Tedy tentokrát mi to opravdu nepálí ..... sobota na krku a já to ještě nedal, počkám s ostudou na zítřejší nápovědu.
Tedy tentokrát mi to opravdu nepálí ..... sobota na krku a já to ještě nedal, počkám s ostudou na zítřejší nápovědu.
No mě nakoplo tím správným směrem už to "město" a jelikož známe unsere Pappenheimer, tak vím, jaké filmečky mimo sci-fi má mirekv v oblibě![]()
já taky nic, ale venku je nádherně (akorát jsme přijeli z výletu po Krušných horách) a jdu si sednou na zahradu s pivem ...
Také vyrazím s hafanem na procházku![]()
Tak jsem právě ten hádaný film dočučel (stáhl jsem si ho z YT) a je opravdu pochmurný až silně depresivní.![]()
Naposledy upraveno uživatelem StD: 02-05-2015 v 23:29
Uff, snad odhádáno, bylo by už v pátek, ale zmátl mne úvod před hudbou, film jsem tedy přeskočil jako neodpovídající a až dnes se k němu přes všechny indicie ukazující právě na něj, vrátil .....
Tak zodpovězení hádanky až v neděli, to už jsem dlouho neměl ....
@mirekv: Tak z dějepisu máš dnes u mne za 5!!! Viz ta nápověda:
V září???? Ono se to "povstávalo" pěkně po česku i v tom květnu, když už bylo po všem....Neděle:
- Dějinami težce zkoušený národ, takové pražské povstáni 5.9. 45 ale ve větším měřítku.
BBC_news_04051945.mp3
Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-05-2015 v 13:20
Po všem nebylo, Němci v křeči mohli napáchat ještě hodně hrůz. Zklamali Amíci, nechali nás Rusům.
Jsem překvapen neznalostí tohoto filmu, asi proto, že jsem bydlel kousek od polských hranic a jejich TV byla sledovanější než ta naše. Film dávali několikrát a polština mi nedělá problémy.
Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 03-05-2015 v 13:02
A tenhle nesmysl jsi vzal kde?To si pamatuješ ještě z PŠM nebo RP?
Když o tom víš p*d, tak o tom nepiš! To byl výsledek jedné konference na Jaltě (a nejedné potom), stejně jako nesmyslný vznik ČSR na jiné konferenci ve Versailles o pár desítek let dříve. Ale neriskuj, nebo se do tebe pustí třídní nepřátelé Ivo M. s ai...To je pro tebe moc tenký led na bruslení (s tvými znalostmi a politickými "výhledy")
![]()
Na Jaltě nebyla dohodnuta demarkační linie, to bylo až později! Neboj, v těchto dějinách nejsem neználek! Amíci mohli přispěchat a zlobil by se akorát Stalin.
Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 03-05-2015 v 13:53
Tak takovou neúčast jsem tu ještě nezažil... POTUD a dost, vymazáno!
(censuroval StD - já toho vola nevolil a neznám tu ani nikoho, kdo ANO. Tak to sem netahej! Pokračuj v rubrice POLITIKA)
Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-05-2015 v 16:31
Když máš problemy s jedním polským filmem, tak asi bude potíž ve stavbě nápovědy. Chybu u druhých nehledej. Pokud ti počty kuliček na počítadle nestačí na 18, tak se dobrovolně na příští VFH hlásím o zadání - a bude už ve čtvrtek, když je v pátek výročí tohoto: BBC_news_08051945.mp3
odpoved zaslana, dufam, ze je spravna...
Tak to teda nevím, jak jsem měl zřetelněji podat nápovědu, to jsem mohl rovnou napsat název filmu. Totéž "Armia Krajowa". Stando, ty taky uděláš z překlepu vědu, každý snad pochopil, že šlo o květen. Demarkační čára byla dohodnuta více na západ, po dohodě byla posunuta. Ale i kdyby Amíci osvobodili Prahu, tak by to na další dějiny nemělo vliv, to by jsme nesměli mít ve vládě takové chujoplety.
Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 04-05-2015 v 05:45