Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 29 z 29

Téma: Chyba - Sonic Fondry Soft Encode

  1. #16
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Deleted
    Naposledy upraveno uživatelem alojzo: 01-03-2009 v 09:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    alojzo:
    Takze, kedze je nam uz vsetko jasne, tak prikladam nastavenie matice ac3filtra tak, aby oklamal tvoj ProLogic aj pre ukazku 001, t.j. ked su identicke audio stopy L a R. Malo by to urobit ten isty efekt, ako v tej ukazke, kde je v L stopa o 2dB hlasnejsie, ako R stopa (zrejme to bol ten umysel tych 2dB).

    (vypnuta automaticka matica, L vstup do L' vystupu v pomere 1:1, R vstup do R' vystupu v pomere 1:0.8, cize zoslabeny o cca nieco okolo 2dB).

    A dobra rada na zaver: ked mastrujes zvuk na DVD, rob ho tak, aby to hralo korektne podla pravidiel, a nie tak, aby to hralo len pre tvoje konkretne zapojenie audio cesty, cize digital ac3 --> stereo analog --> falosny upmix Pro Logic. Pocitaj aj s tym, ze si to niekto moze dat do DVD prehravaca, ktory ma prepojeny digitalne SPDIF alebo analogovo, avsak vsetkymi 5.1 drotmi.

    Dolby ProLogic maticovanie (hlavne ProLogic I) ma totiz jeden obrovsky handicap dany dobou svojho vzniku, ked existovalo len analogove audio - nedokaze hrat sucasne L a R v okamihu, ked ma hrat vylucne len C - na to sa prave pouziva oblbovaci mechanizmus potlacania urovne L a R v pripade, ked ma hrat C. Koniec koncov, mas to vysvetlene aj priamo v definicii u dolbyho (chod na ich stranky a dozvies sa, ake problemy pri mastrovani su prave s kompenzaciou toho fenomenu "dychania" urovne L/R pocas prehravania v C).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    artam: prosim Ta, to mas na mysli, uroven hlasitosti zvuku? Dal som tu aj Screenshot, prosim Ta, mozes mi na nom vyznacit, podla tychto bodov co tym myslis, dakujem

    1. posuvnik na nastavenie urovne pre audio stopy
    2. dost nestastne umiestneny vlavo pri kazdej stope
    3. kliknem mysou tam a nie do tela stopy
    4. sa mi na klavesove sipky posuva ten blby posuvnik namiesto posuvania sa v casovej linke

    a v ktorom Vegase verzi, to tak roby?
    Sorry, moja chyba, u bodu 4 som v rychlosti zabudol ze Ctrl+sipky, t j ked chcem skocit po casovej ose na zalozky, resp. na zaciatok ci koniec. Pokial si pamatam, tak je to tak hadam vo vsetkych Vegasoch. Obrazok je z vegas8.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vegas.png 
Zobrazení: 44 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 3758  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    k tomu predoslemu mailu chybal obrazok.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ac3filter_matica_pre_001.png 
Zobrazení: 55 
Velikost: 12.4 KB 
ID: 3759  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Deleted
    Naposledy upraveno uživatelem alojzo: 01-03-2009 v 09:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    alojzo: to ta tvoja veza, co je 5+1, nema nejaky digitalny vstup? Koaxialny alebo opticky? Alebo aspon vsetkych 5+1 analogovych vstupov? To je divne.
    Totiz najlepsie je potiahnut zvuk od PC digitalne koaxom alebo optikou priamo zo zvukovej karty do veze. Alebo ak uz analogovo, tak vsetkych 6 kanalov zo zvukovej karty do vsetkych 6 analogovych vstupov, nie len do prednych stereo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Deleted
    Naposledy upraveno uživatelem alojzo: 01-03-2009 v 09:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Deleted
    Naposledy upraveno uživatelem alojzo: 01-03-2009 v 09:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    v tejto vezi je zvuk perfektny, nerad by som menil s niecim inym, ale ked to nepojde nastavit cez nu nejako, tak budem musiet ju vymenit za tu supravu 5.1
    Ehm, so slovickom "perfektny" by som v pripade tejto veze bol skutocne velmi opatrny.
    Toto je jeden z tych pristrojov, ktory skutocne nema 5.1 kanalovy vstup, ale len obycajne stereo. Takze je to skor jav nahodny, ze to vobec z toho stereo vstupu dokaze vyprodukovat nieco, co sa "vzdialene podoba" na priestorovy zvuk.
    Nic proti tvojmu gustu, mozno si si nanho zvykol, ale zrejme si nemal moznost pocut, ako hra 5.1 zvuk cez pristroj so skutocnymi 5.1 vstupmi, alebo nebodaj cez digitalny koax/opt. vstup. Jednoznacne by som ti v ziadnom pripade neradil ho brat ako etalon pre mastering zvuku na DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Nedalo mi a este chvilu som nad tym uryvkom 002 uvazoval, takze kym sa poberiem spat, dal som to zanalyzovat - a je to jasne, preco sa dal ten ProLogic oklamat. Na tej ukazke 002 je tam pouzity lahky reverb tak, ze z 2 mono stop je najprv vyrobena stereo a na nu je aplikovany reverb.

