Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: nefungující x264 (Vegas)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    6

    Ahoj, připravuju sestřih z transformers a potřebuju pomoc ohledně dostání videa do vegasu a pak ho vyrenderovat do x264. Narazil jsem na tohle téma https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=17507 kde jsem se do toho ještě více zamotal. Mohli by jste mi to trochu osvětlit?
    mp4, avi i mkv jsou kontejnery. mpeg2, mpeg4, x264, h264 jsou způsoby komprese (a x264 a h264 se taky označují jako AVC)
    když chci renderovat tak bych měl podle Foolproofa vyrendrovat jako avi a v custom nastavit "video format" na x264. to potom akorát nějakým programem akorát překontejnerovat do mkv (já používám mkvmerge GUI 2.9.7). Tím jsem si film z mkv rekontejneroval do avi, které by měl vegas umět zpracovat, jenže hází chybu "none of the files dropped on Vegas Pro could be opened". Ale když tohle teď pominu... můj největší problém je, že ty kodeky, decodery, encodery, nebo co ja vim tyhle věci mi asi nejak nefungují.
    Mám nainstalovaný CCCP, ffdshow, haali matroska splitter, z x264.nl mám encoder (64b) i decoder a http://www.free-codecs.com/download/DTS_x264_VfW.htm (ale to je asi to samé jako z x264.nl). Jenže mi to prostě při renderování x264 nenabízí (jako tady https://www.tvfreak.cz/forum/attachm...7&d=1223301483 ). Nemůžu si pomoct, celý víkend to řeším, instaluju, reinstaluju všechny ty kodeky, encodery, decodery a nic nepomáhá a už nevím jak dál, prosím pomocte mi.


    Používám Vegas Pro 9 (64b) a Win7 7229 (64b) a někteří měli s x264 problém, ale vyřešili je nainstalováním net frameworku 2 a vyšším, ale Win7 je v sobe údajně obsahuje (3.5). Já nic, nenašel a při instalaci (3.0 i 3.5) mi to dělalo problémy, tak nevím.

    Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: avi.png 
Zobrazení: 145 
Velikost: 176.4 KB 
ID: 4254   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: mp4.png 
Zobrazení: 166 
Velikost: 183.1 KB 
ID: 4255   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nabidka.png 
Zobrazení: 140 
Velikost: 107.6 KB 
ID: 4256  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Citace Původně odesláno od KenR Zobrazit příspěvek
    (…) x264, h264 jsou způsoby komprese (…)
    Ne, x264 je enkódér do kompresního formátu H.264.

    Ale k věci. Nastříhaný materiál bych z Vegasu exportoval do bezztrátové komprese Lagarith (v AVI), a ten bych pak jednoduše a snadno převedl do H.264 v MKV pomocí MeGUI, který používá x264.

    A z tvého příspěvku jsem (možná mylně) vyčetl, že se snažíš v jednom kroku dát H.264 video do AVI kontejneru. Prosím, nedělej to. Koťátka a štěňátka z toho pláčou.

    S importem do Vegasu ti teď neporadím, protože vůbec nepíšeš, jaké formáty se do něj snažíš dostat. Budu ale hádat – máš film v H.264 v MKV. Pak si nainstaluj AviSynth a VirtualDub. Pak vytvoříš ve stejném adresáři s filmem textový soubor, který bude obsahovat:

    DirectShowSource("transformers.mkv",audio=false)

    Texťák uložíš a přejmenuješ z TXT na AVS. Tenhle soubor otevřeš ve VirtualDubu, zvolíš nějakou bezztrátovou kompresi, kterou Vegas sežere (např. Lagarith, popřípadě Huffyuv) a uložíš do AVI. Tím pádem budeš mít připravený materiál na střih.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    6

    Jo, díky, teď nejsem na svém pc, ale vyzkouším...
    to s tím h.264 a avi... no, jak jsem říkal, narazil jsem na tu zmíněnou diskuzi a uplně jsem se do toho zamotal, protože je to tam psané tak všelijaka podle tohoto obrázku jsem pochopil že to jde (https://www.tvfreak.cz/forum/attachm...7&d=1223301483) a že by v tom snad neměl být žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Mno, v prvom rade si poloz otazku: co ma byt vysledkom? k comu ma ten vysledok sluzit?
    Az potom je mozne zacat definovat postup prace. Inak moze diskusia skoncit sposobom "ja o voze" a "on o koze"...

