Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: prosím pomoc !

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Zdravím všechny. Jsem tu ouplně nový a mám problém s pinnacle 11 plus. Kdysi jsem měl na zkoušku osmičku. Byl jsem spokojený tak jsem si koupil tuhle jedenáctku, za cca 1 000 Kč. Je to asi rok a půl. Pracuji zatím s videi ve standartní kvalitě s délkou 30 - 70 min.Stříhám, titulkuji, vkládám fotky, doplňuji hudbu.Jde o filmy především z automobilového sportu. Byl jsem celkem spokojen. Jen se to občas kouslo - restart a dobrý. Teď jsem se vrátil z dovči a při rederování se kousne a vždy vypálí jen zrederovanou část !!!!!! Už po páté jsem znovu instaloval program a čtyřikrát stříhal ten samý film. Už jsem celej opupínkovanej. Prosím máte někdo radu ????? Beru i radu hoď pinnacla do popelnice, ale poraďte, co dál. Tip na program s podobnou logikou a ovládáním, co nepadá (počítač mám v pohodě) a za nějaký peníz, řekněme kolem 5 000 Kč......................Předem děkuji za jakoukoli radu. nováček freeDingo ( freedingo@seznam.cz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    "Do koše" ti doporučovat rozhodně nehodlám, akurát ty poslední kroky = autorizace+mastering+vypalování = dělat rozhodně v něčem jiném. A ten rendering v PiS taky není nic moc. Když to provozuješ už déle, proč jsi se neporozhlédl jinde? Já tu osmičku tady ještě také mám (jako odstrašující případ a jen proto, že obsahuje určité zaplacené certifikáty...). Ale na toto téma tu najdeš diskuse x-let staré.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    StD : Dík za odpověď. Je to divné, ale když fungovalo tak jsem nic neřešil. Mě funkce vyhovovaly a zdokonaloval jsem se spíš v technikách filmování. Jak mám dělat rendering a vypalování v něčem jiném? To jde? Myslel jsem, že je nutné to zpracovávat v jednom programu...? Musím dodat, že jsem založením především uživatel a příliš nebádám po dalších možnostech programu. Prostě natočim 60 min, sestříhám 35min, vyberu hudbu, sladim zvuk, vypálím, rozdám, originál si nechám a JE TO. Prostě bych ocenil jiný jednoduchý a hlavně FUNKČNÍ program pro můj druh práce. Máš nějaký konkrétní tip? freeDingo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No to ti doporučovat nebudu (to se na tebe vzápětí vrhnou Vegasisti, ULeadisti a Premieristi - to z té amatérské oblasti), já si bastlím jen DVB-S zdroje, leč troufnu si tipnout, že s tím tvým strojem není cosi v pořádku, když to před tím šlo a teď nikoli. První otázka, jak je na tom prostor na tvých pevných discích? Hodinové záznamy jsou sice 00nic, ale vnitřní backupy se vytvářejí několikanásobné a občas se patřičně nesmažou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    StD: Harddisk se mi před měsícem sesypal, takže při opravě došlo k jeho rozdělení a zvětšení s tím že mi vrátili zpátky úplně čistý počítač. Momentálně mám na C: volných 8 GB a na D: 176 GB. Tím pádem si myslím, že místa je dost. Ještě před poruchou počítače jsem vyměnil kameru z Canon MV750i na Sony HDR-CX105E a nutno říct, že přechod proběhl bez větších problémů. Režim AVCHD zatím nevyužívám, protože nemám ani vypalovačku a ani přehrávač. Proto si myslím, že není důvod aby standartní režim pinnacle nezvládl. Přesto sem na něj hodně naštvaný a chtěl bych ho vyhodit. Proto se snažím sehnat nějaké informace o jiných programech...? freeDingo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Proč jde normálně sestříhat a v některé části rederování se zastaví a nehne se z místa??? Po restartu se situace opakuje v jiném místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Mrkni na Edius (verze Edius Neo je levnější na jednodušší střih a zvládne i AVCHD) nebo na Vegas (od 8c výš, na doma je verze Platinum).

