Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Pinnacle pctv pro u českých stanic nejede zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    dobrý den,koupil jsem si Pinnacla pctv pro tuner je philips a nedaří se mi na ní zprovoznit zvuk u českých stanic pořád to jenom šumí a ani náznak mluvení či něčeho takového,instalace proběhla v pohodě,test tv karty taky,všechny kanály které máme zpřístupněné v kabelovce to našlo bez problémů.zahraniční programy super jak kvalita obrazu tak zvuku české obraz dobrý zvuk ale pouze šum,nevím co s tím poradili byste mi někdo nějaký kodek nebo něco jiného nějaký softvare na dívání se na TV u kterého by tento problém nebyl. sestava je athlon 2000,256 ram,deska gigabite via kt 600,grafika saphire 9600 se předem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    32

    mirablezi: měl jsem s touto kartou naprosto stejný problém, protože přijímám signál se zvukem v různých TV normách. Nevím, jaké máš ke kartě ovladače, ale má verze karty s ovladači 5.1 neuměla při ladění automaticky přepnout zvukové normy. Naše stanice vysílají zvuk v normě PAL D/K, tzv. východní PAL. Ostatní v normě PAL B/G. Použij "pomalé ladění", které projede i mezipásma kabelovky a nemusíš pak nic dolaďovat. Předem nastav normu zvuku na tu, kterou máš na více stanicích. Po naladění ručně oprav normy u zbývajících stanic. Pozor, ani to mi s ovladači 5.1 nešlo! Musel jsem stanici zrušit a nastavit ji jako novou ručně. Existují již i nejnovější ovladače verze 5.51 a tam je tuším už zvuková norma udaná jako univerzální ve formě PAL B/D/K. Ale nechci blamovat, zahlédl jsem to jen u kamaráda a sám je nemám nainstalované. Některé jiné karty již to takto měly dříve. Nemáš to již také tak? Vlada
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    jo jo diky za rady,všechno to vyzkouším bohužel až o víkendu kdy se vratim domu.ovladače mám staré a karta je také starší z druhé ruky.kdyby byl někdo tak laskav a dal odkaz na stažení novějších byl bych velice vděčen odkazy ve starších diskusích odkazují bohužel jen na 5.8 ale to je jen update a mě by se hodily ty starší třeba 5.5,předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Buď rád, že máš "starší" provedení. To mám já také s tunerem Philips a se starými ovladači 5.30 chodí jak hodinky (pod W98SE+NTkern, s WDM drivery).
    5.80 jsou jen pro PCTV Stereo! Zapomeň na to. Pokud jsi v Pze nebo okolí, verze 5.10, 5.20, 5.30 a 5.50 mohu poskytnout (přines si jen CD-R)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    mam na kompu XP profesion,takze doufam ze to rozchodím i stěma starejma ovladačema,pokud by se mi to o vikendu nepodařilo,určitě bych uvítal možnost napálení novějšího softu předem díky za tuto nabídku,pak bych se ozval a doladili setkání
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    OK, není problém. Můžeš si je vyzkoušet všechny jako já je to docela zajímavé sledovat ty "programátorské pokroky"... Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    takze uz jsem doma,asi si budete myslet ze jsem uplnej trotl,ale v PCTV Vision dam nastaveni,kanály,editovat,a chci zvolit video standard jak jste mi ochotně radíli B/G a ja tam mam jen:NTSC,PAL,SECAM,PAL M,PAL N a PAL DK to B/G tam proste není
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    tak jsem prave taky zjistil,ze ty ovladace jsou 4.02 to je sranda co?je mozne ze by tam to B/G jeste nebylo?ten clovek co mit to prodal mi k tomu nic jineho nedal
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nevzrušuj se, dej tam prostý PAL, zkus to a vypni Vision. Následně Assistant, jestli něco najde... To je přirozené chování 4kových ovladačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    tak tenhle postup bohuzel zklamal
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak si to "cvičně" ještě zkus proložit spuštěním teletextu, jestli máš správně nastavený Winsock (yes Virginia, i to s tím nepřímo souvisí...). Poté si přečti mail, co máš ode mne a domluvíme se. Aby to nevydalo hlásek, to prostě není možný Klidně tu tvou kartu přehodím do jiného boardu a předvedu, jak naskočí. A to nejsem prodejce, ale zákazník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mimochodem, proložil jsi to také patřičnými restarty systému, aby Okna věděly, že mají spustit to správné...??? Měly by běžet nejméně 2 rezidentní aplikace PCLE*
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    7

    i teletext jsem zkousel a nic s tim neudelal,jo a s tim zbytkem uz si nevim rady ale prijdu kdyztak k tobe a uvidim to live.ono to zacne mluvit,kdyz to ladim rucne,ale to tam zase neni zadnej obraz a kdyz je trosku slusnej obraz,tak to jenom sumi a verim ze bys ji rozchodil,ja ji videl v akci u toho cloveka co mi ji prodaval,mozna taky bude zakleta nase kabelovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Přesně tak, jinak se z toho nikdo další nepoučí a celý thread bude zralý NA SMAZÁNÍ. Howhgh, vypínám modem a volej.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pinnacle PCTV Hybrid Stick Solo 340e SE - nejde zvuk
    Od van_vren v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 13:49
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 09:08
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2005, 12:02
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2005, 23:04