4robky: stafeta...
puschpull: aky bodik? ved uz od minuleho roku nikto neudrzuje statistiku...
4robky: stafeta...
puschpull: aky bodik? ved uz od minuleho roku nikto neudrzuje statistiku...
...ale zato "bez ztráty květinky"...![]()
Kde statistika uvázla, to nikdo nedělá? Já aspoň dělám hádané filmy!
Máte to TAM a ospravedlňujem sa za neskoršie zadanie ... to viete - náš zákazník, náš pán![]()
Zatím se nějak nechytám. As usual.
No zatiaľ bieda biedovatá ... tak som doplnil nejaký help
Tak to je akože bieda ... teda nie akože, ale naozajstná bieda .... to ani neviete Ctrl+C a Ctrl+V .... to mi hlava nebere![]()
zkusil jsem tipnout, jistý si ale nejsem
No jestli podle kukačky a dvojky zlatých sošek, tak jsi na správné cestě...To zadání je tentokrát jak pro křížovkáře. Strávil jsem nad tím půl večera, pak povinně zkoukl Most u Remagenu, co měl dnes výročí a země Rheinland-Pfalz to na SWR náležitě připomněla, nejen vysíláním reprízy filmu, kde se bourá v ČSSR starý Brück/Most (Erzgebirge), ale i dokumentem s rozhovory s očitými svědky/pamětníky. Teď si ještě na dobrou noc naordinuji Thirteen Days (kubánskou krizi 1962) na ARD v HD a pro dnešek stačí. VFH čárka splněna.
K tomu Remagenu: Spoustu věcí se natočilo v Mostě (k mámě do krámu na 1. náměstí občas zašli američtí herci v US uniformách). To co se tam natočilo, se použilo. Ovšem přímo ten most byl vybrán v Praze-Davlích. Tam to ale dopadlo špatně, neb v tu dobu přijeli "kamarádi" z Ruska. Takže most se nakonec vybral mimo oblast ruských kolonií.
Pražský most, který měl být použit:
![]()
Malé OT
Děti: zítra jdu na operaci (s kolenem). Nějak jsem si ho "uchodil" jak pořád chodím na ty dlouhé výšlapy po krajině. Jsem z toho lehce nervózní. Narkózu jsem ještě nikdy neměl. Tak možná nebudu příště hádat (ani případně zadávat).
To je "ruská ruleta", buď a nebo", já už v mládí spinkal na rajský plyn párkrát, ale dnes už bych to nezkoušel.
BTW pro I.M. - ta Davle nemá množné číslo, protože už to množné je (ty Davle), tudíž nemuže být v Davlích, ale v Davli nebo Praze-Davle.
mirekv: já vím. Pracuji v nemocnici už 26 roků. Byl jsem jako technik zdravotních přístrojů u mnoha tisíců operací (včetně arthroskopií). Vzhledem k mým problémům se zády a s plotýnkami mi ortoped ani anesteziolog nedoporučili epidurální anestezii.
Takovej Julda Fulda by si to nechal odoperovat při vědomí. Jóóóó, kde jsou ty časy partizánů ...........![]()