    Takze: co je vstup (kontajner a v com je kodovane video a audio), co ma byt vystup (kontajner a v com ma byt kodovane audio a video) a fyzicky format (ma to byt subor prehratelny napriklad na popcorne?, ps3?, z DVD placky? alebo len v PC?)... atd...
    Naposledy upraveno uživatelem artam: 13-07-2009 v 09:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od KenR Zobrazit příspěvek
    ... podle tohoto obrázku jsem pochopil že to jde (https://www.tvfreak.cz/forum/attachm...7&d=1223301483) a že by v tom snad neměl být žádný problém.
    Já mám encoder x264vfw ve Vegasu normálně dostupný a funkční (přes kontejner avi), ale mám V8Pro 32-bit pod WinXP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Steelista Zobrazit příspěvek
    zvolíš nějakou bezztrátovou kompresi, kterou Vegas sežere (např. Lagarith, popřípadě Huffyuv) a uložíš do AVI. Tím pádem budeš mít připravený materiál na střih.
    tak jsem všechno udělal a uložil jako avi, jenže mi to vegas nechce vzít, ani lagarith ani huffyuv, jen nekomprimované avi a to by se mi nevešlo na disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Citace Původně odesláno od KenR Zobrazit příspěvek
    tak jsem všechno udělal a uložil jako avi, jenže mi to vegas nechce vzít, ani lagarith ani huffyuv, jen nekomprimované avi a to by se mi nevešlo na disk
    Tak zkus třeba Xvid při nejvyyšším možném bitrate nebo kvantizaci=1, pokud ti nevadí ztrátová komprese. Ztráta kvality by ale měla být zanedbatelná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    No fuj, dvojnásobná rekomprese a ještě do Xvid.
    KenR: Nebylo by lepší rendrovat do Sony AVC? Není to sice čistý h.264, ale je to velmi podobná komprese. K němu vyrendrovat zvuk do AC3 a pomocí MkvMerge to zmuxovat do kontejneru Matroska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    6

    Steelista: Tak, zase... nechce se to ve vegasu načíst... nevím, nejak ty kodeky nechtějí s vegasem komunikovat nebo co, jinak by mi to už při renderování ve vegasu nabízelo tern lagarith, xvid, a dalsi...
    Jeste me napada nainstalovat 32b verzi.

    Saxel: Tak jsem zkoušel ěco renderovat do Sony AVC, ale je tam strašné snížení kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od KenR Zobrazit příspěvek
    ... Tak jsem zkoušel ěco renderovat do Sony AVC, ale je tam strašné snížení kvality.
    A měl jsi všechno dobře nastavené? Neříkám, že mezi oběma kodeky není rozdíl, ale určitě ne velký. Tvoje "strašné snížení kvality" je podezřelé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Kvalita z toho MainConceptu (i Sony enkoderu) vychazi o tridu hur, specielne kdyz je treba resize, nebo zdroj je interlace (neni tvuj pripad).
    Muze uz Vegas ve verzi 9 enkodovat do "high level"? a pouze ne jen do "main", rozdil tam je dost velky.

    Jak pise Steelista nebo kdyz je treba provest resize, aby nebyl uncompressed prilis velky, frame server do Virtual Dubu, resize, smart deinterlace (m.j. i ten Mikeho Smart deinterlace ve Vegasu jsem nedonutil udelat kvalitni vysledek, nevim kde je chyba) a export uncompressed a az pak do MeGui (ten uncompressed je mensi, frame server z VD do MeGui jsem nerozchodil). Nebo frame server do Avisynthu z Vegasu (tam popripade resize , deinterlace) a do Megui primo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    6

    Takže, nainstaloval jsem si i 32b verzi vegasu a tam všechny kodeky fungují, a tam s těmi filmy můžu už normálně pracovat, takže je znovu prerenderuju do avi a uvidíme co to bude dělat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    266

    Zazněly tu dost šílené tipy jak vyexportovat video z Vegasu ke kompresi v externím SW - uncompressed, logarith, xvid s vysokým bitrate apod. Tudy ne přátelé. Doporučuji nastudovat pojem frameserver http://www.debugmode.com/frameserver/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    ...Muze uz Vegas ve verzi 9 enkodovat do "high level"? a pouze ne jen do "main"
    V devítce už u Sony AVC lze vybrat profil "High", u MainConceptu tato možnost není, jen "Main".
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Wintermute Zobrazit příspěvek
    ... Tudy ne přátelé. Doporučuji nastudovat pojem frameserver http://www.debugmode.com/frameserver/.
    To je sice dobrá rada, ale v V9P zatím Frameserver nefunguje. Naštěstí už na tom autor frameserveru pracuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. x264 sony vegas
    Od Caisy v sekci Kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 15:38
  2. LCD: Nefungující HDMI vstupy u LCD TV
    Od gonsa v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 17:58
  3. WD TV LIVE - nefungující titulky přes NAS server
    Od gulasovka v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 13:58
  4. Nefungující PowerVCR s Hercules Smart TV Stereo
    Od Walker v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-01-2006, 06:17
  5. WinFast_PVR 3.0.10.12 a nefungující timeshift u Experta
    Od imported_krata v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 20-04-2005, 07:20