Po dlouhém zvažování a pátrání na internetu jsem došel k finálnímu výběru mezi tímto Panasonicem a LG. Podmínky sledování budou : vzdálenost 4 metry, světlá místnost, na straně TV bez odrazů, sledování 80% pozemní digitální vysílání, 20% DVD. BlueRay ani HD satelit zatím neuvažuji. Tyto podmínky (+ rozumná cena) by měli hrát spíše pro HD Ready s velkou úhlopříčku.
Proč sem tedy píšu když mám jasno ? Chtěl bych radu nebo doporučení skutečného vlastníka jedné z těchto TV nebo prodejce, který tyto TV může odborně porovnat.
Důležitým momentem - subjektivní dojem - jsem se řídil, ale bohužel pořád je to u mne 50:50.
Původně jsem byl rozhodnut pro Panasonic, i přes to že nemá USB připojení a audio optický výstup. Ale právě jeho obrazová kvalita mě při porovnávání s LG zklamala (Panasonic – obraz rozmazanější, LG – ostřejší a živější barvy). U obou lze nalézt i MPEG4 a cenově jsou nastejno.
Ve výsledku je však nejdůležitější kvalita obrazu a to mě nyní kloní spíše na stranu LG i přes to, že je všude udáván Panasonic jako nejlepší. Do budoucna uvažuji ještě o HDD rekordéru stejné značky jako TV (kvůli kompatibilitě propojení a ovládání), proto jsem se původně přikláněl více k Panasonicu, jenž má nejlepší rekordéry. U LG nevím a například se Samsungem nemám vůbec žádné zkušenosti.
Děkuji předem za každý názor.