Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: GF 8600 - černobílý obraz z TV OUT

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    5

    Jméno tazatele: Dobroslav Vráblík

    Znění otázky:
    Dobrý den.Potřeboval bych poradit mám grafickou kartu NVIDIA GeFORCE8600GT a mám propojeno na televizor přes skart do kterého vedou kabely cinch a kabel S-video.Pokud jsem měl starou kartu NVIDIA tak vše hrálo bez problémů.Nyní je obraz jen černobíle a bez zvuku.Prosím mohl by někdo tak trochu polopaticky napsat co bych měl udělat aby vše zase pracovalo jako dříve.Jsem již pokročilejšího věku a jsem proto rad za každou pomoc.

    /// doom - změněn titulek na něco čitelnějšího
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 07-07-2009 v 11:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Píšete, že do Scartu co máte na televizi vedou kromě S-video kabelu i kabely cich. Kolik jich tam vede? Jen zvuk (dva) nebo i s obrazem (tři)? Kam máte v počítači zapojené ty kabely cinch, co vedou zvuk?
    Jen pro doplnění. S-video kabel vede pouze obraz. Zvuk je potřeba vést zvlášť např. ze zvukové karty počítače.
    Černobílý obraz může vzniknout mnoha příčinami. Například jen špatně přepnutým AV vstupem na televizi. Nebo také třeba špatným S-video kabelem, respektive častou závadou bývá poškozený konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Ještě doplňující otázka. Píšete, že dříve vše fungovalo. Kde se stala změna, že to Vám to přestalo jít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrý den.Změna nastala při výměně počítače,kde byla jiná základní deska s integrovanou grafickou kartou NVIDIA GeFORCE 8600 GT.Do skartu vedou dva kabely a S-video.Z počítače mám však 3 kabely býlí,žlutý a červený.Možná že je chyba právě zde.Nevím to nemohu posoudit ale zapojení zůstalo po staré kartě NVIDIA .
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 08-07-2009 v 12:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    A z čeho Vám vedou z počítače ty tři kabely (bílý, červený, žlutý)? A ještě se podívejte pořádně na ten S-Video konektor. Jsou v něm takové čtyři piny (drátky). Tak se podívejte, jestli tam jsou všechny, jestli jsou stejně dlouhé (jestli není nějaký zatlačený), jestli není nějaký ohnutý, nebo zlomený. Zkontrolujte to jak u počítače, tak televize.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    5

    Velmi se omlouvám ty tři kabely vedou od televizní karty.,Do skartu jsou zapojeny jen dva a májí jeden konektor do zvukové karty.Tak že jde jen S-video.Podívám se na ty konektory od S-videa
    Tak jsem kontroloval konektory od S-videa a jsou v pořádku tak nevím.Bude to pravděpodobně v nastavení grafické karty a to je pro mne španělská vesnice.Tak že nevím jak dále asi budu muset pozvat nějakého fachmana od počítačů aby to nastavil
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 08-07-2009 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Mrkni sem (do odstavce "Problém s černobílým obrazem u Nvidia"), třeba ti to pomůže:
    http://www.netuj.cz/foto-video-hudba...nastaveni-graf
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-4.png 
Zobrazení: 196 
Velikost: 67.0 KB 
ID: 4225   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-5.png 
Zobrazení: 173 
Velikost: 27.4 KB 
ID: 4226   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-6.png 
Zobrazení: 168 
Velikost: 27.2 KB 
ID: 4227   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-7.png 
Zobrazení: 157 
Velikost: 16.4 KB 
ID: 4229   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-8.png 
Zobrazení: 164 
Velikost: 30.8 KB 
ID: 4230   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-9.png 
Zobrazení: 169 
Velikost: 17.7 KB 
ID: 4231   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek-10.png 
Zobrazení: 164 
Velikost: 27.8 KB 
ID: 4232  
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravím pana Maška a je tu problém sleduji obrázky a když spustím nastavení tak schází nastavení kabel S-video,přímo to pokračuje D/pal tak nevím kde je chyba.Je možnost poradit?Děkuji
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 08-07-2009 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Pokud máš fyzicky propojen (kontakty jsou na správných místech a mají dotek) PC s TV a TV puštěnou, musí se ti to menu, kde je výběr, zobrazit., aby jsi si mohl vybrat.
    Jinak nevím, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Ještě to můžete zkusit, tak, že S-video vypojíte a propojíte PC s TV jen pomocí těch cinchů. Musíte mít ale zapojené všechny tři na obou stranách. A hlavně správně, takže pro lepší orientaci připomínám, že bílý a červený vedou zvuk. A žlutý-ten nás teď zajímá především- vede video.
    Jinak je to práce na dlouho, protože těch důvodů proč to nejde může být opravdu celá řada (počínaje Software počítače, přes Hardware, konektory, kabely, až po samotnou televizi).
    Proto bych Vám spíš radil, že pokud máte možnost požádat v okolí někoho, kdo se v tom vyzná, udělejte to. Jak píšu, chyba může být kdekoliv a takhle na dálku, kdy to člověk nevidí, se to dělá dost špatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    5

    Přátelé oběma vám děkuji já jsem nad tím seděl do půlnoci a nic jsem nevyřešil.Pořád je obraz černobílý a tak budu muset počkat až se vrátí kolega od počítačů z dovolené a tak doufám že mi poradí.To víte věk 71 už je pokročilý a ono už to tak moc nepálí.Ale i tak ještě jednou děkuji

    // doom odstraněny přebytečné citace
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 08-07-2009 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Černobílý obraz na TV při přehrávání VHS
    Od elmartin v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-12-2011, 19:50
  2. po změně kabelu jen černobílý obraz
    Od raven_tvf v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-05-2006, 22:01
  3. GeForce 6600 a černobílý obraz
    Od bousa v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-03-2006, 16:37
  4. S-VHS + černobílý obraz
    Od imported_PetrX v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 01-12-2005, 10:00
  5. CRT: Černobílý obraz PC - SONY KV-29CS60
    Od Jad v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-09-2005, 16:45