Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 27 z 58 PrvníPrvní ... 17252627282937 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 391 až 405 z 857

Téma: DLNA a praktické využití v síťovém spojení mezi PC a TV... "mýtus nebo skutečnost"?

  1. #391
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od tronda Zobrazit příspěvek
    vysvětlí mi prosím někdo návod pro "blbce" jak zprovoznit to dlna....
    navod pro "blbce" ....
    WMP 12 WIN 7

    1. Ovládací panel\Sieť a Internet\Centrum sietí
    PC musi bit v Domacej sieti (nie pacovna ani verejna) OBR 1

    2. Ovládací panel\Sieť a Internet\Domáca skupina
    nastavit zdielanie medii a zapnut aby ho videli vsetky zariadenia OBR 2


    kusok iny postup je aj tu:
    http://www.7tutorials.com/stream-mus...edia-player-12
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 342 
Velikost: 31.4 KB 
ID: 7553   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 365 
Velikost: 48.7 KB 
ID: 7554  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #392
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od tronda Zobrazit příspěvek
    vysvětlí mi prosím někdo návod pro "blbce" jak zprovoznit to dlna....
    navod pro "blbce" 2 ....


    Wild media server

    1. spustit instalaciu a nainstalovat v defaulo rezime
    2. spustit program WildMediaServer - spusti sa sprievodca - nastavit Sony TV 1920x1080 OBR 1W
    3. nastavit priecinky ktore chcem zdielat a vybrat aky obsah ponukaju (video, foto hudba a podobne) OBR 2W
    4. na otazku ci scanovat priecinky - ano
    5. po ukonceni sprievodcu sa zobrazi samotny program tam treba dat start server (ak sa ozve firewall dat povolit) OBR3W

    nasledne na telke zapnut mediaplayer a v zozname by sa mal zobrazit WMS
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1w.JPG 
Zobrazení: 251 
Velikost: 62.0 KB 
ID: 7555   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2w.JPG 
Zobrazení: 223 
Velikost: 49.8 KB 
ID: 7556   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3w.JPG 
Zobrazení: 215 
Velikost: 32.1 KB 
ID: 7557  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #393
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    32

    Poklona pro "rommi".....
    už to funguje, holt pro nás starší to není tak jednoduché.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #394
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od bortak Zobrazit příspěvek
    Nazdar moudřý..já začínám od nuly. Mám Samsunga LE40C670..přivedl jsem k němu drát z routru a základní aplikace z nabídky internetu fungují. Mám wifi a k mému úžasu se v nabídce TV objevil i můj noťas, který jsem vědomě nepřipojoval..Zeptám se laicky..Můžu obsah noťasu nějakým způsobem přenést na TV?Pokud je to k pochopení, děkuji za odpověď. Jde mi o to, něco totálně nezničit..
    predpokladam ze sa ti tam objavil windows media player (windows media share)
    v tom pripade staco do nazdielanych zloziek (standartne all users - public, obrazky, hudba, video) nakopirovat nejake zdroje (hudba film, obrazky) a mali by sa objavit na TV, alebo pridat ine zlozky do zdielania

    Aky mas OS windows ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #395
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    312

    ked chcem mať tv pre prístup na internet , musím požiadat mojho poskytovatela internetu o pridelenie dalšej verejnej ip adresy? mam iba jednu pridelenu teraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #396
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    ked chcem mať tv pre prístup na internet , musím požiadat mojho poskytovatela internetu o pridelenie dalšej verejnej ip adresy? mam iba jednu pridelenu teraz.
    Ak si pripojeny cez router s prekladom IP adries (NAT), ktory vlastne oddeluje vonkajsiu siet od domacej/lokalnej, tak nie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #397
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    ked chcem mať tv pre prístup na internet , musím požiadat mojho poskytovatela internetu o pridelenie dalšej verejnej ip adresy? mam iba jednu pridelenu teraz.
    akeho mas poskytovatela a ako to mas zapojene do PC ???

    principialne - nepotrebujes, pri NAT moze byt za jednou verejnou IP adresou zapojenych viacero PC (tv je v postate linuxovy comp), staci mat router s NAT
    EDIT: tak nic lerby bol first
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #398
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    312

    mam cable modem motorola sb5101e ktorý ide do switche tp-link a odtial mam napojene dva pc. pozeral som, dla programu mam pridelene dve ip adresy. ktorý router má nat? značka. dik.

    za aky router mam vymenit ten switche? dik.
    Naposledy upraveno uživatelem ucetni: 07-11-2010 v 11:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #399
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    mam cable modem motorola sb5101e ktorý ide do switche tp-link a odtial mam napojene dva pc. pozeral som, dla programu mam pridelene dve ip adresy. ktorý router má nat? značka. dik.
    Ak mas v sw volne Ethernet porty pripoj tam aj TV a uvidis.

    edit: Ak naozaj vyuzivas verejne IP adresy prekazde PC a nechces ziadat o dalsiu pre TV, mozes to riesit aj takto...
    http://windows.microsoft.com/en-US/w...ection-Sharing
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #400
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    312

