Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Na jaaký počet snímků přepočítávat video pro plazmu?

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Zdar!
    Budu si kupovat Panasonica TX-P42G10E a budu ho mít připojený k HTPC (Windows Media center) přes HDMI. A mám dotaz... Budu teď překomprimovávat několik filmů (Z BluRay do *.mkv). Jakou snímkovou frekvenci mám při převodu nastavit, aby to TV co nejvíce chutnalo?
    24,97, nebo 24, 25, 30...? A prokládaný nebo progresivní? Jestli bude mít film 7GB, nebo 11Gb mě až tak netrápí, zase tolik těch filmů co by za něco stáli v 1080 není...
    U TV v techn. popisu píšou toto: "Vhodné formáty snímání obrazu 480i(60Hz), 480p(60Hz), 576i(50Hz), 576p(50Hz), 720p(50Hz), 720p(60Hz), 1080i(50Hz) , 1080i(60Hz), 1080p(50Hz, 60Hz) pouze HDMI"
    Rozumím tomu dobře, že jestli film bude mít 30snímků progr., tak se TV při nastavení 1080p(60Hz) bude tento film "dobře" přehrávat (2x30=60)?
    Nebo jsem úplně mimo mísu?
    Dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Ano, si mimo misu.
    Robis si zbytocne starosti. Okrem toho, zakladna poucka pri prevode z Blu-ray do mkv je (pokial sa chces vyhnut problemom):
    - ponechaj originalne fps, nezvysuj, neznizuj, proste nechaj tak
    - ked nemas problem s tym, ze film bude 11GB, tak ponechaj originalne rozlisenie a ak je prekladanie, tak to zachovaj tiez
    - pripadne mozes povyhadzovat nepotrebne audio a titulkove stopy
    - a na koniec, video stopu prekodovat do h.264 s "prijatelnym" bitrate, povedzme tak zhruba od 8000 kbps (pripadne experimentuj, ale menej ako 6000 by som nedoporucoval).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    aby som mal plynule prehravanie na 720p a synchronny dabing z DVD , vzdy davam filmy na 25 fps .. tak ako sa to robi pri dvdckach (preto zvuk z dvd sedi) ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Pytkin: Pridavanie dabingu a kvoli tomu zvysovanie fps a podobne zverstva, to uz je ale ina pesicka.

    Ja radsej do videa nesaham a stretchnem dabovanu audio stopu (ak mam vobec na to naladu, kedze vacsinou mam radsej zvuk v originali). Vysledok je potom rovnaky - zvuk z DVD po stretchnuti sedi.
    Naposledy upraveno uživatelem artam: 27-03-2009 v 16:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    artam : sak do videa nesiaham ani ja .. len nastavim ze sa ma prehravat 25fps .. dabing sedi .. a na 720p to ide krasne plynule .. 23/24 sa neda prehravat na 720p plynule ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dolby digital
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    414

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    artam : sak do videa nesiaham ani ja .. len nastavim ze sa ma prehravat 25fps .. dabing sedi .. a na 720p to ide krasne plynule .. 23/24 sa neda prehravat na 720p plynule ..
    [QUOTE=artam;221175]Ja radsej do videa nesaham a stretchnem dabovanu audio stopu (ak mam vobec na to naladu, kedze vacsinou mam radsej zvuk v originali). Vysledok je potom rovnaky - zvuk z DVD po stretchnuti sedi

    ...toto sa ako robí?...Mám film v origináli + titulky. Na druhy deň vyšla audiostopa v avi. Kedže film už mám a nechcem ho znova sťahovať 720 je to zložité prehrať s tou audiostopu?...skúšam to cez KMPlayer ale ten zvuk mi neladí je skôr popredu asi 90 sekúnd aj som to nastavoval ale ak dám rýchlejšie v KMP tak mi to prestane absolútne šlapať
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Heartwork
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2,358

    Proti gustu žádný dišputát - někdo "przní" zvuk a někdo obraz, osobně nechávám video na origo - převážně tedy na 23,976 fps, tomu přizpůsobuji audio a v takovém stavu z popcornu přehrávám na samovi (24p Real Movie).

