Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zachytávání ANALOG

merlins (11)|6.7.2009 14:42
Dobrý den , mám následující prosbu :
Vlastníme ASUS M70SR , který obsahuje DVB-T včetně analog-SVIDEO vstupní linku. Jakým způsobem lze ve Vista 32b. zachytávat video třeba z VHS videa ? Přes SVIDEO se mi to nějak podařilo rozchodit , ale přes Analog zatím ne ( připojeno 3x CINCH na SCART Videorekorderu ). Pokud v nějaké aplikaci na toto udělám přepnutí na vstup , vždy je první jen DIBCOM ANALOG CAPTURE , který nelze změnit , když se přes VirtualDub apod. dostanu na switchnutí na nějaký signál , je funkční jen SVIDEO.
Je na toto potřeba nějaký VISTA SW ? Adobe Premiere ? nebo PInnacle ? nebo to lze nějaký freewarem.

Díky
Zdeněk
MIHI (940)|6.7.2009 14:56
Co myslíš tím analog? Compositní? Když chceš stahovat z VHS, S-video by bylo lepší.
StD (8612)|6.7.2009 14:57
1) S-Video = analogové připojení; to je to nejlepší, co se v dané situaci nabízí.
2) To co říká VD je správně
3) Ještě je třeba připojit audio na LineIn ZK.
4) Nepracuji s pa-OS Vista
5) Vezme to kterýkoli A/V program, který má Video-In část, včetně starých dobrých SW-DVDplayerů...
merlins (11)|6.7.2009 16:29
[QUOTE=MIHI;231929]Co myslíš tím analog? Compositní? Když chceš stahovat z VHS, S-video by bylo lepší.[/QUOTE]
Myslím tím klasický kompositní ( Video + LP sound ) asus má ten jeho bracket kde je SVIDEO a compozitní vstup.
merlins (11)|6.7.2009 16:35
Ahoj , bohužel na NTB nelze nainstalovat XP , max. W7 , Asus k tomuto modelu nemá drivery , marně jsem se o to pokoušel , ale stále bylo mnoho vykřičníků v device driverech. Nejsem žádná lama , abych toto nezvládnul , ale prostě Visty nedovolí aplikaci přepnout vstup z tuneru na Compozit. I mé USB-LIVE-XP , které jedou skoro všude měly problémy ( nenašly drivery pro Tuner ). Bohužel Asus k tomu ovladače prostě nemá.
Ano SVIDEO je celkem slušné , ale proč budu propojovat ZK , když mám na bracketu VIDEO+LP audio ? Zkoušel jsem celkem více aplikací na toto , možná zkusím zda něco z linuxového světa nepojede. ( KDEEnlive , ale bude to zase boj ohledně driverů ).


Díky Zdeněk
MIHI (940)|6.7.2009 16:43
[QUOTE=merlins;231948]
Ano SVIDEO je celkem slušné , ale proč budu propojovat ZK , když mám na bracketu VIDEO+LP audio ?

[/QUOTE]

Přiznám se, že se v těch zkratkách už celkem ztrácím a rozumím každému pátému slovu:)
co to je ZK? Proč bys to nepropojoval přes S-video? Jak to konkrétně vypadá, když máš "na bracketu VIDEO+LP audio" ?

EDIT: Už mi to pomalu docvakává:) ZK je zvuková karta. Pardon, to víte, státní svátek:)
StD (8612)|6.7.2009 16:51
[QUOTE=MIHI;231951]Přiznám se, že se v těch zkratkách už celkem ztrácím a rozumím každému pátému slovu:)
co to je ZK? Proč bys to nepropojoval přes S-video? Jak to konkrétně vypadá, když máš "na bracketu VIDEO+LP audio" ?

