Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Sony dvd architect nenacita mpg z Vegas

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    22

    Zdravim,
    mam taky mensi problem. Vcera som konecne dokoncil upravu videi v Sony vegas a po takmer dvoch hodinach renderingu pre DVD mi to vytvorilo jeden mpg subor a jeden ac3 subor. Nasledne to chcelo hned importovat do DVD Architect studio, ibaze ten zahlasil "The selected file is not of the required type" a to iste hlasi aj ked ho chcem manulne vlozit do projektu. Neprehra ho ani ked si ho len chcem pozriet v Architect. Pricom ho normalne prehraje aj Vegas, aj VLC. Ako je teda vyriesene prepojenie Vegas a Architect? Ak chcem predsa dat vyrobit DVD, inu moznost ako mpg mi Vegas neposkytuje, no ak to mpg nasledne nenacita DVD Architect tak som vlastne zbytocne rendroval video 2 hodiny a budem to musiet prerendrovat znovu na iny format? ine videa prehrava a importuje bez problemov, mpg nie.. aspon nie ten ktory vyrendroval Vegas.

    Vopred dakujem za kazdu radu

    Vegas 9.0 platinum
    DVD Architect 4.5
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Video, které importuješ do Architekta by mělo mít příponu m2v, ne mpg.Pokud jsi tím m2v myslel,pak by mělo být vše v pořádku.Zkus případně ještě v nečem(např. TMPGEnec) převíst do m2v,nebo opačně a pak zpátky do m2v.Někdy to pomůže.Pokud ne,tak zkus kousek vyrenderovat znova a vložit do Architekta a když to půjde,tak je chyba ve streamu,který si vytvořil a musíš znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    22

    tak potom robi nieco zle Vegas, pretoze ked dam vytvorit video, vyberiem si DVD.. Vegas automaticky vytvara mpg (nie m2v) a ac3 a zmenit to nie je mozne. Po vyrendrovani finalneho mpg a ac3 ponukne moznost importu do Architecta a tam mi uz zahlasi ze tento subor nie je podporovany. Skusil som aj vyrendrovat kratky snimok a s rovnakym vysledkom.. proste mi to nenacita mpg.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,282

    Citace Původně odesláno od scooti Zobrazit příspěvek
    ... Vcera som konecne dokoncil upravu videi v Sony vegas a po takmer dvoch hodinach renderingu pre DVD mi to vytvorilo jeden mpg subor a jeden ac3 subor. Nasledne to chcelo hned importovat do DVD Architect studio, ibaze ten zahlasil "The selected file is not of the required type" ...
    Nevím, jak je to ve Vegas Platinum, ale ve Vegas Pro renderuju zvlášť audio a zvlášť video. Pro video používám template "DVD Architect PAL Widescreen", výsledkem je soubor s příponou .mpg. DVD Architect s ním samozřejmě nemá žádný problém. Ale jak říkám, verzi Platinum neznám, asi by se měl vyjádřit někdo, kdo ji používá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    m2v je elementární stream videa.Vegas vytváří m2v pokud se renderuje jako DVD separate streams.Při authoringu se používájí oba streamy zvlášt´-audio i video.Architekt zbaští ledacos a pak to přerendruje,pokud to není validní..mpg tedy taky není pro architekt špatně.Znám pár lidí od authoringu a ti vždy vyžadují streamy separátně..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    MPG staci demuxovat na video a audio ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Stačí..Program stream na ES
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    SB: proc by to mela byt pripona m2v? Prece vyrabi normalni DVDcko. Ja mam taky "lehkou" verzi, Movie, ktery umi jen SD, normalne exportuji stejne jako Saxel, vytvorim si adresar, tam vyexportuju separatne video a zvuk pod stejnym nazvem souboru a DVDA to normalne nacte - pri nacteni videa se automaticky nacte i audio.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    To se snad nevylučuje...ne?Nepsal jsem, že je to jediná možnost..jen když to nejde, tak má zkusit jinej stream a pak řešit přerenderování...(když nic nepomůže) a separátní streamy jsou m2v a ac3, jak píšeš..Každopádně m2v se takhle používá ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    22

    hmmm.. tak neviem co to bolo, ale problem sa vyriesil.. sice nie podla mojich predstav. Skusil som vyrobit rozne videa cez vegas a jeho moznost burn DVD s tym ze to mpg a ac3 ktore mi vytvoril importujem do DVDA, no neuspesne.. stale to hlasilo nekompatibilny subor, aj ked vegas vsetko bez problemov nacital. Tak som si nainstaloval verziu 4.0 a ta nemala s importom ziaden problem, normalne nacitala aj ac3 a bez chyby vyrendrovala a napalila dvd. 4.5 som skusal ako najnovsiu verziu, aby som ju odporucil sefovi na kupu, kedze potrebujeme nejaky jednoduchsi soft na vyrobu reklamnych dvd spotov a tento sa mi zdal dost prakticky a pouzitelny, no takato chybicka ma dost zaskocila. Mozno to bola len chyba tej verzie ktoru som pouzil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Někdy je to pěkná "duchařina"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    Tak jsem právě narazil na podobný problém...bohužel je to tak...mpg ani m2v ani mpeg není podporován....je to zvláštní paradox, když při pálení na dvd exportuje video do MPEG-2...tvůri si asi potrpí na konverzi za každou cenu...

    Používám teda EDIUS, který co se týče mpegu uloží do troufám si čehokoliv co existuje...ale nepochybuji taky o tom, že to dvd architect 4.5 zase nepřečte...

    konverguji na 4.0
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sony Vegas nenacita kodeky
    Od Marty9 v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2010, 08:23
  2. Vegas to Architect
    Od rjja v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-10-2008, 01:43
  3. Sony Vegas- export do dvd architect
    Od emil12 v sekci Editace videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 12:59
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 18:31
  5. Sony DVD architect 3,0 a Vegas 6,0
    Od Slůně v sekci Mastering
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-06-2005, 06:41