    Rozumný sw za rozumný peníze, zvlášť ty verze na doma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od freeDingo Zobrazit příspěvek
    StD: Harddisk se mi před měsícem sesypal, takže při opravě došlo k jeho rozdělení a zvětšení s tím že mi vrátili zpátky úplně čistý počítač. Momentálně mám na C: volných 8 GB a na D: 176 GB. Tím pádem si myslím, že místa je dost. Ještě před poruchou počítače jsem vyměnil kameru z Canon MV750i na Sony HDR-CX105E a nutno říct, že přechod proběhl bez větších problémů. Režim AVCHD zatím nevyužívám, protože nemám ani vypalovačku a ani přehrávač. Proto si myslím, že není důvod aby standartní režim pinnacle nezvládl. Přesto sem na něj hodně naštvaný a chtěl bych ho vyhodit. Proto se snažím sehnat nějaké informace o jiných programech...? freeDingo
    Oddíl C: na HDD pro OS ti sice "k životu" stačí, nicméně koukni se na cestu (path), kam si zadal PiS prostor pro cílové a odkládací soubory. Jestli je to default (C:\Program Files.....), pak je to ona "příčina".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Chlapci. Díky všem. Začnu tím, že dám PC k panu doktorovi na zvětšení především operační paměti, a asi i HD.Třeba bude fakt chyba v počítači. Nevím jak to bude dlouho trvat. Pak tam vrátím Pinnacla a uvidíme. Určitě se potom ozvu, jak to dopadlo.Zatím fakt díky a uvidíme.Třeba dojde i na jiný program. freeDingo - vděčný
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj kluci. PC mám doma už třetí den. Myslím že se pěkně nafoukl. Na C mám volných 188 GB, a na J mám teď volných 287 GB. Nainstaloval jsem znovu Pinnacla 11 a po nastříhání se to při rederování opět kouslo..................A dost !!! Nutno říct, že jsem s ním fungoval nějaké dva roky, ale už je toho fakt akorát. Stáhl jsem z netu, z nějaké prodejny demo SONY-VEGAS- MOVIE- PLATINUM 9. Trochu plavu v angličtině, ale asi bych se zorientoval. Problém je, že to zase nejde vypálit. Chce to ještě nějaký prográmek, bo co ?Halt budu ještě chvíli laborovat a pak asi koupím Pinnacla 12 plus. Ten aspoň mluví po našem. Jen se bojím, že to bude dělat zase problémy !!!....................Fakt nevím ? Dík za další názory.............Dingo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    113

    Problém není v tobě, ale částečně v pc, ve kterém jsi udělal nějaké změny a také v pinnaclu, který je na to alergický. prošel jsem tím, ale ta chyba může být opravdu kdekoliv, takže ti fakt nezávidím. doporučuji pročistit pc od konkurenčních programů a od jejich zbytků v systému. Vsaď boty, že pokud nainstaluješ svůj program na novém nebo jiném pc, pojedu bez problémů. Mě například nejel PMB Sony Picture kvůli Pinnaclovi v PC, no napadlo by tě to? Viz. debata Zpracování hd záznamu v sekci videokamery na avmanii. Pevný nervy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    544

    Souhlasím, já mám na video, resp. střižnu samostatný disk, kde není kromě operáku a věcí ke tvorbě videa nic jiného a přepínám to v biosu při startu podle toho jestli chci stříhat a nebo běžně pracovat s počítadlem, surfovat atd. Jinak na Pinacle jsem už slyšel opravdu spoustu stesků.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od BEPE Zobrazit příspěvek
    ...na Pinacle jsem už slyšel opravdu spoustu stesků.
    ...a hlavně se musí neustále sledovat "patchování Studia" na exac.cz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj Kluci. Nakonec po mnoha a mnoha pokusech s Pinnaclem jsem nad ním zlomil hůl a už ho nechci ani vidět. Objednal, koupil a nainstaloval jsem SONY Vegas 9. Mám trošku problém s angličtinou, ale to časem zvládnu - pokus - omyl. ....ALE.... Po normálním nainstalování všechno běží, jen zvuk mého videa tam není. Hudbu tam dám normálně a hraje. S ovladači vlevo u stopy hýbu a furt ticho...............Co s tím ? Prosím a děkuji za radu...................Dingo - vděčný
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od freeDingo Zobrazit příspěvek
    Ahoj Kluci. Nakonec po mnoha a mnoha pokusech s Pinnaclem jsem nad ním zlomil hůl a už ho nechci ani vidět. Objednal, koupil a nainstaloval jsem SONY Vegas 9. Mám trošku problém s angličtinou, ale to časem zvládnu - pokus - omyl. ....ALE.... Po normálním nainstalování všechno běží, jen zvuk mého videa tam není. Hudbu tam dám normálně a hraje. S ovladači vlevo u stopy hýbu a furt ticho...............Co s tím ? Prosím a děkuji za radu...................Dingo - vděčný
    No hlavně asi budeš muset položit ten dotaz do threadu, kde se řeší ten Sony-zmetek vegasí. Já touto úchylkou ani masochismem netrpím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosim o pomoc
    Od MiaS v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-11-2008, 08:20
  2. Prosim pomoc
    Od hajcus v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 06:21
  3. prosim pomoc
    Od computerboy v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-11-2006, 06:36
  4. Prosim Pomoc
    Od rara55 v sekci Editace audia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 20:24
  5. Prosim o pomoc.....
    Od Dzumbo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-10-2005, 09:21