Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: set top box pres hdmi -> lcd pres dvi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    ahoj,
    mam dotaz -> problem; od spolecnosti o2 mam zrizenou iptv v soucasne dobe poustim signal ze set top boxu - csk 3800tw (stb) pres naladeny 69kanal do tv karty. mam ale problem s kde jakym rusenim, obraz stoji za prd! koupil jsem proto hdmi-dvi kabel, s tim ze budu mit po problemech, ale takhle me monitor napise, ze digital signal je mimo rozsah! monitor mam od lg L194wt - 19 palcu, rozliseni 1440x900.
    stb ma 3 mody pro vystup hdmi, 720;1080;sdtv; zadny rezim se monitoru nelibiiii! nejaka technicka podpora u o2 nehrozi, dokonce me tam rekli, ze podporuji jen klasicky scart vystup, ikdyz zarizeni umi i hdmi. nevim proc pak vykrikuji do sveta jak jejich iptv uz vysila nektere kanaly v plnem hdtv rozliseni :-/ o2 jako vzdy zklamali i na placene tech. lince!

    mate nekdo nejake vyzkousene reseni? pocet temat a nazoru v kvantyte myslim i prevysuje kvalitu... ;-) nicmene podobny dotaz a odpoved jsem nenasel...
    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    137

    Zdravím
    Ne že bych se chtěl O2 zastávat ale na technické lince ZDARMA 800184084 mě vždy když byl nějaký problém s O2 TV velmi ochotně pomohli případně do pár hodin poslali technika k nám domů. A k tomu propojení s PC, nikdy mě nenapadlo to připojovat do TV karty protože Set Top Box je vlastně takoví tuner ale rovnou do grafiky přes HDMI nebo nyní s novým monitorem přímo do něj a to nemá TV tuner vše jelo vždy v pohodě. HDMI výstup ze Set Top Boxu mě osobně fungoval naprosto normálně i s TV jen nyní po aktualizaci jeho software dočasně nepodporuje TV Panasonic ale podle informací od O2 bude během měsíce vyřešeno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele MlokCZ
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    636

    To je jednoduché. Z STB to leze vždy v 50Hz a v 1080 navíc prokládaně. Tohle spousta počítačových LCD monitorů neumí.
    Často monitor umí třeba jen 60 a 75Hz nebo taky třeba jen 60Hz. Tedy na tom monitoru ti to prostě fungovat nebude, pokud bys to nechtěl obcházet nějakým konvertorem (což je ale kravina, protože ten konvertor by taky mohl být dražší než ten monitor).
    A 1080i navíc nemůže jet na tom monitoru, protože to je moc velké rozlišení na něj. U 720p bude vadit už jen ta frekvence.

    TV umí 50Hz naprosot každá. Právě kvůli televizím se historicky používá těch 50Hz.
    Naposledy upraveno uživatelem MlokCZ: 03-03-2009 v 20:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    ROLI: asi mas jen male problemy s O2.... ja napr. uz 3ti mesic resim, aby me slavna spolecnost O2 vratil uz ve 3tim zuctovacim obdobi uznanou reklamaci. porad se vymloouvaji a za 4ty mesic slibili, ze uz to bude urcite, bo nasli chybu v systemu... uctovali me 2x placene programove balicky... taky chybou jejich systemu... o hdmi na tech. lince nevi temer nic a jedina jejich odpoved od 3 ruznych lidi byla v tom duchu, ze stb ma toto rozhrani ale je spis na testovani... to same me rekli i na jejich placene lince!
    no a samotny problem uz popsal dalsi kolega...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    diky za radu, 720p by stacilo, ale nebude ani to :-/

    Citace Původně odesláno od MlokCZ Zobrazit příspěvek
    To je jednoduché. Z STB to leze vždy v 50Hz a v 1080 navíc prokládaně. Tohle spousta počítačových LCD monitorů neumí.
    Často monitor umí třeba jen 60 a 75Hz nebo taky třeba jen 60Hz. Tedy na tom monitoru ti to prostě fungovat nebude, pokud bys to nechtěl obcházet nějakým konvertorem (což je ale kravina, protože ten konvertor by taky mohl být dražší než ten monitor).
    A 1080i navíc nemůže jet na tom monitoru, protože to je moc velké rozlišení na něj. U 720p bude vadit už jen ta frekvence.

    TV umí 50Hz naprosot každá. Právě kvůli televizím se historicky používá těch 50Hz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    137

    Citace Původně odesláno od rafo81 Zobrazit příspěvek
    ROLI: asi mas jen male problemy s O2.... ja napr. uz 3ti mesic resim, aby me slavna spolecnost O2 vratil uz ve 3tim zuctovacim obdobi uznanou reklamaci. porad se vymloouvaji a za 4ty mesic slibili, ze uz to bude urcite, bo nasli chybu v systemu... uctovali me 2x placene programove balicky... taky chybou jejich systemu... o hdmi na tech. lince nevi temer nic a jedina jejich odpoved od 3 ruznych lidi byla v tom duchu, ze stb ma toto rozhrani ale je spis na testovani... to same me rekli i na jejich placene lince!

    Tak to mě fakt mrzí ale zrovna malé problémy jsem neměl ale to je jedno řešili vždy rychle včetně dorovnání peněz za reklamce i když je tedy pravda že jsem jim pohrozil že si to sbalí a přejdu k někomu jinému pokud nebude vše jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Stibi
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    6

    Ahoj, mam podobny problem jako rafo81. Pripojil jsem (stb od o2) csk-3800tw pomoci hdmi do sveho monitoru a jaksi taksi mam castecnou smulu. Jak pises nvetsina monitoru neumi toto zobrazit, ale muj monitor LG W2261V podporuje 1080p jak pri 50 tak 60 Hz. Navic se mi obraz normalne ukaze ale pres to vsechno mi sviti ramecek HDMI out of range. Tipuju z problemek bude v nejakem nastaveni stb ale kde ho vyvolat??? Nemate nekdo podobnou zkusenost?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mozno je 50i .. skus v STB nastavit aby daval von progresivny vystup .. ak to ide ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Stibi
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    6

    To byl prave ten problem, kde to na stb nastavit. Zadny konfiguracni menu jentak nenajdes...
    Nastesti jsem na netu nasel navod k tomu stb ktery me navedl. Jako vzdy v navodu od O2 nic clovek nenajde...
    Podarilo se mi to nakonec nastavit a je vse Ook. Nastavil jsem si na stb 1080i a je to parada, krom toho ze temer zadny kanal v "ceskem digitalnim" vysilani nevysila ve vysokem rozliseni a tak to vypada jeste hur ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 23:56
  2. LCD: LCD + notebook přes HDMI
    Od roly30 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-07-2011, 20:07
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. LCD LG s pc přes HDMI kabel
    Od FunTomason v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 09:46
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37