Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Stačí na dobrý - kvalitní příjem TV programů nižší řady LCD LG 2009 ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    21

    Stačí na dobrý - kvalitní příjem TV programů nižší řady LCD LG 2009 ?

    Nastala doba placatic (LCD, plasma) a možnosti digitálního přímu DVT, DVS, DVC … ale i v kvalitě SD a HD. Základ je dobrý příjem /signál, přijimač/ a dobrý zobrazoveč /LCD, pasma/.
    Pro dobrý signál jsem udělal vše možné a myslím i rozumné.
    Mám jako vedlejší příjem DVT a jako hlavní příjem DVS (satelitní přijimač TF 7700 HSCI PRV),
    pro kvalitu signálu a nabídku programů jsem zvolil SKYLINK
    a tím i dostatek a zdarma / mimo základní poplatek/ českých a slovenských programů v SD kvalitě,
    k tomu v HD kvalitě HD Nova doufám, že na podzim i HD ČT.
    A když budu chtít tak mohou být a třeba jen na zimu ale nemusí /po zaplacení poplatku/ další programy /MULTI, HD, premiové./

    Hlavní využití je TV příjem českých /a slovenských/ programů. Stejně na vše se nikdo nedívá, jsou i jiné zájmy !!!

    Pro dobrý zobrazovač se rozhoduji. Jaký LCD ? /plasma mne nezajímá/
    Nechci zbytečně drahý ale ani oškubaný levný, chci přijatelně dobrý aby dobrému-kvalitnímu signálu odpovídal dobrý-kvalitní příjem tj. dobrý obraz, zvuk.
    Zaujaly mne cenově a parametry LCD (37 – 42 ´´) nižší řady LG37LH3000, LG37LH4000
    a nebo jsou nutné pro zabezpečení kvalitního příjemu až vyšší řady ? /j mi líto zbytečně platit za funkce, které využiju minimálně nebo vůbec/

    Tak co Vy ostatní na to ? Jaké jsou zkušenosti ? Poraďme si ! Podiskutujme !
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Zdravim,
    mam cca 3 tydny LCD 42LH3000, a jsem zatim velmi spokojen. Urcite tv splnila moje ocekavani.
    Primarni signal je panelakove sdilene DVB-T na Bukovou Horu, ukazuje mi to silu signalu 66 procent a kvalitu 100 procent.
    Obraz na teto tv je velmi dobry, ostry, zadny sum a vady, prakticky pri vychozich profilech velmi pekne podani barev, neni potreba nejak extra nastavovat.
    Jedine minus, co jsem zatim nasel je, ze stejne jako predchozi model LG5000 i tento ma problem pri tahlych scenach krajinou, to se semtam cukne, ale vyskyt techto scen v beznem vysilani a u filmu je minimalni. Je mozne, ze u dokumentu, kde se hodne projizdi krajina to bude vic...u beznych dialogovych a dynamickych scen je to OK. To je opravdu snad jediny velky neduh teto tv a je zapotrebi ho zvazit ci skouknout v prodejne na vlastni oci, jestli by to vadilo. Mne to moc nevadi Je mozne, ze by se to dalo spravit firmwarem, kdyby se z vice stran zatlacilo na vyrobce, ale zas tak moc me to neboli, protoze to opravdu clovek zahledne jen tak 3x behem filmu, coz neni zadna katastrofa. Je mozne, ze rada LH4000 a vyssi takovy problem uz nema, zkusil bych se poptat majitelu v diskusi nize..
    Jinak koukam cca ze 3m a muzu rict, ze velikost uhlopricky je na tuto vzdalenost fajn. Klidne bych snesl i 46". Pokud mas na to misto, urcite ber tu 42".
    Menu je velmi prehledne, dalkove ovladani je slusne, ale skoda, ze se neovlada zvuk a programy stredovym krizem, jsou na to 2 samosatna tlacitka nahoru dolu, je to jen ale o zvyk.
    Jeste jsem si vzpomnel, tenhle tv nema intelligent senzor, takze se nekona automaticke stmivani a zesvetleni obrazu vuci okoli. Aby byl obraz hodne dobry, je vsak mozne si toto prepinat rucne na 3-4 rezimy, ja pres den pouzivam usporu energie nizkou - tj myslim 2. stupen - vice svetla a vecer si to jen kdyz je kolem tma dam na stredni, klesne jas, tv nema tak velkou spotrebu a je to prijemnejsi na oci, asi je inteligent senzor fajn, ale da se bez toho obejit...nekdo si myslim u predchozich modelu stezoval, ze kdyz ho ma zapnuty, tak je automatikcy zamknuta uprava barev...takze taky to asi neni idealni, je ale mozne ze rada 4000 uz to ma jinak....
    K TV mam pripojenou DVD Ferguson pres HDMI - perfektni cisty obraz, puvodne jsem mel na zkousku pres scart, bylo malinko zubate.
    Dale mam pripojenou konzoli PS2 pres SCART - 3x cinch, tam je to videt, ze je to zubate - nizsi rozliseni a analog.
    A pak mam pripojenou postavene HTPC, nejprve pres analog - obraz bez chyby, da se i rucne hybat s obrazem do stran, roztahovat a tak - ja mel Windows trochu posunute vlevo dolu, tak jsem to tim spravil.
    Ted mam PC pres HDMI - MB ma primo HDMI vystup, takze jedu pres to obraz i zvuk a je to naprosto bez chyb.
    Vstupy se prepinaji na DO rucne, je fajn, ze TV pozna, ktere jsou zapojene - aktivni a ty pak seradi k sobe, takze nepreskakujes nekativni vstupy, ale jsou hezky vedle sebe. To je prijemne.
    Jinak uz nemam asi co bych rekl, dalsi info kdyztak na primy dotaz - ptej se
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Jeste bych trosku pomluvil leskly ram a podstavec. TV je velmi neprakticka na udrzbu, na cernem lesklem povrchu je hodne videt prach, jednou na to primo posvitilo ostre slunce a nestacil jsem se divit, jak to bylo zadelane. Bohuzel dodanou uterkou jsem prach jen rozviril - neda se to poradne utrit...budu muset vyzkouset nejaky spesl hadrik a cistici prostredek...
    Ale pri beznych podminkach si toho clovek moc nevsimne. Spis zblizka a kdyz na to posviti slunce...kdybych si mohl vybrat, tak bych radeji matny povrch, ale urcite to neni velke minus, co by cloveka odradil od koupe teto jinak bezvadne tv...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    21

