás v baráku máme společnou satelitku tzn., jeden kabel do bytu a pak by byl nutný rozbočovač jednou pro TV a jednou na Sat. Nedojde k výraznému zhoršení signálu? Jde možné nějak řešit nahrávání v případě, že máte pouze V10E a nemáte sólo satelitní tuner? Díky.
    Pořizoval jsem HD satelit k G10,ale hlavně na nahrávání v HD.Kvalita sat.tuneru ve V10 je naprosto srovnatelná.S tím rozbočením to není jako s normálním signálem,záleží jak to tam máte,ale nejlépe do vlákna o satelitech a Losos Ti to vysvětlí.Jinak jsem zkoušel nahrávat ze satu z V10,ale jde nahrát jen to na co se právě díváš.Pokud tv vypneš ,vypne se i tuner.Celkem škoda,tahle funkce by se celkem hodila.Takže pro mě na nahrávání HD programů zatím vede extra sat přijímač .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od panfan Zobrazit příspěvek
    - S čím som nepočítal sú takmer nepozerateľné pasáže ak kamera čo len v správach spraví rýchlejší pohyb z jednej strany na druhú, alebo sa rýchlejšie pohybujú postavy – film, správy a pod... Neviete čím to je? Skúšal som IFC vyp aj zap.... Pri signále UPC kábel
    Nepopisal si to dostatocne:
    Tvoj problem je zrejme v Set Top Boxe. Ak beries DVB-C signal z UPC, ten je kodovany kartou a ta sparovana s tvojim STB. Bez STB si teda ani neskrtnes. Dufam, ze ma aspon HDMI vystup. Mozes akurat prehodit TV na krajinu Nemecko, kabel pichnut priamo do TV a pojde ti 5 zakladnych nekodovanych stanic v DVB-C a tiez v DVB-T. Na tie sa pozri, kym budes hodnotit obraz TV DVB-C je o triedu lepsie ako DVB-T.
    Mala dobra sprava je, ze UPC zamysla zrusit parovanie karty s STB tak, ako je to v Cechach.
    (To malo byt uz davno). Ten potom vymenis ca CAM modul do CI slotu. Ak sa to podari, DVB-C od UPC (tzv. Digital) dam na druhe miesto hned za DVB-S od Skylinku. DVB-S od UPC (tzv. Direct) totiz nema nic v HD.

    BTW: Ak by som mal neaktualne info, tak mozes skusit zobrat CAM modul Conax a strcit to aj s tou kartou do TV. Predajca SAT ti ho iste pozicia, ak sa neda taky vybrat z STB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    to Dunaj:

    Asi som to fakt nepopísal dobre, alebo sme sa nepochopili. Ja mám ZATIAĽ len UPC klasickú káblovku. Čiže žiadny STB.
    Je mi jasné, že od toho nemôžem čakať zázraky a v žiadnom prípade nehodnotím kvalitu TV na základe toho, čo teraz sledujem, len ma tie rýchle scény prekvapili a myslel som si že si s tým V10 lepšie poradí. Keď už dá človek za telku niečo cez 30 k, tak od nej čaká zázraky

    Niekde som tu videl príspevky kde vychvaľujú obraz klasickej káblovky /možno na iných TV/...

    Každopádne v pondelok by mi mali prísť zapojiť UPC digital, ak nebudem spokojný, budem musieť ísť do satelitu, čomu sa zatiaľ bránim, lebo je s tým veľa roboty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Citace Původně odesláno od panfan Zobrazit příspěvek
    to Dunaj:Je mi jasné, že od toho nemôžem čakať zázraky a v žiadnom prípade nehodnotím kvalitu TV na základe toho, čo teraz sledujem, len ma tie rýchle scény prekvapili a myslel som si že si s tým V10 lepšie poradí. Keď už dá človek za telku niečo cez 30 k, tak od nej čaká zázraky
    Hele kolego, ja bych to nevzdaval, mozna je chyba fakt nekde v zapojeni ci komponentech po ceste... Vychazim z toho, ze doma na tom (take<g>) poustim videa (z TV grabnute vecernicky, detske videoklipy (mnam mnam bobik - 3min cca 20MB, CrazyFrog kazdy cca 20-40MB, Smloulove, (ale treba i euronic klip Ruslany, aby nekdo nerekl, ze Anime je spesl vec)) atd - tedy v kvalite, ze radsi nechtej vedet rozliseni a bitrate...(SD youtube je radove lepsi!)), na ktere se kvalitativne neda divat ani na 19" CRT, natoz na metrove plasme a poustim to do teto plasmy skrze DLNA a opravdu jsem velice mile pozitivne prekvapen co s tim ten upscaler v TV dokaze provest... - fakt jsem na zacatku nechapal...

