Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: WnFast DTV2000 H - slabý zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Mám výše zmíněnou TV kartu a už delší čas mám problém se zvukem.
    Jak všechny TV stanice na analogu tak i rádio má hrozně slabý zvuk. Pro normální poslech music např v Media Playeru mi stačí dát volume na repro cca na 15% a je to krásně hlasité ale když sleduju TV tak musím dát volume na repro cca na 50% aby to bylo dobře slyšitelné.

    Už si nevím rady co s tím a je to docela nepříjemné když se při sledování TV přehraje jiný zvuk z Win tak to aby mi uši upadly.
    Zkoušel jsem různé ovladače a buď nešli na instalovat a nebo to nepomohlo.

    Driver ver.: 4.0.112.3223
    přehrávač: WinFast PVR2 2.0.3.19
    Win XP Prof SP3

    Vše mám správně zapojené a dělalo to i na staré základní desce, takže např v nekompaktibilitě bych problém neviděl.

    Dokázal by někdo poradit????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Nemohl by někdo poradit?? Pročetl jsem forum, nalezl pár příspěvků kde mají lidé stejné problémy jako já, ale bez výsledku....
    Chtěl jsem zkusit jestli u digitálu bude ten samý problém ale nějak se mi na tu standartně dodávanou anténku drátovou nedaří naladit digitál... u síly signálu mi nesvítí žádný puntík.. Umožnuje tato anténa vůbec digitální příjem??? Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Umožnuje tato anténa vůbec digitální příjem???
    Umožňuje, ale musíš být v blízkosti vysílače. Zkus ji na ten pokus něco chytit, strčit za okno ven. Pokud jseš od vysílače vzdálen, nebo je v cestě přírodní, či jiná, překážka, tak to nepůjde. V každém případě do budoucna počítej s nákupem alespoň venkovního síta, pokud to se sledováním TV přes kartu myslíš dlouhodobě.
    Nemohl by někdo poradit?? Pročetl jsem forum, nalezl pár příspěvků kde mají lidé stejné problémy jako já, ale bez výsledku....
    tenhle problém se objevuje a asi není jednoduché z něj vyjít ven. Nevím, jak přinutit zvukový čip, aby byl automaticky hlasitější, či naopak.
    Existují návody na určité typy zvukových kodek. Něco je na mém webu, ale tebe se to s největší pravděpodobností týkat nebude:
    http://masek.webzdarma.cz/Zvuk/zvuk.html
    a pak oprava driveru (ale to tu jenom připomínám, tvůj kodek je jiný)
    http://masek.webzdarma.cz/Zvuk/zvuk2.html
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 02-03-2009 v 12:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Umožňuje, ale musíš být v blízkosti vysílače. Zkus ji na ten pokus něco chytit, strčit za okno ven. Pokud jseš od vysílače vzdálen, nebo je v cestě přírodní, či jiná, překážka, tak to nepůjde. V každém případě do budoucna počítej s nákupem alespoň venkovního síta, pokud to se sledováním TV přes kartu myslíš dlouhodobě.

    tenhle problém se objevuje a asi není jednoduché z něj vyjít ven. Nevím, jak přinutit zvukový čip, aby byl automaticky hlasitější, či naopak.
    Existují návody na určité typy zvukových kodek. Něco je na mém webu, ale tebe se to s největší pravděpodobností týkat nebude:
    http://masek.webzdarma.cz/Zvuk/zvuk.html
    a pak oprava driveru (ale to tu jenom připomínám, tvůj kodek je jiný)
    http://masek.webzdarma.cz/Zvuk/zvuk2.html
    Ahoj/Dobrý den děkuji moc za odpověď , díky problému se zvukem bych chtěl právě zkusit digital jestli by to problém nevyřešilo. Nějakou jinou anténu se mi pořizovat nechce. Naše společná v paneláku digitál neumožňuje.

    Ještě jsem zkoušel nějak propojit satelit/reciever s TV kartou v pc ale nějak se mi to nedařilo zkoušel jsem to jak přes anténní kabel tak i přes CVBS ale vždy šuměl obraz a skákaly barvy, prostě nekoukatelné.

    Není nějaká možnost jak využít náš satelit a českou kartu co máme pořízenou abych se na to mohl dívat i na PC???

    Chci vymyslet nějaké řešení protože až zruší analog tak jsme bez příjmu na TV. Mám doma anténu kterou jsme dřív měli na SetTopBox než jsme to vyřešili SkyLine kartou do satelitu, ale nějak mi nefungovala když jsme ji připojil do TV karty. V nastavení SetTopBoxu muselo být napájeni 5V antény. Umožnuje něco podobného TV Karta????? v tom by mohl být asi problém proč mi anténa(síto) nefungovala.

    Mockrát děkuji za odpověď, rady, názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ta tv karta umí přijmout pouze analogový signál a digitální signál DVB-T. Nikoli kabelový digitální (DVB-C) a ani satelitní digitální (DVB-S)
    Pokud by jsi chtěl mít PC napojený na váš satelitní komplet, musel by jsi si pořídit satelitní tv tuner (kartu). např. od výrobce TechniSat. jak je tam s kodovanými pořady - to nevím, satelit nemám.

    To síto musí funguvat, pokud nejsi v signálním stínu. Pokud použiješ nepřerušený koax (nedoporučuji ten slabý ze super, hyper, ... marketů), a máš přijatelný signál, mělo by to fungovat.
    Zvuk by jsi si mohl digitálem polepšit.
    Set-top-box nelze porovnávat s tv kartou. Je to odlišné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Ta tv karta umí přijmout pouze analogový signál a digitální signál DVB-T. Nikoli kabelový digitální (DVB-C) a ani satelitní digitální (DVB-S)
    Pokud by jsi chtěl mít PC napojený na váš satelitní komplet, musel by jsi si pořídit satelitní tv tuner (kartu). např. od výrobce TechniSat. jak je tam s kodovanými pořady - to nevím, satelit nemám.