    Pro 2plazboz: Dekuji za informace.
    Mam dotaz. Je mozne zaroven (soubezne) poslouchat zvuk z televize (repraky) a sluchatek, nebo připojenim sluchatek se automaticky vypnou repraky (zvuk) televize ??
    pzn. Veledůlezita funkce televize pro velkou vetsinu nas. Ja posloucham hlasite, moje draha tise a vysledek doma klid !!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Sluchatka jsem jeste pripojit nezkousel, dneska vecer zkusim a napisu jak se veci maji, ale predpokladam, ze pokud pripojm sluchatka, tak se vypnou repro tv...jen muj nazor...

    Mozna se jeste zminim k DO - tlaticka jsou tvarove ruzna, takze i potme na to nemusim videt, abych neco navolil...jsou logicky usporadana, jen zvuk po stisknuti nektere z ctyrsmernych klaves je tak zvlasni, jako je slyset vrznuti gumy - je tak delana jen membrana toho stredu, ostatni tlacitka ok.

    Jeste par mych postrehu...
    Menu je velmi intuitivni, u nastaveni obrazu je k dispozci i pruvodce, ktery umoznuje doladit barvy podle obrazku - zobrazi obrazek a umozni doladit urcite barvy nebo jas, kontrast, aby se to co nejvice podobalo...jeste jsem ale moc nezkousel...

    Repro ma dost velky rozsah hlasitosti, mam zaple mezi 6-8 a myslim, ze stupnice je asi tak do 50
    Zvuk je cisty, ma moznost uprednostnit dialogy a take umoznuje srovnat hlasitost zvuku, coz je fajn u reklam, ktere byvaji hlasitejsi nez sledovane porady. Mam tuto funkci zapnutou a rozdil je znat oproti me puvodni crt tv, kde jsem to musel kazdou reklamu tlumit...
    Jeste si chci pujcit nejaky merak a zmerit spotrebu a vliv jasu na usporu...

    TV programy se prepinaji cca 1-1,5s, coz je akceptovatelne, neni to bleskurychle, ale kdyz to srovnam napr. s SHARP 37DH65E, tak to je nebe a dudy...
    EPG je v poradku, plne pocestene,pri sledovani poradu lze stredovym tlacitkem - OK zobrazit EPG pro aktualne vysilany program - zobrazi i caru s ukazatelem, kolik z poradu je odehrano. Po stisknu jiste klavesy na DO zobrazi EPG vsech dostupnych programu najednou, je to takova kaskada, kazdy program zacina i konci jinak, takze tam jsou pod sebou videt jak se prekryvaji, po najeti na nektery a INFO zobrazi info o programu.
    Nekdy se stane, kdyz prepnu na jiny program a hned zobrazim EPG, ze jeste info o ostatnich kanalech neni nacteno, po cca 5s je to OK.