EDIT: Už mi to pomalu docvakává:) ZK je zvuková karta. Pardon, to víte, státní svátek:)[/QUOTE]

Dej si hledat zapojení S-video Mini-DIN konektorů - standardně je to BEZ audia, a že si to potom aplikuje každý výrobce dnes jak chce, o tom by ti mohl Pitomec vyprávět...
merlins (11)|6.7.2009 16:52
Zadní bracket co se napojuje na ASUS sběrnici má :
1x SVIDEO
1x CINCH pro VIDEO compositní
2x CINCH pro AUDIO ( L+P ) compositní

No a tudy to chci narvat , přes SVIDEO ? VHS nemá .. jen SCART , zkoušel jsem to přes SCART tím, že jsem na VIDEO výstup zapojil redukci SVIDEO a to jsem dal do toho bracketu , když jsem ze scartu šel napřímo nic se nedělo. Zkoušel jsem i z Staré analogové kamery napojit to na Composit ( nefungovalo ) na SVIDEO byl obraz viditelný. Bohužel na to abych napojil CINCHE ze scartu ( audio ) na JACK pro LINE-IN nemám redukci , aani nemám doma zbytečený konektor , abych to zbastlil.

Z.
merlins (11)|6.7.2009 16:56
[QUOTE=StD;231956]Dej si hledat zapojení S-video Mini-DIN konektorů - standardně je to BEZ audia, a že si to potom zapojuje každý jak chce, o tom by ti mohl Pitomec vyprávět...[/QUOTE]
SVIDEO je celkem známý protokol , celkem vím o čem se mluvím , ale VHS nemá SVIDEO jen Scart , musel jsem přes redukci SVIDEO. Audio jsem neřešil , myslel jsem , že bracket to zvládne ,ale VISTY nedokázaly přepnout kartu na composite.

Ten Tuner je interní - DVB-T s analogovým bracketem.

Uvidím , seženu někde Pinnacle , to má prý spoustu driverů. Trial taky pojede tak to nějak zkusím.

Z.
MIHI (940)|6.7.2009 16:58
Já se v tom trochu nějak neorinetuji... Jaká redukce S-video? Jako z kompozitu na S-video? To mi hlava nebere...
Takže jen stručně jak bych to zapojil já:
Do VHS bych dal SCART redukci (něco takového http://sat-dvb-t.nej-ceny.cz/70180/adapter-scart-3x-cinch-s-video.html )
Z toho propojil S-video do počítače + 2x cinch kabelem zapojil audio.
merlins (11)|6.7.2009 17:06
Redukce z kompozitu existuje , já jsem měl tu redukci půjčenou od kamaráda , který to měl k nějaké starší střizně tuším , že od Matroxu. Bohužel ted ji nemám a chci to zapojit na ten Asusácky bracket přes composit. ( No třeba ta stará kamera co mám doma má taky jen Composit ). Tu redukci možná mám v práci. Každopadně díky za radu.

Mě se spíše jednalo ne o to jak to tam nacpu , ale zda někdo zná jak na to v VISTA-32.

Z.
StD (8612)|6.7.2009 17:07
@Merlins> já bych řekl, že tam máš na tom kabelu/respektive vstupu některý pin přehozený, zkus to s jiným kablem. Když ani to nepomůže, po nás přijde osvětová agitka, co ti Asus dodatečně rozmluví...
MIHI (940)|6.7.2009 17:13
Promiň, chápu že se motám trochu mimo, ale pořád se mi to nějak celkem nezdá. Třeba ta redukce z kompozit na S-video mi přijde jako nesmysl. Asi se radši do toho už nebudu motat. Ale kdyby se ti chtělo, to nafotit (to co máš na kompu, jaké máš kabely, jak vypadá ta redukce..) tak by to možná pomohlo.
merlins (11)|6.7.2009 17:36
[QUOTE=StD;231962]@Merlins> já bych řekl, že tam máš na tom kabelu/respektive vstupu některý pin přehozený, zkus to s jiným kablem. Když ani to nepomůže, po nás přijde osvětová agitka, co ti Asus dodatečně rozmluví...[/QUOTE]

