Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: DVB-S 2 tunery pro 2 nezávislé výstupy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Ahoj
    Je možné po vložení druhého tuneru do Azbox HD Premium, jeho výstup nebo jiný bod v přijímači převést např. na AV a propojit s 2 TV ?
    A zda půjde nezávisle na 1 tuneru přepínat programy pro 2 výstup přes dálk. ovládání, tak jako by šlo o nahrávání nesledovaného programu. Toto vše i za cenu zásahu do přijímače. Pokud by toto bylo možné u jiného tuneru HD, děkuji za typ.

    Dík za radu. Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Asi nedovedu odpovědět úplně přesně správně (to asi nedokáže nikdo), protože tvůj dotaz je trochu nejasný..., ale :
    1. pokud vím, tak náhradní tunery zatím nejsou k mání (možná se mýlím ?) a proto ti vůbec nikdo nemůže správně odpovědět...
    2. neznám sat. přijímač, i když je dvoutunerový, aby dovedl na TV (dvě TV) poslat obrazy dvou různých programů. Na všech výstupech (Scart, HDMI, S-video a pod.) je vždy jen jeden stejný=totožný obraz...
    Možná to jednou bude jinak, nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Pro losos
    děkuji za odpověď, o Azbox HD Premium mám zájem, proto jsem ho zvolil jako možnost, že tunery zatím nejsou vím, stejně tak, že přijímače mají stejný obraz na všech svých standardních výstupech.

    Chtěl jsem se hlavně zeptat, jestli je možná ÚPRAVA na 2 tunerovém HD přístroji. Vytažení druhého programu (nezávisle na prvním) někde z desky uvnitř přístroje, a připojení na druhý TV, buď AV nebo lépe přes modulátor do anténního vstupu TV.
    Dík Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    52

    Dva různé výstupy mají pouze tzv. multiroom receivery, např. Optikum. Jedna Tv se připojí přes SCART, druhá přes koax. Umí vnitřně sdílet kartu, tj. oba přijímané programy mohou být kódované (stejný provider).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Pro JSM1
    děkuji za odpověď, základem pro 1 tuneru bude příjem HD, Mpeg4 a propojení HDMI. Těmto požadavkům Optikum nevyhovuje, již jsem o něm četl a snad se někomu bude hodit.
    Dík za typ.
    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od JIMA Zobrazit příspěvek
    Pro JSM1
    děkuji za odpověď, základem pro 1 tuneru bude příjem HD, Mpeg4 a propojení HDMI. Těmto požadavkům Optikum nevyhovuje, již jsem o něm četl a snad se někomu bude hodit.
    Dík za typ.
    Jirka
    Na www.cssf.cz je zmíňka o připravovaném Octagonu SF 1018 HDTV. Možná bude umět i 2 různé výstupy...doporučuji tento receiver sledovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Pro JSM1
    Protože zatím, kromě jedné specifikace kterou zveřejnili všichni, se nedá zjistit u Octagonu SF 1018 HDTV podpora zvuku AAC. Octagon 918 MPEG4/AAC nemá.
    Dík Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Chtěl bych rodičům pořídit 2 tunerový Topfield TF 5010. Je možné s 1 Skylink kartou současně sledovat např. kód. ČT1 a nahrávat kód. NOVU. ( z Astry 23,5 ) Použiji TWIN konvertor se 2 kabely do přijímače. Lze pomoci Flash disku přenést záznamy do PC nebo musím použít kabel? Moc děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od deny10 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych rodičům pořídit 2 tunerový Topfield TF 5010. Je možné s 1 Skylink kartou současně sledovat např. kód. ČT1 a nahrávat kód. NOVU. ( z Astry 23,5 ) Použiji TWIN konvertor se 2 kabely do přijímače. Lze pomoci Flash disku přenést záznamy do PC nebo musím použít kabel? Moc děkuji za odpověď.
    Dobrý den,

    sledovat jeden program a druhý nahrávat při popsané konfiguraci můžete IMHO bez problémů. Nezáleží totiž na kartě operátora, ale na HW výbavě (dvou tunerech). Pomocí rozhraní USB 2.0 byste s přesunem záznamů problémy mít neměl. Myslím, že kabel nebude potřeba.

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od JIMA Zobrazit příspěvek
    Pro JSM1
    Protože zatím, kromě jedné specifikace kterou zveřejnili všichni, se nedá zjistit u Octagonu SF 1018 HDTV podpora zvuku AAC. Octagon 918 MPEG4/AAC nemá.
    Dík Jirka
    Dolby AAC má, viz www.satking.de
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    Zajímalo by mě pouze to, jestli se dají na tomto dvou tunerovém přijímači Topfield TF 5010 sledovat dvě tv nezávisle na sobě. Někde jsem vyčetl že ten druhý tuner je pouze na disk. Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ochrany: Kodovane vystupy pri DIVX filmoch?
    Od Peter_KE v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 15:00
  2. 2 nezavisle vystupy zvuku z tv
    Od gulko100 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 12:48
  3. PVR s 2 tunery (nezavisle na MUXu) a HDD
    Od Lister88 v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-06-2008, 13:39
  4. Jakou grafiku se dvěma DVI výstupy ?
    Od Krtek v sekci Volná témata
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 13:47
  5. 1 USB tiskárna a 2 PC nezávisle - jak na to?
    Od Pears v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 15:56