Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Propojení počítače DVI s plazmou HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    snažím se propojit počítač který disponuje DVI a VGA výstupy s plazmou, která disponuje VGA a HDMI vstupy. VGA propojení nechci z různých důvodů, to neřešme. Nicméně nedaří se mi, nemám zkušenost, takže nevím jak dále postupovat.

    Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB
    http://www.czechcomputer.cz/product_...700305709.html

    LG 42PG3000
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59873

    Propojení:
    K DVI na grafické kartě je připojen 10m DVI 3x stíněný kabel Profigold, na jeho konci je redukce DVI=>HDMI a ta je zapojena do televize, zkoušel jsem 3 různé HDMI vstupy.

    Bohužel na televizi mám stále no signal, zkoušel jsem maximálně restartovat počítač. Pak jsem zapojil LCD monitor přes VGA, abych mohl pracovat s počítačem a současně zkoušet. Připojil jsem televizi. Avšak v nastavení více monitorů v ovladačích NVIDIA vidím pouze jediný dostupný monitor - zmiňované LCD, ta plazma se tam prostě neukáže. Nevím, jak dosáhnout toho, aby se nadetekovala a já mohl zvolit požadovaný režim zobrazení(dualview, clone, apod.).

    Předem díky za veškeré rady a doporučení..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    Dočetl jsem se, že televize podporuje HDCP a grafická karta HDCP nepodporuje. Mohlo být toto zdrojem problému? Může to úplně zamezit propojení? Nejsem žádný expert, proto se ptám zde na fóru. Hledal jsem hodně googlem, ale co pes to jiná ves(přeneseno na diskusní fóra a konkrétní případy).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    soundguy : to je dost pravdepodobne , ze to je problem .. riesenie takeho problemu je ilegalna cinnost .. ale aby si mal istotu , prenes pocitac k telke a pouzi kratky DVI kabel ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    OK. Popripade poprosim i dalsi uzivatele o Vase nazory.

    Mam moznost vyzkouset i druhy pocitac, ktery ma grafickou kartu 7900GS a ta by mela mit podle udaju z webu vyrobce HDCP. Kratky kabel DVI snad najdu a vyzkousim s obema pocitaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    36

    S Nviadiackymi forceware nemam zkusenosti, ale tam by problem byt nemel ... detekuji vetsinou spolehlive ... mas 100% jistotu, ze nemuze byt spatny kabel/redukce? Zkusil bych, jak pise pytkin, prijit bliz s kompem a zapojit ho jinym kabelem ... pokud ani to nepujde, zkus vga vstup ... je nejaka sance, ze by mohly byt spatne vsechny hdmi vstupy, ale spis bych to videl na spatnou redukci/kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    Kabel je ověřený a funkční s projektorem. Redukce je neověřená. Vyzkouším o víkendu s druhým počítačem, kde by měla mít grafická karta podporu HDCP a napíšu. Taky vyzkouším i kratší DVI kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 12:20
  2. hdmi propojení arc
    Od Swep v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2011, 20:20
  3. Propojení HDMI - DVI
    Od tovona v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 23:43
  4. propojení PC-DVI s Tv-HDMI
    Od Martin1972 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 00:07
  5. TV s HDMI propojeni s PC
    Od vohlidal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 17:41