Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 142 z 330 PrvníPrvní ... 4292132140141142143144152192242 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 2,116 až 2,130 z 4946

Téma: SAMSUNG LE40B650 - nastavení, zkušenosti...

  1. #2116
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    329

    Citace Původně odesláno od Lubos_PM Zobrazit příspěvek
    Nebožtíku - když Gal píše do vlákna "LCD SAMSUNG LE40B650 - nastavení, zkušenosti …" a napíše "Koupil jsem si tuto televizi", tak jakou si to asi koupil???
    Kdybys nedělal chytrýho a přečetl sis tohle vlákno,tak bys věděl,že se tady bavíme o několika typech Samsungů.Proto jsme si dali do podpisů typ TV,aby bylo poznat,o čem kdo píše.Raději si přečti toto vlákno,a příště nepiš zbytečný blbosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2117

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Citace Původně odesláno od Gal Zobrazit příspěvek
    koupil jsem tuto televizi a, i když jsem s ní spokojen, tak trochu mě to namlsalo a přemýšlím o větší úhlopříčce...
    rozdíl v kvalitě filmů 720p a1080p mi přijde nulový, takže FullHD je podle mě taky zbytečnost...
    To by mne zajímalo, jakou jsi měl úhlopříčku a z jaké vzdálenosti jsi TV sledoval, když jsi neviděl rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #2118
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Ano,formát *wmv přehrává,ale jenom verzi v9, teda wmv v9.To bys mohl zjistit v Mediainfo,jakou máš verzi.
    Tak Mediainfem jsem zjistil, že ten televizí nepřehraný soubor *.wmv má kodek WVP2 (popis "Win Media Video 9.1 Image"). Film je vytvořený programem PhotoStory-3 (origoš win program, který jiný výstup nemá, takže by to měl být "křišťálově čistý" ;-) wmv).
    Pro klid duše jsem zkoušel soubor přejmenovat na *.avi a *mkv, ale nic se nechytlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #2119
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    329

    Že by tam hrálo roli to wmv 9.1 !?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #2120

    Gal Gal je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Lubos_PM měl pravdu. Koupil jsem si LE40B650, což je v nadpisu tohoto threadu. Televizi sleduji cca ze 3 metrů a rozdíl mezi FullHD a HD opravdu nepozoruji....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #2121

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Citace Původně odesláno od Gal Zobrazit příspěvek
    Lubos_PM měl pravdu. Koupil jsem si LE40B650, což je v nadpisu tohoto threadu. Televizi sleduji cca ze 3 metrů a rozdíl mezi FullHD a HD opravdu nepozoruji....
    Pokud nemůžeš sedět blíže než 3m, tak těch 50" bude pro tebe vhodnější velikost.
    Dobrá analýza optimální vzdálenosti od HDTV, viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum...ewing_distance.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #2122
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od Gal Zobrazit příspěvek
    Lubos_PM měl pravdu. Koupil jsem si LE40B650, což je v nadpisu tohoto threadu. Televizi sleduji cca ze 3 metrů a rozdíl mezi FullHD a HD opravdu nepozoruji....
    Tady je další obrázek na doporučovanou vzdálenost sledování HD a FullHD filmů
    http://www.sony.cz/res/images/image/...1553196324.jpg
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #2123
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    26

    Media player v TV LE46b750 mi nechce prehravat zvuk ze souboru z FullHD kamery Sony .Zvukova stopa je ve formatu ac3 2.0 nebo 5.1,tv nevyhodi ani hlasku "nepodporovany audiokodek" apd.,je slyset jen ticho.Nema s tim nekdo zkusenost?Kdyz pripojim kameru naprimo tak zvuk jde.V pripade,ze cely soubor *.ts prekonvertuju do mp4 nebo avi tak zvuk jde,ale nechce se mi kazde video pracne predelavat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #2124
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    12

    Posledních pár dní jsem si hrál se samygo (jen tím dočasným odemknutím) a mám s tím pořád stejný problém. Telnet normálně povolím, namountuji sdílenou složku, v TV ji normálně vidím. Když ale pustím nějaký film, tak mi jeden několik desítek sekund max. pár minut a pak se to sekne. Spadne mi i internetové připojení na PC (mám instalované Win7). Na PC musím provést opravu připojení k internetu aby se to znovu rozjelo. TV je nutno vypnout aby se s ní dalo opět pracovat. TV i PC mám připojeno do WiFi routeru TPLink 741N klasicky kabelem. Máte někdo podobné zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #2125
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od jis Zobrazit příspěvek
    Jen si to chci ujasnit - předpokládám, že tím nemyslíš to samé co já, když tě to v HD zlobí více než v SD, že? Viz můj postřeh číslo dvě, kde popisuji rozostření okrajů pohybujících se objektů, které je patrnější naopak v SD.
    Tím rozostřením okrajů myslíš větší digitalizaci(vypadá to kolem okrajů jak video s velmi malým datovým tokem)? Už jsem se na to zda na fóru ptal, bylo mi řečeno, že je to datovým tokem. Je to totiž největší problém, který při sledování digitálních kanálů vidím.
    Ještě dotaz, používáte Velikost obrazu: Automatický režim nebo Přizpůsobení obrazovce? Já používal Automatický režim, až teď jsem si všimnul, že je ořezaný - není to škoda resamplovat např HD obraz, tím že se ořeže a roztáhne? Většinou sleduji totiž HD (CT1 a Nova).
    U HD Nova mi přijde obraz jako posetý krupicí, jeho kvalita je tím horší než u SD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #2126
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,428

