Stačí si přečíst, co jsem napsal o satu - 1080i a máš to zkopírované i ve svém příspěvku...
Myslím, že narozdíl od tebe skutečně používám mnoho let HD.
Jak ze satelitu, tak filmový archiv, tak vlastní filmečky.
Takže trochu tuším, jak veliké jsou filmečky HD ve skutečnosti a v různých formátech.
Žádná teorie, ale pár let skutečné praxe.
Bez ohledu na to, co si kdo tady o tom myslí, nebudou možná vůbec jiné kamery, než s médiem typu flash. To není můj vynález, ani moje zásluha. HDD i pásky z kamer postupně zmizí, protože nedávají smysl, zejména pokud se jedná o malá lehká zařízení. A nejenom z kamer, ale možná i z notebooků, i když tam to má jeden zádrhel, který by znamenal určité drobné změny v konstrukci software.
Zatím nevidíš, že disketa je minulost, páska a HDD současnost, flash memory budoucnost. Takže rada, abych si nahrával na diskety je mi poněkud nesrozumitelná.
P.S. Záznam koncertu jednou kamerou s nepřetržitým třeba dvouhodinovým záznamem bude jistě neobyčejně zajímavé pokoukání a je to všeobecně častý typ domácího filmečku. Pro takové účely je nezbytně nutné si koupit adekvátní přístroj. Byť by se nabízela třeba 32GB SDHC karta z našeho papírnictví, uznávám, že to je poněkud extravagantní řešení. Jediné, co bych rád viděl, je publikum, které na takový dvouhodinový jednokamerový nepřetržitý záznam bude koukat. To jsem skutečně ještě neviděl za dlouhá desetiletí svého života.