Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: MPEG (.mpg) jen černobíle :-(

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    14

    Pro vás asi laický dotaz:

    Kdysi ve slabé chvilce jsem si kdesi nastavil,
    aby se mi MPEGy ( 1 i 2 ) přehrávaly černobíle.
    A teď ani zanic nemůžu přijít na to kde se to dá nastavit zpátky.
    Do MPEG1 ( 352*288, normal quality, Cel600MHz ) nahrávám z TV karty Leadtek expert. Pak to virtualDubem převedu XviDem do avi, abych se mohl dívat barevně...

    Hledal jsem na webu i usenetu, kde mi nedokázali poradit.

    Mám W98SE, v multimediiích žádný MPEG dekodér není
    ( vyjma Mpeg4 Xvidu).
    Vím, že jsou snad nějaké Directshow filtry, fungující jako dekodéry, které tam nejsou ( přípona .ax ? ).
    Nějaké takové jsem v systemdir našel, ale nastavení, to je jiná.

    Ví tu někdo, co s tím ?

    PS: Doku nemám na lepší PC, je lepší nahrávat 384(352)*288 se nízkou kvalitou , nebo 192*144 s dobrou a zvětšit to VDubem ( bicubic?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Pusť si to v přehrávači, nech si zobrazit nastavení MPEG decoderu a tam to někde bude - ne všechny přehrávače to ale umí - zkus MPC, APL2000, ....

    Vždycky je lepší nahrávat ve vyšším rozlišení, zkus ale neneharávat rovnou do MPEGu ale třeba do MJPEGu, pak to zvládneš i v plném PALu, budeš ale muset zahodit originální soft
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    14

    S tím přehrávačem a nestavením dekodéru v něm to ještě zkusím. Moje verze winfast PVR umí nahávat MJPEG kodecem. Zvláštní ale je, při malém rozlišení 384*288 je záznam na rozdíl od MPEG1 viditelně trhaný a při plném Palu zcela nepoužitelný ( statické obrazy strídající se po několika vteřinách). Mpeg sebou taky občas trhne, ale jde to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Mám i P-III - 600Mega a AVI DV jede naprosto OK, MJPEG taky a MPEG jen s HW decoderem (720x576), tak ti nejspíš nejde HW urychlování, zapneš ho v DX, a nebo nemáš defragmentovaný disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Mike
    Pusť si to v přehrávači, nech si zobrazit nastavení MPEG decoderu a tam to někde bude - ne všechny přehrávače to ale umí - zkus MPC, APL2000, ....
    Nakonec jsem to nastavení mpeg dekoderu našel ve stndardním mplayer2 a vrátil to z ČB na berevně. Paradoxní na tom je,
    že v menu icony DIVXG400 se začala objevovat položka MPEG video dekodér s totožným oknem nastavení, ale dal bych skoro ruku do ohně za to, že předtím tam nebyl ( díval jsem se mnohokrát )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Bullback
    Mám i P-III - 600Mega a AVI DV jede naprosto OK, MJPEG taky a MPEG jen s HW decoderem (720x576), tak ti nejspíš nejde HW urychlování, zapneš ho v DX, a nebo nemáš defragmentovaný disk.
    Na DV mám zatím málo místa
    V DX HW urychlování funguje - vícekrát testováno v DX8 i 9
    (Win98SE +DX9.0b+Nvidia TNT2 M64). Disk je OK.
    Prosté přehrávání TV mi v "Normal quality" bere na Celeronu 600
    cca 17 / 50 se zap/vyp overlayem. Používám samo zap.
    MPEG1 při nahr. 352-384/288 mi vezme tak 75-80%CPU,
    při vyšším by se mu udělalo špatně.
    Nevím, jestli máme stejné MJPEG kodeky.

    Možná bude rozdíl v PIII600 vs Celeron600. (FSB, cache ? )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LG BD 370 Blu-ray přehrávač přehrává černobíle
    Od Fjody v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-06-2010, 13:06
  2. TV Out jen černobíle...
    Od dogito v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-04-2009, 21:47
  3. proč černobílé video
    Od pavel.hecik v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 19:22
  4. Střížna pinnacle 500 pci zachytává černobíle
    Od Silas15 v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 17:16
  5. černobílé TV
    Od Byte v sekci Bastlení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-08-2004, 06:48