Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Síla signálu

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    142

    Na Astře (23.5) mám sílu signálu tak i kvalitu u všech SD kanálů mírně přes 90%. Po přepnutí na HD (Nova HD, Nova Sport HD, Eurosport HD) ale síla vždy klesne na 75%, zatímco kvalita signálu vyletí na 99% (což pro změnu nemám u žádného SD). Nejdříve jsem si myslel, že je to záležitost jen nově spuštěného DVBS2 transpondéru, kam byla většina HD programů Skylinku přesunuta. Stejný poměr síla/kvalita ale registruju i u BRAVA HD a Discovery HD a k 90% síly signálu se přiblížím jen u Astra HD Demo, kde jsem ale zase na štíru s kvalitou (někde okolo 70%). Je podle vás dáno toto nastavením paraboly? Máte podobnou zkušenost? A jaké jsou vlastně ideální hodnoty signálu a kvality či jejich poměr?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na sílu signálu vůbec nehleď (pokud náhodou nepadá pod cca 30%), rozhodující je kvalita. A žádný poměr neplatí, protože sílu signálu ovlivňuje např. zisk konvertoru nebo použitý koaxiální kabel a jeho délka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    142

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Na sílu signálu vůbec nehleď (pokud náhodou nepadá pod cca 30%), rozhodující je kvalita. A žádný poměr neplatí, protože sílu signálu ovlivňuje např. zisk konvertoru nebo použitý koaxiální kabel a jeho délka.
    To jsi mě uklidnil. Pravda, že jsem na obraze nezachytil jedinou chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Kde mám hledat chybu, když při ladění např. 12.525 (V), 27.500, 3/4 se mi naladí jen programy CS link a nikoli Skylink. A tak je to i u ostatních kmitočtů. Naladila se spousta programů CS link, UPC Direct, ale Skylink vpodstatě jen 12.565 a 11.797 MHz (ladím na Astře 3).

    Všechny FTA jdou naladit normálně (mám parabolu 80 cm s monoblokem 19,2 ASTRA 1 a 23,5 ASTRA 3)

    Předem díky za jakoukoli užitečnou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Žádna rada neexistuje. Ty transpodery jsou společné pro CSlink i Skylink.
    http://www.lyngsat.com/astra23.html
    Důležité je, že ti všechny programy z nabídky Skylink hrají, bez ohledu na to pod jakým providerem jsou uvedeny.
    http://www.skylink.cz/web/structure/26.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ručně zadej všechny frekvence (vč. parametrů jako SR, FEC a polarita) do receiveru a spusť vyhledávání. Pravděpodobně nemá receiver uložený komplet setting Astry 23,5E. Co to je vůbec za receiver?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od VlaDamorava Zobrazit příspěvek
    Žádna rada neexistuje. Ty transpodery jsou společné pro CSlink i Skylink.
    http://www.lyngsat.com/astra23.html
    Důležité je, že ti všechny programy z nabídky Skylink hrají, bez ohledu na to pod jakým providerem jsou uvedeny.
    http://www.skylink.cz/web/structure/26.html
    No všechny programy jsou skutečně naladěny, ale protože nemůžu nějak rozchodit kartu Skylink, myslel jsem, že problém je v tom, že u příslušného naladěného programu není uveden provider Skylink. Proč se tedy některé programy naladí vícekrát (myslel jsem - asi blbě - že to je podle počtu providerů)? Receiver je HUMAX HDCI 2000 - kromě neexistence češtiny v EPG to docela jde. Rád bych se propracoval k balíčku HD PLUS, ale je to nějak komplikované.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    AHA. Takže, jaký máš modul Cryptoworks, protože tento přijímač má pouze CI sloty? Asi nemáš zápisy na kartě. Do 20 dnů je nutné kartu zaregistrovat, jinak přestane fungovat. Žádná komplikace při naladění HD Plus není stačí přidat frekvence a proskenovat.

