Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Jaký Divx kodek?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    34

    Zdravím všechny návštěvníky,
    prosím o radu s problémem s kodekem pro Divx. Mám stažené nějaké filmy ve formátu Divx. Potřebuji je převést na běžné DVD video, tedy překodovat do mpeg-2. Použil jsem na to Canopus Procoder 3. Nejdříve byl se soubory ve formátu Divx obecně problém, protože Canopus vyprodukoval videa bez obrazu, pouze zvuk. Protože jsem si všimnul, že tato videa nepřehrává ani Windows media player (KMPlayer přehrává bez problémů-má svoje vnitřní kodeky) napadlo mne, že bude v systemu chybět Divx kodek. Ninstaloval jsem Divx coder 7 a většina souborů jde zpracovat v Canopusu i přehrát ve WMP. Ale zůstalo několik souborů, které nadále vzdorují, tzn. že Canopus je vůbec nenačte a hlásí "Unable to open Windows Media source file", WMP je také nepřehraje s podobnou hláškou. Přitom při zkoumání souborů pomocí programu Videoinspectror hlásí, že se jedná o soubory ve formátu Divx 4/5/6/ a že kodek je v sytemu nainstalován.
    Nemáte někdo ponětí v čem by mohl být problém?
    Nerad bych však naslepo instaloval nějaké Mega pack balíčky, kterými bych si zaneřádil nedávno instalovaný system.

    Střelec
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    34

    Tak zkusím ještě jeden pokus, přiložím snímek jak soubor, který nelze v WMP nelze přehrát vyhodnotil GSpot, třeba někoho napadne.

    Střelec
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot - 14.7.2009 , 21_40_54.jpg 
Zobrazení: 181 
Velikost: 99.0 KB 
ID: 4264  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ten GSpot ti to tam píše červeně zvýrazněné "File truncated... 8bytes missing". Tzn. cosi mu chybí v hlavičce (indexu).

    BTW: Nevím jak je to u CPC 3, ale v ProCoderu 2 je součástí full verze DivXu už v instalaci a nikdy jsem nemusel nic doplňovat - dodával jsem si vždy jen XviD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    34

    Díky za snahu,
    taky mne napadlo, že to červeně zvýrazněné sdělení bude nějaká zrada. Ale co s tím? Myslím, že chyba nebude v Procoderu ale buď v systemu nebo v souborech, protože jak už jsem psal soubory nepřehraje ani WMP. Chyba v souborech zase ale nemůže být tak závažná, když KMPlayer všechny soubory bez problémů přehraje. Ale na to aby to byla chyba v souborech jich je nějak moc, z celkových asi třiceti tak polovina. Tak jsem z toho jelen, což zase není nic tak divného, protože mám jakési ponětí k čemi kodeky v systému slouží, ale s jejich organizací a správou si moc nerozumím.

    Střelec.

    PS. Připojím ještě jednou screen z GSpot jsou tam v levé spodní části výsledky testu videa.
    Taky je divné, že je tu uvedeno, že potřebné audio i video kodeky jsou přítomny.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot - 15.7.2009 , 16_30_09.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 89.2 KB 
ID: 4265  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Z té hlášky dole vyplývá, že má k disposici 2 kodeky, které se o to "poperou", až stiskneš tlačítko 2 pod modrou 1 vlevo vedle toho okénka... Co ti napíše po stisknutí té dvojky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Pokial jedinym problemom u divxoveho suboru je poskodeny index, tak staci pouzit programcek DivFix++, ktory komplet preskenuje subor a vyrobi indexy nove.

    StD: kodeky sa pri prehravani nijako "nepoperou" , ale bez boja sa pouzije ten, ktory ma v systeme vyssi merit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    ... sa pouzije ten, ktory ma v systeme vyssi merit.
    Však já vím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    34

    Tak posílám ten snímek se sdělením GSpotu.
    Jinak o těch meritech kodeků už jsem také něco "zaslechl", dokonce tuším, že jsem s tím také nějak laboroval (ne na tomto OS), ale už je to dávno a zcela beznadějně jsem to zapoměl.
    I u vědomí této skutečnosti ale mám dojem, že nějaký konflikt kodeků v OS bude, protože i KMPlayer sice soubory přehraje ale v poslední době na nějaké nesrovnalosti před přehráním upozorňuje.

    Zdravíma děkuji Střelec
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot - 18.7.2009 , 15_34_44.jpg 
Zobrazení: 154 
Velikost: 87.8 KB 
ID: 4271  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od strelec3751 Zobrazit příspěvek
    Tak posílám ten snímek se sdělením GSpotu.
    Jinak o těch meritech kodeků už jsem také něco "zaslechl", dokonce tuším, že jsem s tím také nějak laboroval (ne na tomto OS), ale už je to dávno a zcela beznadějně jsem to zapoměl.
    I u vědomí této skutečnosti ale mám dojem, že nějaký konflikt kodeků v OS bude, protože i KMPlayer sice soubory přehraje ale v poslední době na nějaké nesrovnalosti před přehráním upozorňuje.

    Zdravíma děkuji Střelec
    No z toho čísla chyby (0x800xxxxxx) jsem Jelen jako ty jsi Střelec... Co Artam na to? Selhává dekoder i splitter, tudíž tam visí nějaký DSfiltr s vyšší prioritou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    34

    Tak jsem se o problém podělil s účastníky na foru TV Freak.sk a nakonec se ukázalo, že na vině jsou chyby v souborech. Řešení problému je v otevření souborů ve VirtualDubu, ten je při otevírání nějak "přechroupe" a pak je jen přímo uložím v původním formátu, Tyto soubory už jsou dále normálně zpracovatelné a přehratelné.
    Střelec
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaky program a jaky kodek
    Od jozka.1 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 27-11-2010, 23:08
  2. Jaky Kodek
    Od Barto v sekci Kodeky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-10-2005, 17:21
  3. Jaký kodek?
    Od salow v sekci Kodeky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-11-2004, 13:32
  4. Procoder 2 a DIVX 5.2 kodek
    Od jc_tvf v sekci Kodeky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 21:06
  5. Jaky je nejlepsi kodek? DivX 5.1.1 ???
    Od ScanX v sekci Kodeky
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 25-05-2004, 19:51