Zdravím všechny návštěvníky,
prosím o radu s problémem s kodekem pro Divx. Mám stažené nějaké filmy ve formátu Divx. Potřebuji je převést na běžné DVD video, tedy překodovat do mpeg-2. Použil jsem na to Canopus Procoder 3. Nejdříve byl se soubory ve formátu Divx obecně problém, protože Canopus vyprodukoval videa bez obrazu, pouze zvuk. Protože jsem si všimnul, že tato videa nepřehrává ani Windows media player (KMPlayer přehrává bez problémů-má svoje vnitřní kodeky) napadlo mne, že bude v systemu chybět Divx kodek. Ninstaloval jsem Divx coder 7 a většina souborů jde zpracovat v Canopusu i přehrát ve WMP. Ale zůstalo několik souborů, které nadále vzdorují, tzn. že Canopus je vůbec nenačte a hlásí "Unable to open Windows Media source file", WMP je také nepřehraje s podobnou hláškou. Přitom při zkoumání souborů pomocí programu Videoinspectror hlásí, že se jedná o soubory ve formátu Divx 4/5/6/ a že kodek je v sytemu nainstalován.
Nemáte někdo ponětí v čem by mohl být problém?
Nerad bych však naslepo instaloval nějaké Mega pack balíčky, kterými bych si zaneřádil nedávno instalovaný system.
Střelec