    To síto musí funguvat, pokud nejsi v signálním stínu. Pokud použiješ nepřerušený koax (nedoporučuji ten slabý ze super, hyper, ... marketů), a máš přijatelný signál, mělo by to fungovat.
    Zvuk by jsi si mohl digitálem polepšit.
    Set-top-box nelze porovnávat s tv kartou. Je to odlišné.
    Tak jsem to zkusi a bez úspechu. Anténa na SetTopBoxu běží bez problému ale musí být zapnuté napájení antény 5V a když ji zapojím k TV kartě tak jak je vidět síla signálu na PVR2 tak tam nesvítí žádný puntík a nic se mi nepovede naladit. Je nějaká možnost napájení antény přes TV Kartu???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Je nějaká možnost napájení antény přes TV Kartu???
    Nikoli. Musíš použít (pokud je opravdu na anteně slabý signál) klasický zesilovač. Např. takové průběžné, jako jsou zde:
    http://www.onlineshops.cz/digitalni-...lovace-tv-sat/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Nikoli. Musíš použít (pokud je opravdu na anteně slabý signál) klasický zesilovač. Např. takové průběžné, jako jsou zde:
    http://www.onlineshops.cz/digitalni-...lovace-tv-sat/
    To si myslím že už v anténě mám.... Teď jsem rozdělal takovou černou krabičku co na tom sítu je a v ní je červený tišták, který vypadá podobně jako tento:
    http://www.onlineshops.cz/obrazky/23...b-original.jpg a je na něm nápis APS-0107 VHF/UHF ...... tuto anténu jsme měli na SetTopBoxu jen tak vystrčenou ven z balkonu a bez problémů jsme chytali vše... a na LeadTeku se mi to nějak nedaří zprovnoznit. Jak jsem již psal u SetTopBoxu bylo nutné nastavit napájení antény 5V jinak jsem byl bez signálu......
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ty tam musíš mít zesilovač, kde na jednom konci (nejlépe na stole u PC) budeš mít zdroj a na druhém konci koaxu bude onen zesilovač, který se strká do té "černé krabičky" na anteně (podobné, co máš na fotce). A z toho zdroje bude také výstup koaxu, kde již bude zesílený signál a tento koax zastčíš do zdířky tv karty.
    Pokud ani toto nebude stačit, tak to potom já nevím. Buď je signál opravdu enormě slabý, a nebo je někde něco špatně.
    Mě přijde divný, že by tam nebylo vůbec nic.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 03-03-2009 v 18:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Ty tam musíš mít zesilovač, kde na jednom konci (nejlépe na stole u PC) budeš mít zdroj a na druhém konci koaxu bude onen zesilovač, který se strká do té "černé krabičky" na anteně (podobné, co máš na fotce). A z toho zdroje bude také výstup koaxu, kde již bude zesílený signál a tento koax zastčíš do zdířky tv karty.
    Pokud ani toto nebude stačit, tak to potom já nevím. Buď je signál opravdu enormě slabý, a nebo je někde něco špatně.
    Děkuji za rady a trpělivost.
    Nedalo mi to a udělal jsem si testovací odpoledne.
    Anténu kterou jsem zmiňoval, která fungovala na SetTopBoxu bez problému jsem dal na stejné místo a zapojil do TV a ani ťuk, žádný digitál a ani analog. Tak jsem ji vzal a zkoušel různá místa po bytě i venku a na analogu s anténou v bytě jsem chytil pouze Novu a to v tak mizerné kvalitě že se na to nedalo ani koukat a natož to poslouchat.

    Asi bude chyba v anténě že???? když ani ten analog nechytnu.
    Je mi divné proč s tím SetTopBoxem běhala bez problémů, že by měl v sobě nějaký ten zesilovač???

    Zítra si půjčím anténu s vlastním napájením takové to malé parabolové sítko s dvěma pruty na domácí použití. Kdybych na digitálu chytil apoň jeden jediný kanál tak mi to bude stačit a budu vědět že karta je v pořádku a nebude nutná reklamace a je to tím pádem ve špatné anténě.....

    Povedlo se mi i rozchodit propojení recieveru s kartou viz můj post: http://www.svethardware.cz/forum/sho...7&postcount=18 tak zítra dodělám kabely na zvuk a jsem zvědavý jestli i zde bude zvuk tlumený jako u analogu a rádia....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Asi bude chyba v anténě že???? když ani ten analog nechytnu.
    Pokud máš síto, tak v něm chyba není. Síto patří mezi nejlepší anteny. Asi je tam opravdu slabý signál a bez zesilovače to fakt nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Pokud máš síto, tak v něm chyba není. Síto patří mezi nejlepší anteny. Asi je tam opravdu slabý signál a bez zesilovače to fakt nepůjde.
    Zkusím jinou anténu a uvidím.
    Jináč jsem ještě dneska zkusil přeinstalovat ovladače včetně PVR2 a to různé verze a stále stejný problém. Vždy pořádně pročistit registry a znova nainstalovat.. Pořád je zvuk tlumený, takže jestli to nevyřeší digitál tak už bych to tipoval na kartu......
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Problém se zvukem vyřešen viz můj příspěvek:
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...017#post226017
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. V DVDpřehrávači slabý zvuk DVD-RW
    Od Cev v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 11:20
  2. Slaby zvuk u Winfast DTV2000 H
    Od Majkl7 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-12-2007, 12:07
  3. slabý zvuk Óčka
    Od capino v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-09-2007, 13:33
  4. Slabý zvuk u DVD
    Od vlada v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-09-2006, 13:59