    Přizpůsobení obrazovce je zobrazenie 1:1, bez orezu.

    není to škoda resamplovat např HD obraz
    Je. Doteraz som nepochopil to nastavenie 16/9 (ktore spravi zoom - oreze z kazdej strany zopar cm), aj pri digitalnom HDMI vstupepri rozliseni 1920x1080. Obraz sa samozrejme resampluje (je to pekne vidno pri zobrazeni plochy, ze pixel nie je 1 bod).

    Odoprucam nastavit: Přizpůsobení obrazovce, resp. "Fit to screen"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #2127
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    9

    Chtěl bych si pořídit domácí kino k této tv a zajímalo by mě, jestli někomu funguje HDMI-CEC ve spolupráci s jinou značkou než Samsung.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #2128
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od pepe75 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych si pořídit domácí kino k této tv a zajímalo by mě, jestli někomu funguje HDMI-CEC ve spolupráci s jinou značkou než Samsung.
    Já používám bez problémů Sony HD kameru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #2129

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Citace Původně odesláno od pepe75 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych si pořídit domácí kino k této tv a zajímalo by mě, jestli někomu funguje HDMI-CEC ve spolupráci s jinou značkou než Samsung.
    Ano, s AVR Onkyo HTX-22HD funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #2130

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Citace Původně odesláno od Leon78 Zobrazit příspěvek
    Tím rozostřením okrajů myslíš větší digitalizaci(vypadá to kolem okrajů jak video s velmi malým datovým tokem)? Už jsem se na to zda na fóru ptal, bylo mi řečeno, že je to datovým tokem. Je to totiž největší problém, který při sledování digitálních kanálů vidím.
    Přečti si ještě jednou, co jsem napsal, třeba opravdu myslíš něco jiného, ale já nevím, co by to mělo být:
    Citace Původně odesláno od jis Zobrazit příspěvek
    2) Čím vyšší úroveň 200Hz Motion Plus zvolíme (Vyp. → Čistý → Standardní → Hladký), tím k většímu rozostření okrajů pohybujících se objektů dochází. Opět zde však platí postřeh číslo jedna, takže při HD rozlišení někdy klidně zvolím režim Hladký a při SD rozlišení musím snížit na Čistý.
    Pusť si ve smyčce nějakou scénu s pohybem, kde k tomu rozostření dochází a postupně měň nastavení Motion Plus, sám si můžeš ověřit, že když ho snižuješ a pak úplně vypneš, rozostřené okraje okolo rychle se pohybujících se objektů se zmenšují a nakonec zmizí.

    Citace Původně odesláno od Leon78 Zobrazit příspěvek
    Ještě dotaz, používáte Velikost obrazu: Automatický režim nebo Přizpůsobení obrazovce? Já používal Automatický režim, až teď jsem si všimnul, že je ořezaný - není to škoda resamplovat např HD obraz, tím že se ořeže a roztáhne?
    Je třeba volit nastavení případ od případu. Na Nova-HD volím Přizpůsobení obrazovce, protože v Automatickém režimu už jdou textové bannery za okraj obrazu. Evidentně jejich technologie počítá s využitím plného rozlišení, bez overscanu. Naopak na ČT1 s overscanem stále počítají a obraz je často jako poslepovaný z na okrajích nenavazujících překrývajících se pásů, nejlépe je to vidět např. na předpovědi počasí. Takže na ČT1-HD je často lepší mít Automatický režim, aby člověk neviděl "okousané" okraje obrazu. Pokud mi není rozumět, stačí se podívat na Předpověď počasí a hned to bude jasné. Škoda, že si TV toto nastavení nepamatuje per kanál, ale pouze per zdroj.

    Citace Původně odesláno od Leon78 Zobrazit příspěvek
    Většinou sleduji totiž HD (CT1 a Nova). U HD Nova mi přijde obraz jako posetý krupicí, jeho kvalita je tím horší než u SD.
    Jakým způsobem přijímáš HD signál? Pokud máš signál tak špatný, jak popisuješ, tak tam bych hledal chybu. Já přijímám DVB-T a nativní HD obraz na Nova-HD, ČT1-HD a Prima-HD je perfektní, naprosto neporovnatelný s SD. Z těchto 3 je právě na Nova-HD obraz naprosto nejlepší (technicky).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Samsung uexxb7000 - nastavení, zkušenosti
    Od tom1_cz v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 10:24
  2. Samsung LE46A786 nastavení, zkušenosti potíže ...
    Od novotny.k v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 23:56