Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Minimální konfigurace PC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele petr_v
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    Dobrý den Vám přeji,
    mám PC AMD Duron 900 a jsem vcelku spokojen, kromě možnosti zpracovávat video (z VHS-C kamery). Chci koupit nové PC s lepším procesorem, větším diskem,... ale nechci zbytečně utrácet. Prosím poraďte mi, zda-li AMD nebo INTEL a od jakých frekvencí bych již neměl problém pro zachytávání v rozlišení "PAL". Dále jaká je vhodná grafická karta, kolik paměti, HDD,... nechci zbytečně utrácet, ale taky nechci koupit něco, co nebude "fungovat". Za jakukoli radu moc díky.
    Zdraví Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Pokud nebudeš zachytávat v mpeg_4, stačí CPU nad 1 giga. (já mám 1,4 g). Pokud chceš i mpeg_4, tak 2 giga. Ovšem i do budoucna se vyplatí min. 2 giga
    Paměť alespoň 256 MB, já mám 384 MB. (někteří tvrdí přes 500)
    HDD alespoň na 40 giga. Nepoužívat ten, kde máš OS. Já mám 2x šuplík po 40 giga.
    Grafárna 128 MB, ale hlavně 128 bitů (ne 64 a nižší).
    Co se týče modelu CPU, tak já jsem "zatížený" na Intel. Tady by to chtělo někoho "nestranného".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Na paměti až tak nezáleží. Zkus MJPGE Pic, mi to chodí asi na 30% při 2100M plný PAL, takže by ti to mohlo jít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Ja mám Athlon XP 2000 a pri zachytávaní v rozlíšení " plný PAL "-768x576 to absolútne nestíha do MPEG 4 (DivX,Xvid).Takže zachytávam v menšom rozlíšení,alebo úplne bez kompresie.Ram mám 256,ale radšej kúp 512 MB,grafiku mám GeForce 4 MX 440 SE 64 MB,takisto kúp nejakú kvalitnejšiu.No a HDD by bol najlepší dvojmo,teda aspoň 40 GB na OS a iné aplikácie a min.80 GB do šuplíku na to zachytávanie.Na tom HDD nešetri,lebo ak budeš zachytávať bez kompresie,musí ten HDD stíhať zapisovať cca 35 MB za sekundu.Ja mám Seagate 40 GB,bez kompresie stíha zapisovať,len tých GB je strašne málo.Akurát teraz idem dokupovať šuplík aj HDD-120 GB.
    Intel alebo AMD ? Zrejme Intel,teda viac ľudí to vraví,no mne to ide pomocou TV Karty celkom slušne aj na tom Athlone.A ten procesor by sa patrilo min.2500 GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ja mám Athlon XP 2000 a pri zachytávaní v rozlíšení " plný PAL "-768x576 to absolútne nestíha do MPEG 4 (DivX,Xvid).
    Mpeg_4 má na výkon vysoké nároky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    DivX né, to nestíhá ani můj Athlon 2100.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    mirekv mal by si si prehodnotit PC zostavu, ved o par hodin je tu jezisko !!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ta musí ještě počkat!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Blazon, mohol si to mat dnes zadarmo !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele petr_v
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    díky všem za odpovědi - přeji hezký nový rok
    (v lednu kupuji PC s AMD s "frekvencí" dle momentálního stavu financí )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Co se týče modelu CPU, tak já jsem "zatížený" na Intel. Tady by to chtělo někoho "nestranného".
    Aj ja a tí druhí na AMD
    Takže nestranne ti radíme aspoň G4 od Jablka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    aspoň G4 od Jablka
    No, já až budu mít "někdy" přebytečných 70 000 Kč, tak si toho Appla stejně koupím. S plnou výbavou.
    Pokukuji po něm již několik let.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Pro zachytávání do MJPEG bych to viděl jako zbytečnou investici do nového compu. Mám Athlon 750, 128MB Ram a 32MB grafika a bez potíží!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele VIVO
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2

    Na P4 3ghz mi bezi grabovani do plneho PALu v DivX 5.2 procesor na 20-25%! = na zpracovani videa doporucuju Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele freezeJCavi
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    216

    mě komp nestíhá nic kromě MJPEGu
    ale to bude tím že mám jen CELER 1,7@2,2GHz
    jinak až nebudu studentem hodlam jít do intel XEONu 2x3,2GHz
    amd na video není špatný ale Intel je lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. "Minimální" konfigurace pro střih AVCHD
    Od Nemec79 v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-10-2010, 18:38
  2. HD přijímač s minimální hloubkou
    Od jerryczech007 v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 13:39
  3. Minimální použitelný jas Plasma/LCD
    Od sumi v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 09:07
  4. Avertv hybrid - minimalni procesor
    Od ferda2 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-04-2006, 13:58
  5. Minimalni konfigurace PC
    Od Falcon v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 22:26