    Citace Původně odesláno od lerby Zobrazit příspěvek
    Ak mas v sw volne Ethernet porty pripoj tam aj TV a uvidis.
    momentalne ešte tv nemam , len sa informujem či mam potom u poskytovatela požiadať o pridelenie dalšej ip adresy. na switche mam volne porty, len ste pisali že musi byť router s NAT a switche asi nemá nat???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #401
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    momentalne ešte tv nemam , len sa informujem či mam potom u poskytovatela požiadať o pridelenie dalšej ip adresy. na switche mam volne porty, len ste pisali že musi byť router s NAT a switche asi nemá nat???
    Podla mna to mas zapojene uplne standardne. Router/Switch s NAT ma pridelenu jednu (mozno verejnu) IP adresu a do vnutornej siete pripajas dalsie zariadenia. Limitovany si iba poctom ethernet portov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #402
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    312

    toto som sa dočítal:

    Switch - ma vsetky zasuvky "rovnocenne". To znemena, ze nie je nijak urcene, kde ma prist "internet" a kde pc. Pokial ide kabel od providera do switchu a zo switchu kable do jednotlivych pc, kazdy pc je viditelny pre providera.
    Router - ma urcenu zasuvku na pripojenie netu a dalsie zasuvky, ktore funguju ako switch. Pc pripojene do "switch" zasuviek na routeri zvycajne nie su priamo viditelne pre providera, ten vidi len jedno pripojene zariadenie (dany router).

    Zatial co pri priojeni cez switch musi kazdy pc dostat IP adresu od providera, pri pripojeni cez router staci jedna IP adresa. To je tak zjednodusene.

    takže budem potrebovať router .... mam pridelene dve ip adresy od providera a mam 2 pc + tv
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #403
    Nováček Avatar uživatele anwar
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    toto som sa dočítal:

    Switch - ma vsetky zasuvky "rovnocenne". To znemena, ze nie je nijak urcene, kde ma prist "internet" a kde pc. Pokial ide kabel od providera do switchu a zo switchu kable do jednotlivych pc, kazdy pc je viditelny pre providera.
    Router - ma urcenu zasuvku na pripojenie netu a dalsie zasuvky, ktore funguju ako switch. Pc pripojene do "switch" zasuviek na routeri zvycajne nie su priamo viditelne pre providera, ten vidi len jedno pripojene zariadenie (dany router).

    Zatial co pri priojeni cez switch musi kazdy pc dostat IP adresu od providera, pri pripojeni cez router staci jedna IP adresa. To je tak zjednodusene.

    takže budem potrebovať router .... mam pridelene dve ip adresy od providera a mam 2 pc + tv
    Přesně tak. Lepší je si pořídit router. Pak ti bude stačit jen jedna IP adresa a krom toho, že nebude provider vidět co máš na routru připojený tak to nebudou vidět ani ostatní účastníci providera a pokud by jsi to neměl chráněný heslem tak by měli volný přístup ke sdíleným složkám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #404
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    toto som sa dočítal:

    Switch - ma vsetky zasuvky "rovnocenne". To znemena, ze nie je nijak urcene, kde ma prist "internet" a kde pc. Pokial ide kabel od providera do switchu a zo switchu kable do jednotlivych pc, kazdy pc je viditelny pre providera.
    Router - ma urcenu zasuvku na pripojenie netu a dalsie zasuvky, ktore funguju ako switch. Pc pripojene do "switch" zasuviek na routeri zvycajne nie su priamo viditelne pre providera, ten vidi len jedno pripojene zariadenie (dany router).

    Zatial co pri priojeni cez switch musi kazdy pc dostat IP adresu od providera, pri pripojeni cez router staci jedna IP adresa. To je tak zjednodusene.

    takže budem potrebovať router .... mam pridelene dve ip adresy od providera a mam 2 pc + tv
    Keby si rovno napisal typ switha napriklad: TL-SF1005D, tak by bolo hned vsetko jasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #405
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,762

    Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    mam cable modem motorola sb5101e ktorý ide do switche tp-link a odtial mam napojene dva pc. pozeral som, dla programu mam pridelene dve ip adresy. ktorý router má nat? značka. dik.

    za aky router mam vymenit ten switche? dik.

    Ten modem, je standardní kabelový modem, který např. pužívá (používal) UPC. Jedná se o transparentní modem. Potřebuješ jakýkoliv další router třeba se switchem a třeba i s wifi access pointem. Např. Netgear WGR614 za necelých 700,- Kč. Obsahuje switch pro 4 PC a wifi access point. Konfigurovatelný vzhledem k ceně je dostatečně. Navíc wifi část díky dvěma anténám (jedna je skrytá) má velký dosah.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 27 z 58 PrvníPrvní ... 17252627282937 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 18:59
  2. spojeni dvou videi do sebe "duch"
    Od mikake v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-10-2010, 22:17
  3. 40"-42" BackLight LCD TV s WiFi DLNA
    Od sirdo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 14:36
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-07-2005, 11:49