Zdravim.... poprvé....
Chvíli sem tu hledal, ale s mejma "znalostma" odpověď nenašel, tak se zeptám tady....
Pomocí FRAPS (jedinej soft, co umim spustit) sem si na disk nahrál 10 minut záznamu ze hry Fallout 3. Z kvality sem byl unešen, říkal sem si, to bude na Youtube nejhezčí video..... jo, ale jen do doby, než sem zjistil, že to AVI neni video, ale mamut ! I po nastavení 25 fps a Half-size to má neuvěřitelných skoro 4 GB ! Při mé rychlosti uploadu bych to k nim nahrával asi 30 hodin a stejně by to nevzali, píšou max 1 GB. Jestli mohu, měl bych 2 otázky:
1) Ač sem čaroval i v Ovl.panelech / Zvuk a zvuková zařízení, tak záznam je němý, z repra jde jen šum. Dá se to nějak nahrát FRAPSem se zvukem ? (fajfku sem u zvuku samo měl). Pokud to nejde, tak to hold oželím.
2) Velikost. Softem VirtualDub mi to nějak nešlo, nevim na co klknout a návod pro "blbý" jako sem já sem nenašel, takže ten dotaz: Nevíte o nějakým jednoduchým softu, který by mě to video AVI zmenšil asi 100 až 1000 : 1 ? Kvalita pude samo doprčic, ale na Youtube to tak chodí. Moje znalosti sou v tomhle oboru prach mizerné, mám laickou představu asi takovou, že do softu natáhnu to video, kliknu na formát, jaký to po kompresi má mít, označím, jak asi veliké má to video být a klik - Komprimuj. Na čarování, schánění jakých si Kodeků a.p. prostě nemám.
Pokud sem se netrefil do správného téma, tak se omlouvám, každý jednou začíná poprvé....
Za schovívavou odpověď dopředu děkuji.