    Skus, tu je tvoja ukazka 001 s takto modifikovanym LR (+ samozrejme ten povodny center kanal): http://www.hftech.sk/files/pki/001x.zip

    To by malo na 100% oklamat ProLogic v tej tvojej vezi. Urobene v sound forge, nastavenie revebu je na obrazku, hodnoty su len tak strelene od pasa, neber ich za nejaky vazny vzor.
    Ale upozornujem ta, ze aj ked pre teba to mozno bude hrat s ocakavanym efektom, na "normalnej" 5.1 zostave to teda hra priserne (ale ja patrim do kategorie netopierov odchovanom na analogu, takze trebars odchovanci na 128 kbps mptrojkach mozu mat iny nazor). 8)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: reverb.png 
Zobrazení: 50 
Velikost: 13.4 KB 
ID: 3763  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Deleted
    Naposledy upraveno uživatelem alojzo: 01-03-2009 v 09:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    alojzo : neries picoviny .. kup si poriadny zvuk a vsetko ti bude hrat ako ma ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Prepanajana, skutocne pocuvni Pytkina

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    Ano, ide mi to teraz tak, ako to ma on. To znamena, ze ked na niektorych castiach (mam tych dielov-casti 10) mi idu vo Vezi, 5 dielov ako to ma ist 3+1 a tie ostatne mi idu len v centre a su tiez 3+1, tak tie co mi idu dobre 3+1 vo Vezi, tak oklamali Prologic na mojej Vezi preto, lebo na tych stopach najprv spravil s tej Mono stopy to Stereo a potom nato este urobyl Reverb?
    Ano.

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    Naopak, tie casti co mi zase nehraju 3+1, ale len v tom Centre, ale su v tom formate 3+1, tak tam nerobyl, uz toto Storeo s Reverbom, tak preto ich pocujem len v Centre ako Mono, dobre som to pochopil?
    Ano.

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    A da sa este ziztit, ci pred tym, ako to este encodoval do AC3, bolo to robene z MP3 alebo z WAV do jejto AC3?
    To nech ti uz povie on sam.

    Citace Původně odesláno od alojzo Zobrazit příspěvek
    A do toho Sterea, to uz nevies ako to previedol, asi nie, ze (stereo urobyl v sound forge, tiez ako reverb)?

    - mas mono stopu
    - vyrobis z nej stereo stopu s identickym obsahom v L a R (precitaj si manual k svojmu audio editoru)
    - pouzijes reverb s vhodnym nastavenim
    - to je vsetko

    Vlastne to nie je vsetko. Podas si prihlasku na studium zvukarciny a mozno za nejakych par rokov sa na teba nalepia zaklady o fungovani zvuku, aby si pochopil, ako to funguje. Inak je akakolvek dalsia diskusia len marenim casu. Lutujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    118

    Dakujem, uz viem kde mam teda chybu, cim najskor si pojdem kupit, tu supravu 5+1, este raz diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Sonic Scenarist 3
    Od StD v sekci Mastering
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 03-12-2007, 07:28
  2. SONIC DVD PRODUCER 5.0
    Od Osvícený v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-01-2005, 15:02
  3. Problem se Sonic Foundry Soft Encode
    Od Lynch v sekci Editace audia
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-10-2004, 11:32
  4. Sonic Scenarist
    Od RIPER v sekci Mastering
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-07-2004, 02:51