To už je pro zítřejší nápovědu, konspirační teorie.
Nedělní nápověda je na světě, lenoši!
no to som zvedavy co to bolo, lebo co som si vylistoval vsakovake zoznamy 70mm filmov nic mi tam nezapasovalo...
Mirekv se fláká, tak ti to vyzradím "po uzávěrce"
...a co k té 70ce:
http://www.imdb.com/title/tt0077294/...ef_=tt_dt_specCapricorn One (1977)
Technical Specifications
Showing all 10 technical specifications
Runtime 2 hr 3 min (123 min)
2 hr 10 min (130 min) (original release) (Japan)Sound Mix 4-Track Stereo (35 mm magnetic prints) | 70 mm 6-Track (70 mm prints) | Mono (35 mm optical prints) Color Color Aspect Ratio 2.20 : 1 (70 mm prints)
2.35 : 1Camera Panavision Cameras and Lenses Laboratory Consolidated Film Industries (CFI), Hollywood (CA), USA (processing) Film Length 3,380 m (Sweden) Negative Format 35 mm (Eastman 100T 5247) Cinematographic Process Panavision (anamorphic) Printed Film Format 35 mm
70 mm (blow-up)
Naposledy upraveno uživatelem StD: 27-07-2014 v 23:51
Vyhodnocení je na světě. Myslel jsem, že přibudou nedělní opozdilci a ono nic. Vždyť ten film zná snad každý! S hádáním budu mít tento týden trochu problém, až v neděli přijíždím z Tater, ale beru tablet, tak snad.
Děkuji. Film jsem viděl v kině cca 3x (70mm plátno). Letecká honička s Telly Savalasem je nezapomenutelná.![]()
Já si zprvu nemohl tu honičku práškovacího éra s mixéry zařadit, ale podvědomě jsem věděl. Když jsem ten film viděl poprvé, tak jsem byl z něj naprosto unesen, bohužel jen v TV. Asi si jej stáhnu a ještě jednou zhlédnu.
Díky za supr VFH a omluva, že jsem si nenašel čas. Včera jsem usnul u telky a probudil se až po expirační době
Předtím jsem instaloval systém do PC.
S tím kaňonem, no mi se při podobných scénách sevřou vnitřnosti![]()
Naposledy upraveno uživatelem Konďa: 28-07-2014 v 09:38 Důvod: doplnění
...hlavně ty letecké kousky, které měl na starosti proslulý letec Frank Tallman. Ta scéna přeletu přes hranu kaňonu a následující let střemhlav musí každého se zdravými reflexy doslova vyhodit ze židle.![]()
Jo a to byly 70. léta, dnes by se nikdo nepodivil, viz film 2012. Vzpomeňte si scénu z Čelisti 1, kdy se z vody najednou vynořil žralok, to celé kino cuklo dozadu! "Porodní" scéna z Vetřelce taky neměla chybu! Dnes už jsou diváci zhýčkaní.
Na filmu Čelisti jsem byl v kině 2x. Po druhé s kamarády, který jsem zlanařil. Vedle mě seděla jedna holka. A protože jsem znal tu lekavou scénu, tak mě napadla taková hezká myšlenka. V ten moment té akce žraloka (o které už jsem věděl) sem té holce šáhl na nohu. Lidi .... neumíte si představit, jaká řetězová reakce následovala. Čekal jsem všechno, ale tohle ne. Holka zavřískala a jak se i lekl zbytek kina (ta akce toho žraloka k tomu i přímo vybízela) a k tomu to zaječení do absolutně ztichlého kinosálu - no prostě různě zaječelo a zařvalo celé kino. Úžasná mela. Prostě rachot, křik, ječení, ..... No a mě málem pak vyhodili z kina
(jako kdybych já za to mohl
)
![]()
![]()
jsi filuta![]()
Hurááá, tak dlouho jsem nezadával a konečně se na mne usmálo štěstí.Hlásím tedy opět dopředu, hádanka v pátek v 17.00 !!!
No, já si myslím, že máš radost! No, nakonec to dopadne, že si hádanky budeme dávat jen my dva!