Třepání obrazu
Nazdar, mam takovy problem. Kdykoliv kdy pripojim antenu do TV karty, tak se mi zacne trepat obraz na monitoru. Je to uplne ten samy trepot jako kdyz mate treba vedle monitoru zapnutou lampu nebo reprobedny. Uz nevim co mam delat. Kabel od anteny jsem uz vymenil. Dela to i kdyz se tim konektorem dotknu skrine. Moc tomu nerozumim, takze bych prosil o vase rady. Diky
[quote=Ivo Mašek]Dela to i kdyz se tim konektorem dotknu skrine.
A přeskakují jiskřičky ?[/quote]
Ano, preskakuji tam jiskricky! Uz me to i jednou koplo:)
A přeskakují jiskřičky ?[/quote]
Ano, preskakuji tam jiskricky! Uz me to i jednou koplo:)
Bez filtru to do karty nedávej - zničíš ji. Mezi koax a tv-kartu dej filtr, oddělovač. Toner, Spaun, .....
Mrkni se do bastlírny.
Mrkni se do bastlírny.
No a co teda zpusobuje to jiskreni? Mame v dome novou antenu, zesilovac a rozvod. Takze proc to tam jeste neni osefovane? Uz by prece ten filtr nebo odlucovac mohl byt primo v tom zesilovaci, ne? Jak mam potom vedet, ze tam mam jeste koupit nejaky filtr? Je to hruza :-( A bezne TV to nevadi?
Napětí na zemních potenciálech je rozdílné. Televizi to nevadí. Všimni si, že televize nemá uzemňovací kolík, kdežto PC ano.
Hlavně ať tě nenapadne, zrušit kolíl pro PC.
Hlavně ať tě nenapadne, zrušit kolíl pro PC.
[quote=Ivo Mašek]Napětí na zemních potenciálech je rozdílné. Televizi to nevadí. Všimni si, že televize nemá uzemňovací kolík, kdežto PC ano.
Hlavně ať tě nenapadne, zrušit kolíl pro PC.[/quote]
A určite to televizi nevadi? Zrovna ted mi na me pul roku stare TV Panasonic uplne zezelenal obraz. A zrovna na Vanoce.
:-(((
Hlavně ať tě nenapadne, zrušit kolíl pro PC.[/quote]
A určite to televizi nevadi? Zrovna ted mi na me pul roku stare TV Panasonic uplne zezelenal obraz. A zrovna na Vanoce.
:-(((
A určite to televizi nevadi? Zrovna ted mi na me pul roku stare TV Panasonic uplne zezelenal obraz.
To je divný. Na "rozložení" barev by to nemělo mít vliv. Každá televize má filtry.
To je divný. Na "rozložení" barev by to nemělo mít vliv. Každá televize má filtry.
-este sa mi na slovensku stale nepodarilo zohnat ten filter, tak som sa s tym rusenim este trosku hral. Nahodou som nasiel na zemi nejaku diodu, tak som ju zo srandy dal medzi kostru koaxu .... a ona svieti.
A vlnenie zmyzlo. Len obraz trsku utrpel, behaju v nom pruhu....
Tak som si potom pozical merak a nameral som v koaxe napatie 0,05V.
Ta dioda mala odber 1mA. Tak som si zohnal nejake ine diody a skusal som, co to spravi. Najlepsi obraz som dosiahol z diodou kt. mala odber 0,5 mA. To vlnenie monitora v je vtedy fuc, ale obraz je trosku zhorseny...
Inak ked to iste skusam z roznymi kondikmy, 1n, 33Pf, a rozne ine (ktore tu boli odporcane) tak to trepanie monitora sa odstrani, ale katastrofalne to zhorsi obraz.....
Tak. A teraz som uz z toho uplny jelen. Musim zohnat ten oddelovac.
PS: o elektrike neviem vobec nic, moje vzdelanie je uplne ineho smeru...
A vlnenie zmyzlo. Len obraz trsku utrpel, behaju v nom pruhu....
Tak som si potom pozical merak a nameral som v koaxe napatie 0,05V.
Ta dioda mala odber 1mA. Tak som si zohnal nejake ine diody a skusal som, co to spravi. Najlepsi obraz som dosiahol z diodou kt. mala odber 0,5 mA. To vlnenie monitora v je vtedy fuc, ale obraz je trosku zhorseny...
Inak ked to iste skusam z roznymi kondikmy, 1n, 33Pf, a rozne ine (ktore tu boli odporcane) tak to trepanie monitora sa odstrani, ale katastrofalne to zhorsi obraz.....
Tak. A teraz som uz z toho uplny jelen. Musim zohnat ten oddelovac.
Ale už se do toho dostáváš - ...ty pokusy, jak píšeš výše. :-)
Ten oddělovací filtr je podmínkou, bez něj ti to nepůjde.
Ale už se do toho dostáváš - ...ty pokusy, jak píšeš výše. :-)
Ten oddělovací filtr je podmínkou, bez něj ti to nepůjde.