Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: převod A/D ( pro Pinnacle)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Lukas_brotha
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    4

    Zdravím, potřeboval bych pomoci. Přes All-in-wonder 7500 (SW asi verze ATi 8.8) jsem dostal do formátu avi své nahrávky z HI8 kamery (komprese DivX, ale formát zvuku MPEG layer3, což nevím, jak přístroj nastavil). Všechno v pohodě, až do doby, než se tento soubor pokusím zpracovat v Pinnacle ver.9 - tam jde bez zvuku. Při jiné kompresi to vypadá zase o dost hůře, než když je to avi (mpeg je fakt hroznej). Nahrávat rovnou do Pinnacle nemůžu, dole je při nahrávání pruh, kterej odstraňuju práve přes ATi... Co s tím? Záznamy z digiťáku, taky avi, mají formát zvuku PCM, komprese je PVMJPG a ty jdou
    zpracovávat v pohodě, ale toto neumím v ATi nastavit... Pomůže někdo? Kodek pro MP3 bych už v poči měl mít. Zkoušel jsem i v Pinnacle nastavit v záložce formát videa nastavení videa a nastavení zvuku, ale nemůžu se dostat k ikoně nastavení, ani nemohu zvolit všechny kodeky (prostě to není aktivní, ať zkouším, co zkouším - mohu zaslat print screen na mejl). Tušíte někdo, co s tím? DÍKY MOC, Lukáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele Lukas_brotha
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    4

    jé, lidi, pomozte mi, prosím... Kdyžtak to budu zachytávat rovnou v Pinnacle, ale jak dát ten pruh dole na obrazu pryč, to fakt nevím.... Díky L.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    A co ti ten pruh dole vadí? Při sledování na TV stejně vidět není, takže to neřeš. Pokud chceš se záznamem nějak seriózně pracovat, tak si pořiď HW A/D převodník, který ti analog zdigitalizuje do DV formátu (nebo kameru D8, která umí reprodukci Hi8) a pak ten výsledek k něčemu bude - jinak se akorát boříš do problémů, ze kterých není úniku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Lukas_brotha
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    4

    To Pitomec - díky, já nezkoušel to, jestli to vidět v bedně je nebo ne. Vycházím z toho, že když jsem to viděl na monitoru (už vidím, jak se do mně někdo pouští s tím, že nemůžu srovnávat rozlišení monitoru s rozlišením televize), bude to vidět i na TV. Pakliže ne, jupí, mám po problému. Pakliže je, problém mám pořád. Do problémů se nebořím rád, to mi věř, ale chci to nějak LEVNĚ přehrát. Kupovat pořádný převodník za 4 a více se mi nechce, jde mi jen o pár kazet z Hi8 a případně nějakou videokazetu, toť vše. Díky za typ, zkusím to. L.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na TV to vidět nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Pokud máš MMC 8.8, doporučuju přejít na MMC 9.03 (poslední verze) a záznam provádět v MPEG-2, bitrate min 8 Mbps, zvuk 48 kHz/16bit/stereo - vhodné, pokud chceš vytvářet DVD. Takhle to většinou dělám já při záznamu z analogové kamery, VHS nebo TV karty.
    Osobně nedoporučuju používat DivX, pokud chceš záznam dál zpracovávat.
    Pokud jde o A/D HW převodník, mám takový dojem, že AIW 7500 ho má, ale ruku do ohně za to nedám (podívej se, jestli je na kartě čip Rage Theater).
    K tomu pruhu dole: podle toho co jsem vysledoval činí nezobrazená oblast na TV přibližně 6-10% velikosti obrazovky (záleží na TV), takže s tím bych si skutečně starosti nedělal, pokud záznam nechceš sledovat jenom na monitoru PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Lukas_brotha
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    4

    To Pitomec, Alf - díky moc chlapi, jde mi o sledování na TV, takže to bude v pohodě, na monitoru mě to netrápí, díky i za info, v jakým toku a zvuku zachytávat. Mějte se, hezkýho Silvestra. Lukáš
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Převod AVCHD v Pinnacle
    Od Pajikb v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 16:53
  2. Prevod z HD do DivX v Pinnacle
    Od jan037 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-02-2010, 20:51
  3. Canon HV20 + Pinnacle pro AV-DV převod
    Od VašekHK v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-12-2007, 10:24
  4. pinnacle prevod
    Od qwer69 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2006, 14:00