    Mel jsem to chvili priojene k analogove kabelovce UPC a tam uz bylo znat i z tech 3m, ze je obraz zasumeny, analogova spolecna antena taky nic moc, sice se na to divat da, ale uz ten sum kazi dojem...

    Jinak DïvX, DVD a MKV z PC pres HDMI vypada vyborne, a to i DivX, i kdyz pri horsim kousku je nepatrne videt komprimaci - kosticky..

    Pokud bys mel o tuto tv zajem, urcite se nejprve stav v prodejne, abys videl to cukani v obraze behem tech tahlych scen, to jen abys mi pak nenadaval

    Snazim se to posoudit objektivne, hledam krome pozitiv i negativa, ale zatim jsem zadne jine nenasel

    Jo, vlastne jeste pozorovaci uhel - taky je dobre videt na vlastni oci, pri prichodu tv z boku je uz obraz hure viditelny, jakoby tmavsi, ale nijak to neovlivnuje sledovani. Ze 3m je sledovaci rozmezi tak 4m od stredu - tj 2m doleva od osy a 2m vpravo a rozdil nevidis
    Nektere tv jsou na tom lepe, daji se sledovat krasne i zboku napr zminovany SHARP, ten ma vyborne uhly. Ale koukal jsem na to v Electroworldu a sledovaci uhel ma 95% tv stejny..tj, pri pohledu vedle tv zboku je tmavsi...

    Uff, to jsem se rozepsal...tak zatim snad vse...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele tomas.helisek
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od 2plazboz Zobrazit příspěvek
    ...Uff, to jsem se rozepsal...tak zatim snad vse...
    to jo teda) ale s tím cukáním obrazu si mně zarazil....docela by mně zajímalo jak je na tom ta 37LH4000,co mám objednanou...kdyžtak ten tvů postřeh zkus napsat do topicu o 37LH4000, jestli kolega Karton odepíše
    jinak nevím čoveče, myslíš že to není třeba skrytá vada???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od tomas.helisek Zobrazit příspěvek
    to jo teda) ale s tím cukáním obrazu si mně zarazil....docela by mně zajímalo jak je na tom ta 37LH4000,co mám objednanou...kdyžtak ten tvů postřeh zkus napsat do topicu o 37LH4000, jestli kolega Karton odepíše
    jinak nevím čoveče, myslíš že to není třeba skrytá vada???
    No, taky by mne to zajimalo, kdyztak teda pisnu tam...jinak si docela myslim, ze je to "vlastnost", protoze tato "vada" je i na puvodnim modelu LG5000, a co jsem porovnaval oba modely, jsou prakticky parametrove totozne krome toho ze LH3000 ma DVB-T 4 tuner a LG5000 ma zase Intelligent Senzor.
    Pokud to pujde, tak bych urcite rad vadu odstranil, ale jak rikam, neni to casty jev, takze mne to tolik netrapi...je tolik ruznych neduhu okolo ruznych modelu ruznych vyrobcu, ze jsem rad, ze mam "jen" tuto vadu...
    Zkusim taky napsat vyrobci, i kdyz asi bude pomalejsi odezva, na jeden dotaz mi odpovedeli az za mesic a to jeste byl jen dotaz ohledne zaruky, takze nic extra...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od vjirka Zobrazit příspěvek
    Pro 2plazboz: Dekuji za informace.
    Mam dotaz. Je mozne zaroven (soubezne) poslouchat zvuk z televize (repraky) a sluchatek, nebo připojenim sluchatek se automaticky vypnou repraky (zvuk) televize ??
    pzn. Veledůlezita funkce televize pro velkou vetsinu nas. Ja posloucham hlasite, moje draha tise a vysledek doma klid !!
    Tak jsem ted zkousel pripojit sluchadla a nepotesim te - jakmile pripojim, tv repro zmlkne...
    Bohuzel ve sluchatkach je zvuk takovy plochy, jakoby jen zvyraznene stredy, takovej neslanej nemastnej zvuk, je to spis jen pro dialogy, nedokazu si tam predstavit poslouchat hudbu nebo nejakou akcni scenu...to musi znit blbe...
    Myslel jsem, ze upravim zvuk v menu, ze tam mam ted zvyraznene dialogy, ale jakmile navstivim menu zvuk, tak jsou vsechny polozky sedive a pres to je napis: Sluchatka pripojena. Tak jsem je odpojil, zkusil jsem si pohrat se zvukem, vypnout zvyrazneni dialogu, zapnout rezim kino a znovu pripojil sluchatka, ale zvuk je zase porad plochy a slabsi...
    Sluchatky to nebude, mam slusne KOSS UR/29 a s pripojenim k pc hraji vyborne, jsou dynamicke..
    Jinak to co pisu se tyka zdroje z PC - HDMI - pusteny kus serialu Prison Break a pak z TV - proklikal jsem ruzne programy, vetsinou se teda vsude jen kecal, ale vsude byl zvuk duty, plochy....

