Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nahradní AKU pro Canon HF100 z eBay?

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    145

    Máte někdo zkušenost z AKU z eBay? Např tahle: http://cgi.ebay.co.uk/New-Battery-fo...3%3A1|294%3A50

    se mi dost zamlouvá. Jsou samozřejmě i levnější: http://cgi.ebay.co.uk/Battery-For-Ca...3%3A1|294%3A50

    Jakou byste brali?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    78

    osobne bych nic jinyho nez original Canon nekoupil...

    Item location: Hong Kong,, to hovori za vse ;-]
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    145

    A co má být? Myslíš že v HK neumění vyrobit baterii? 5x tolik za baterii jenom kvůli tomu že je na ní napsáno Canon fakt nedám. Mám několik neoriginálních baterií do mojí DSLR a kapacita/funkčnost je naprosto stejná jako u originálních. Ptal jsem se spíš na to jestli někdo nemá zkušenost z nějakým konkrétním modelem/prodejcem. Např. skoro všechny "drobnosti" (filtry apod.) pro mojí DSLR nakupuju z HK a nikdy žádnej problém.
    Naposledy upraveno uživatelem quaero: 08-07-2009 v 13:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    78

    quaero: njn, ja jsem povercivej a abych dal do kamery za 20tisic baterku za 200Kc, tak to mi pridje jako extrem... Nemluve o tom, ze cokoliv se stane, tak nepujde opravit v ramci zaruky, a nevim jak to budes resit s nekym z HK...
    Ale rikam, ja na podobny dobrodruzstvi nemam nervy,. Treba ty baterky jsou super a nic se ti s tou kamerou nestane. Btw. filtry a podobny drobnosti ti kameru neznici, coz baterie muze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    145

    Jo tehle argument beru. Nicméně myslím že riziko že ti aku zničí kameru je mizivé a kdyby k tomu náhodou došlo tak bych chtěl vidět jak by mi to Canon dokázal že jsem tam dával jinou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    144

    dnes mi má dorazit neoriginální aku do Canona HG-20 (origoš 1500Kč, neorig 500Kč i s dopravou). Ve starém Canonu Hi8 jsem poslední roky používal pouze neoriginály (originály by byly dražší než kamera) a bez problémů, ale teď mám opravdu trochu obavy. Ani ne z toho, že by ta noname firma svou práci flákala, spíše se bojím jestli to Canon nemá nějak "ošetřené".
    Také je problém, že kdysi se baterky nabíjely v levných nabíječkách a teď se default nabíjejí v kameře. Zase to, že v kameře se nabíjejí skoro dvakrát tak déle napovídá, že kamera do nich na rozdíl od externí nabíječky tlačí poměrně malé proudy, takže pravděpodobnost nějaké "exploze" je mnohem menší
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Connor
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    510

    quaero: Ničeho se neboj a vklidu kup a používej neoriginální baterky. Za ušetřené peníze si kup třeba SD kartu, je to lepší investice než do značkové baterky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    144

    mé obavy se potvrdily, zatímco stará kamera nerozeznávala originál baterky od noname, ta nová sice funguje, ale po každém zapnutí zobrazí na displeji varovný nápis plus odmítá měřit stav nabití baterie. Zdá se, že ani při nabíjení nepozná kdy je baterie nabitá a dobíjí pořád (naštěstí malým proudem, baterie nehřejí)
    Takže je to jen pro znalého uživatele, který ji má pouze jako železnou rezervu, tzn. nabíjí max 3 hodiny a raději nevybíjí do mrtě.
    Pro ostatní bych asi doporučil si připlatit
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    145

    To s tím varovným nápisem je zajímavé. Ten stav nabití odmítá měřit vůbec, nebo jen není přesný? Samotné nabíjení aku bych řešil externí nabíječkou. Já jsem nakonec z HK objednal tak uvidíme až dorazí. Trošku info a poznatky s neorigo aku do hf100 jsou v angličtině zde: http://canon-hf100.blogspot.com/2008...-hongkong.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    144

    Nabíjím v kameře a po cca 3 hod ten neoriginální stále nebyl nabitý (blikala LED) tak jsem to ukončil. Kameru mají rodiče na dovolené, takže víc teď nezjistím.
    V kameře byla funkční, akorát vůbec nefungovalo měření kapacity.

    No Canon je známý, že dělá vše pro to, aby prodal předražené originální příslušenství, takže se to dalo čekat.

    Zase pro mé potřeby (mít baterku poslední záchrany jako železnou rezervu) je to pořád vyhovující řešení. Zvláště s ohledem na to, že životnost těch baterek (orig i neorig) odhaduji tak na 1-2 roky, v mém případě na 1-2 dovolené, za což bych trojnásobek dával fakt velice nerad.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Canon Hf10,hf100
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 534
    Poslední příspěvek: 08-08-2009, 11:56
  2. PANASONIC HDC-SD20 vs. CANON HF100
    Od bergy21 v sekci Videokamery
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-04-2009, 12:04
  3. aký hardver na Canon HF100
    Od milko v sekci Videokamery
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 16:43
  4. Canon DW-100 pro HF10/HF100
    Od ho_mer v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-06-2008, 08:56