    Parametry pro naladění:

    Eurosport HD: 12 109 MHz / Horizontál / 27 500 kS/s / DVB-S2 / FEC 9/10
    Discovery HD: 11 856 MHz / Vertikál / 27 500 kS/s / DVB-S2 / FEC 5/6
    History Channel HD: 12 109 MHz / Horizontál / 27 500 kS/s / DVB-S2 / FEC 9/10
    FILMBOX HD: 12 109 MHz / Horizontál / 27 500 kS/s / DVB-S2 / FEC 9/10
    Brava HDTV: 11 856 MHz / Vertikál / 27 500 kS/s / DVB-S2 / FEC 5/6

    Tady je recenze:
    http://www.parabola.cz/clanky/2364/h...v-set-top-box/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Citace Původně odesláno od roman12345 Zobrazit příspěvek
    Kde mám hledat chybu, když při ladění např. 12.525 (V), 27.500, 3/4 se mi naladí jen programy CS link a nikoli Skylink. A tak je to i u ostatních kmitočtů. Naladila se spousta programů CS link, UPC Direct, ale Skylink vpodstatě jen 12.565 a 11.797 MHz (ladím na Astře 3)
    Máš to nějak pomotané, protože :

    1. Na Astře 3 (23,5°E) vysílá CS link (=Gital) a Skylink, kdežto
    2. Na Astře 1 (19,2°E) vysílá UPC Direct.
    Není možné, aby to UPC se Skylinkem a CS linkem ladilo společně, leda bys měl chybu v nastavení LNB u nastavení DiSEqC 1.0.

    Možná v tom ladění máš guláš a máš některé programy naladěné na obou družicích, (také se mi to kdysi stalo) - v tom případě je nejlepší všechny programy smazat (dát tovární nastavení), zkontrolovat, zda v Menu u Nastavení antény - Nastavení LNB je správně zadán řádek Nastavení DiSEqC 1.0 na A (1), nebo B (2) - je možné, že tam máš chybu a proto to ladí blbě (pomíchaně).
    Případně ještě (hlavně u A3) doplnit chybějící transpondéry=frekvence...
    Potom vše naladit znovu...- je to raz dva.
    A JE TO.

    Jiná recenze je i zde :
    http://www.digizone.cz/clanky/humax-...ver-s-pasivni/
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 11-07-2009 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    23

    Losos, VlaDamorava: díky, no mám to zatím pomotané, snad se do toho dostanu.

    Myslím, že to mám teď nastavené správně. Astra 1 na DiSEqC A, Astra 3 na DiSEqC B (mám tam možnosti A až D plus Tone Burst A a tone Burs B, což nevím co je). Všechno jsem smazal už včera, takže teď nevím, zda ty dvakrát naladěné programy byly ze dvou družic - to jsem si před tím nevšiml, ale vypadá to logicky - asi to tak bylo.

    Takže pokud tomu rozumím dobře: když je u nějakého programu více providerů na jednom kmitočtu a na jedné družici (tj. jsou společné), naladí se jen jednou a je uveden jen jeden provider? A v mém případě nevadí, že je tam CS link, když mám kartu Skylink?

    Jestli ano, pak mám problém s aktivací karty, nebo v modulu Cryptoworks nebo v receiveru? Modul Cryptoworks mám IRDETO, koupil jsem ho dohromady s kartou a kartu jsem hned zaregistroval (přišlo mi mailem potvrzení). Přesto, když nějaký zakódovaný program vyberu, zobrazí se mi text "You are not authorised to watch this program. Please contact the Customer Servise Desk". Není mi teď jasný další postup, mám se obrátit na servis desk Skylinku?

    Všechny HD programy jsem bez problémů naladil (zatím je nemám zaplacené, když karta stejně nefunguje...)

    Díky za trpělivost se začátečníkem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Chtělo by to tu kartu "rozběhat" u známeho, aby se postupně mohly vyloučit možnosti. Špatný modul, karta případně CI slot.
    Že je tam uvedený CSlink u některých programů nevadí, každý provider na daném (společném) transpoderu vysílá svoje ID pro příjem pomocí jeho karty.
    U monobloku je spravidla DiseqC nastavený u Astry 3A - B(nebo 2) je v ohnisku paraboly, Astra 1 - A (nebo 1) šilhá a je vlevo. Při pohledu za parabolou.
    Naposledy upraveno uživatelem VlaDamorava: 12-07-2009 v 10:13
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sila signalu
    Od dmw v sekci DVB-C
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 20:17
  2. Síla signálu.
    Od Commanderwar v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-12-2010, 13:00
  3. Sila signalu
    Od kralovicek v sekci DVB-T
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 15:23
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 22:44
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-05-2007, 11:05