    A to prosim s vedomim, ze o ten upscaler se vsichni recenzenti otirali jak svabi o repelent... - co z toho dokaze udelat treba PS3 se svymi implementovanymi (a vypocetne nesmirne zravymi) algoritmy uvidim casem, to snad bude lepsi jak DVD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od panfan Zobrazit příspěvek
    to Dunaj:

    Asi som to fakt nepopísal dobre, alebo sme sa nepochopili. Ja mám ZATIAĽ len UPC klasickú káblovku. Čiže žiadny STB.
    Je mi jasné, že od toho nemôžem čakať zázraky a v žiadnom prípade nehodnotím kvalitu TV na základe toho, čo teraz sledujem, len ma tie rýchle scény prekvapili a myslel som si že si s tým V10 lepšie poradí. Keď už dá človek za telku niečo cez 30 k, tak od nej čaká zázraky

    Niekde som tu videl príspevky kde vychvaľujú obraz klasickej káblovky /možno na iných TV/...

    Každopádne v pondelok by mi mali prísť zapojiť UPC digital, ak nebudem spokojný, budem musieť ísť do satelitu, čomu sa zatiaľ bránim, lebo je s tým veľa roboty...
    UPC analog mozes rovno zabudnut. Ja to mam tiez, ale este som si nedal ani tu namahu, aby som preladil vrciaci zvuk na normalny, kedze TV implicitne voli pre CZ a SK nespravnu normu. To je proste pre takuto uhlopriecku nepouzitelne a za 3 roky to vypnu

    Ak nechces satelit, tak jedina moznost je UPC Digital (DVB-C), ale ak by mi k tomu davali nejaky ich cinsky STB s hrackarskym dialkovym ovladanim, prip. bez HDMI, tak mozu ist rovno tam, odkial prisli. Staci si precitat fora o ich STB a pochopis. Tiez si treba dobre porovnat ponuku programov a ceny, hlavne HDTV!

    Ad2. Satelit ma urcite vyhody: nizsia mesacna rezia, uz od 0,- €, aktualnejsie novinky, hlavne v HDTV viac stanic. Mozno nevies, ale UPC berie signal zo Skylinku. Kvalita je dobra, len goly padaju asi o 3 sekundy neskor

    Zaver: Ak UPC, tak iba bez STB. Spytaj sa ich na to, v Cechach je to No Problem...
    A v podobnej cene a ponuke HDTV ako Skylink!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Tak ono možno "nedá sa pozerať" je silné slovo, niekto by s tým bol spokojný... Aj ja poznám takých, čo si to na plazme pochvaľujú. Tam som si však rýchle scény nevšímal, takže neviem porovnať.

    Mám to zapojené cez HD DVD cez HDMI originál Panasonic. Takže nejakú chybu v zapojení u mňa si zatiaľ nepripúšťam. Bude to len tým signálom.

    Neviem, či sa bude dať obísť ten čínsky STB v tom UPC, nakoľko podľa toho čo viem, tak tam nemajú kartu a krabica slúži ako upscaler /mám HD DVD Panasonic 67 a aj ten má upscalovať a vidno to len minimálne/. Navyše tie ich STB určite nemajú HDMI, to viem, ale veľký výber nemám, čo sa týka voľby operátora - mám u nich viazanosť aj kvôli internetu, tak to s tým digitálom je len taký pokus /skoro rovnaká mesačná platba/, podľa mňa to horšie byť nemôže. Len ma bude štvať ten ovládač navyše.

    Ak budem brať satelit, tak asi skylink /možno UPC Direct ale tam už je mesačný poplatok/ - väčšinou sledujem naše kanály a pozerať HD programy - v ktorých nehovoria rečou môjho kmeňa len kvôli obrazu asi často nebudem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 99 1231151 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: Panasonic TX-P37X10Y - zkušenosti, nastavení, problémy
    Od Pomalej Joe v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 18-09-2012, 18:56
  2. Reakcí: 226
    Poslední příspěvek: 24-11-2011, 19:10
  3. samsung Ue46b8000 nebo Panasonic Tx-p50v10e
    Od marfy66 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 16:08
  4. Plazma: TX-P50V10E Problemy s firmware
    Od dunaj v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 11:15
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-10-2009, 21:31