Zkoušeno na více kabelech i na tom co jde z Analog kamery i co jde z VHS.
( Barva na barvu , kabel jsem měřil a je v pohodě . Setkal jsem se s tím, že i kabel měl přehozené barvy , ale to je dávno )
Asus jsem oslovoval, české zastoupení a u mého modelu co mám není plánován downgrade na XP , bohužel to nejde nahradit drivery z jiných modelů. No Asus ...
merlins (11)|6.7.2009 17:37
[QUOTE=MIHI;231964]Promiň, chápu že se motám trochu mimo, ale pořád se mi to nějak celkem nezdá. Třeba ta redukce z kompozit na S-video mi přijde jako nesmysl. Asi se radši do toho už nebudu motat. Ale kdyby se ti chtělo, to nafotit (to co máš na kompu, jaké máš kabely, jak vypadá ta redukce..) tak by to možná pomohlo.[/QUOTE]

až budu večer doma , pokusím se tu redukci na NTB nafotit.
StD (8612)|6.7.2009 18:04
[QUOTE=merlins;231969]Zkoušeno na více kabelech i na tom co jde z Analog kamery i co jde z VHS.
( Barva na barvu , kabel jsem měřil a je v pohodě . Setkal jsem se s tím, že i kabel měl přehozené barvy , ale to je dávno )
Asus jsem oslovoval, české zastoupení a u mého modelu co mám není plánován downgrade na XP , bohužel to nejde nahradit drivery z jiných modelů. No Asus ...[/QUOTE]

Hmm, aby to nebraly vyhledávače, tak Auschuß, je to blízko Auschwitz. Je mi to upřímně líto. Mně co vleze na S-videu do mašiny je vždy correct, a to včetně synchra na audio na Line-In.
merlins (11)|6.7.2009 18:07
[QUOTE=merlins;231969]Zkoušeno na více kabelech i na tom co jde z Analog kamery i co jde z VHS.
( Barva na barvu , kabel jsem měřil a je v pohodě . Setkal jsem se s tím, že i kabel měl přehozené barvy , ale to je dávno )
Asus jsem oslovoval, české zastoupení a u mého modelu co mám není plánován downgrade na XP , bohužel to nejde nahradit drivery z jiných modelů. No Asus ...[/QUOTE]

- fotografie Asus Bracketu a foto konce kabelu co vede od VHS ( 1024x768 ).
kabel.jpg redukce.jpg
MIHI (940)|6.7.2009 18:12
Pomalu se začínám chytat, tím bracketem myslíš breakout box, co je na té druhé fotce? To je originál dodávaný k té digitalizační kartě?
merlins (11)|6.7.2009 19:04
Ahoj, ano , to se strčí dozadu do NTB. Omlouvám se , bracket jsem vždy používal a nějak jsem na breakout-box zapomněl. A Visty pak hlásí DiCOm BDA Analog Capture card. Toto je spojené předpokládám s tunerem co je tam uvnitř ( DVB-T intgrovaný ) . No Asus All-in-one.
Compozite kabel jsem dal barvu na barvu a snažil jsem se přepnout vstup a nic , no dal jsem to na SVIDEO redukci .. jen obraz a obraz naskočil.

No co jsem zkoušel zda je ten bracket k ATI kartě ( asi jako dříve VIVO ) anebo je k tomu tuneru , ale nikde nic nebylo , ani k howtu k tuneru.

Zkoušeno na Stoik Capturer , Avidemux , VirtualDub. Jediný VDUB dokázal přepnout na SVIDEO. Jinak k ASus nic nebylo za aplikaci , jen ten pošahaný Vista Multimedia Center.

Proč to vlastně řeším ? protože tu redukci nyní nemám , snad v práci najdu ten SCART s SVIDEO.
merlins (11)|6.7.2009 19:08
[QUOTE=MIHI;231983]Pomalu se začínám chytat, tím bracketem myslíš breakout box, co je na té druhé fotce? To je originál dodávaný k té digitalizační kartě?[/QUOTE]

Ješte jsem zapomněl , na cizích forech jsem někde viděl , že se breakout box měl automaticky přepnout ( vstup ) kde co našel za signál a přes Vista Multimedia Center se to dalo uložit , ale nikdo s tím neměl žádný úspěch. No pokusím se najít v práci tu redukci a nebo někde seženu Pinnacle Ultimate snad ten to nějak zvládne.