    Neseká, netrhá, jede jak blesk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od dolby digital Zobrazit příspěvek
    ...toto sa ako robí?...Mám film v origináli + titulky. Na druhy deň vyšla audiostopa v avi. Kedže film už mám a nechcem ho znova sťahovať 720 je to zložité prehrať s tou audiostopu?...skúšam to cez KMPlayer ale ten zvuk mi neladí je skôr popredu asi 90 sekúnd aj som to nastavoval ale ak dám rýchlejšie v KMP tak mi to prestane absolútne šlapať
    Spôsobov, ako to urobiť a príslušných softvérov je také množstvo, že by to vydalo na niekoľko strán. A okrem toho, na tomto fóre sa to riešilo hádam tisíc krát. Takže skús si trochu pohľadať.

    Je používam osvedčené kombinácie, ako sú virtualdub, mkvtoolnix, aften a prípadne tiež vegas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dolby digital
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    414

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Spôsobov, ako to urobiť a príslušných softvérov je také množstvo, že by to vydalo na niekoľko strán. A okrem toho, na tomto fóre sa to riešilo hádam tisíc krát. Takže skús si trochu pohľadať.

    Je používam osvedčené kombinácie, ako sú virtualdub, mkvtoolnix, aften a prípadne tiež vegas.
    Ja som s tým chcel len tak vybabrať že v Total com. som si dal do jedného priečinka film a aj to audio, podobne ako sa to robí s titulkami. To by bolo asi moc jednoduché, ono to treba tým nejakým softom asi spojiť dokopy a až potom to frčí, však.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dolby digital
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    414

    ...ja som sa tu pri vás len tak pozastavil a až teraz po treťom prečítaní si všetkých textov som zistil o aký skok som zasa poskočil dopredu....díky páni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Pytkin: Pridavanie dabingu a kvoli tomu zvysovanie fps a podobne zverstva, to uz je ale ina pesicka.

    Ja radsej do videa nesaham a stretchnem dabovanu audio stopu (ak mam vobec na to naladu, kedze vacsinou mam radsej zvuk v originali). Vysledok je potom rovnaky - zvuk z DVD po stretchnuti sedi.
    Prosím tě. Teď jsem toto dělal (natažení zv. stopy na míru videostopě) a zjistil jsem, že je to děsný opruz, to přesně trefit...
    Děláš to prostě ručně (změření doby od bodu A do bodu B + násl. přepočet), nebo je nějaký soft toto zjednodušující (myslím jako že vidím video stopu, pod tím nějak schematicky audio a stretchuju "vizuálně" a pak to nechám na final přepočítat...)? Prostě jako když pasuju audio na video v Premiéře...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Ked to nejde presne trafit len resamplovanim podla framerate, tak to jednoducho hodim do Vegasu a "vizualne" dorovnam a vyrenderujem to rovno v nom.

    Napriklad ak su na zaciatku rozdielne znelky filmovych studii a rozdielne fps, ale kde staci len ustrihnutie zaciatku a natiahnutie, tak je to robota na par minut a urcite komfortnejsia, ako sa s tym sr**t vo viacerych sw.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Ked to nejde presne trafit len resamplovanim podla framerate, tak to jednoducho hodim do Vegasu a "vizualne" dorovnam a vyrenderujem to rovno v nom.

    Napriklad ak su na zaciatku rozdielne znelky filmovych studii a rozdielne fps, ale kde staci len ustrihnutie zaciatku a natiahnutie, tak je to robota na par minut a urcite komfortnejsia, ako sa s tym sr**t vo viacerych sw.
    Vyrendruješ, jakože obraz i se zvukem, rovnou do nějakého MPEGu? Neutrpí tím kvalita, když se to přepočítává ve střihovém programu? Nebo Vegas používáš jen na to srovnání a "vysypeš" si z něho jenom další zvukovou stopu, kterou pak bokem "muxneš" s orig videem?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Počet zařízení na jeden kabel
    Od Marek777 v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-07-2011, 11:18
  2. 42PX70E a počet hdmi
    Od Stepa v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-05-2007, 08:36
  3. Vegas - video ze statických snímků
    Od MiP v sekci Editace videa
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 26-03-2006, 16:02
  4. Počet snímků v AVI
    Od MH v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2005, 08:14
  5. počet řádků na CCD senzoru
    Od Listy v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-02-2005, 12:56