    Ja s tim nemam problem, poslouchani do sluchatek asi nevyuziju, ale pro nekoho to treba muze byt zavazny problem....

    Jeste me napada, jak to osalit a zlepsit kvalitu zvuku - pripojit sluchatka ne na sluchatkovy vystup, ale na nejaky vystup cinch nebo scart s pouzitim redukce. To by tv nemela rozeznat a melo by hrat oboje a zvuk by nemusel byt duty...jen co najdu vhodnou redukci, tak to ozkousim
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    21

    Pro 2plazboz: Dekuji za informace.
    -----Jeste me napada, jak to osalit a zlepsit kvalitu zvuku - pripojit sluchatka ne na sluchatkovy vystup, ale na nejaky vystup cinch nebo scart s pouzitim redukce. To by tv nemela rozeznat a melo by hrat oboje a zvuk by nemusel byt duty...jen co najdu vhodnou redukci, tak to ozkousim .
    Moc te prosim zkus to a napis, pro mne je to dulezitejsi nez ze „cerna je cerna“. I tato moznost by problem soubezneho poslechu vyresila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele tomas.helisek
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od vjirka Zobrazit příspěvek
    Pro 2plazboz: Dekuji za informace.
    -----Jeste me napada, jak to osalit a zlepsit kvalitu zvuku - pripojit sluchatka ne na sluchatkovy vystup, ale na nejaky vystup cinch nebo scart s pouzitim redukce. To by tv nemela rozeznat a melo by hrat oboje a zvuk by nemusel byt duty...jen co najdu vhodnou redukci, tak to ozkousim .
    Moc te prosim zkus to a napis, pro mne je to dulezitejsi nez ze „cerna je cerna“. I tato moznost by problem soubezneho poslechu vyresila.
    ahoj, myslím že bych mohl poradit.. mám 37LH4000, mám na scartu redukci na cinch vystup, na který mám napojené domácí kino..a bez problému hraje jak TV, tak i kino takže teoreticky když seženeš nějakou redukci z jacku na cinch, bude to ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    21

    Pro 2plazboz, tomas.helisek: Dik za ochotu a informace. Zkusim to.
    Tady pisou o sekani obrazu také něco: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...=12669&page=41
    Ja si myslim, ze by to nemelo delat a ze jini majitele to vyvrati. Doufam, ze se ozve další co ma LG37LH3000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    21

    Pro 2plazboz: Tak jak to vypada s tim sekanim (cukanim)obrazu pokracuje to? Je to často nebo obcas? Je to vada, vlastnost a nebo neni to slabsim signalem? Nebo jsi to jiz vyresil. Nic nepises jake mas další nove poznatky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od vjirka Zobrazit příspěvek
    Pro 2plazboz: Tak jak to vypada s tim sekanim (cukanim)obrazu pokracuje to? Je to často nebo obcas? Je to vada, vlastnost a nebo neni to slabsim signalem? Nebo jsi to jiz vyresil. Nic nepises jake mas další nove poznatky
    No, snazil jsem si pohrat s nastavenim obrazu, vypinanim zapinanim efektu, ale zatim jsem to neodstranil. Je to nekdy min, nekdy vic - opravdu zalezi na konkretnim filmu. Nekdy je ta scena dlouha, takze to je treba 3-4 s a to je fakt znat, to uz si pak rikam, ze uz to v norme neni....zkusim sem zitra nahodit par ruznych videii, abys to mohl posoudit..je fakt zvlastni, ze v rychlych scenach to jde naprosto perfektne, takze si myslim, ze by to melo jit vyladit firmwarem. Az budu mit k dispozici ty videa, tak oslovim vyrobce co na to rekne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    55

    Tak nejaky videa jsem uz stahnul do fotaku, ale zlobi mi ctecka karet, tak to nemuzu pretahnout do pc Hnedle jak to zmaknu, hodim link...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Příjem programů z USA
    Od Daveit v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 17:40
  2. Toshiba LCD TV 2009 - řady 635
    Od Caderom v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 18:28
  3. kvalitni prijem dvb-t
    Od Marfa v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-09-2008, 21:01
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 12:23
  5. Příjem programů v ruštině
    Od jopein v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-10-2006, 15:02