Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jak na MP3 VBR ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    9

    mam tv-tuner Leadtek DELUXE ,a kdyz si z neho neco nahravam tak mi to jde standartne pres kodek MPEG LAYER-3 - tzn neni to VBR , da se nejakym zpusobem jiz nahravat s VBR ?dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    musi to podporovat soft, ale radsi bych to nezkousel, nejlepsi je nahrat to do wave a pak protahnout besweetem nebo treba cdexem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od clee
    musi to podporovat soft, ale radsi bych to nezkousel, nejlepsi je nahrat to do wave a pak protahnout besweetem nebo treba cdexem
    do wawe ?? pres jakej kodek to udelam - a jak to potom spojim ? ve vdubu ???
    -dalsi otazka - jake filtry v virtual dubu je dobry pouzit kdyz chci zkomprimovat video (xvidem) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    VBR nebrat! \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    9

    a poradil by mi nekdo s tema filtrama ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    WAV je predsa cez NIJAKY kodek, iba sa surove data nacitane zo vstupu spravne poskladaju za seba, na zaciatok sa capne hlavicka a je to

    uz som tu parkrat spominal co povedal moj kamarat Vlado Uljanov...

    a tie filtre... to je zas take vselijake... zavisi od toho co mas na vstupe, ak mas MPEG-2 tak prvy krok vyhladenie chromy, odrezanie ciernych okrajov, potom odporucam nastavit levels aby si mal vo videu cely rozsah luminance od 0 do 255 (ITU hovori ze do broadcastu ma ist 15-235, ale na to sa da vykaslat) a gamu nastavit tak aby si mal viditelne prekreslene tiene ale nevypalene svetla (a samozrejme to rob na SKALIBROVANOM monitore, najlepsie v sRGB). Potom mozes niecim stiahnut sum (wnr, alebo daky YATS... - s citom), pripadne farebne odchylky, ak treba tak priostrit a poslat encoderu
    iba ten XviD by som si rozmyslel, od 1.0 RC1 mam problem s backward compatibility, nehovoriac o tom ze zatial co DivX uz ma vypracovanu aku-taku standardizaciu a certifikaciu XviD je stale vo vyvojovych verziach... a to, co urobi s pozadim (okrem ineho) je cista sabla
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Hawkey: S tím Xvidem z tebe nebude mít Vláďa radost! Já nedělám ani DivX, ani Xvid, tak je mi to jedno
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    Ja mu kaslem na to ci bude mat radost alebo nie .
    V podstate cely propagacny povyk okolo XviD maju na svedomi typkovia co chcu byt free&open source za kazdu cenu. Ja akoze nemam nic proti, ale pokial existuje riesenie lepsie a viacmenej standardizovane tak...
    Ze XviD nie je lepsi je IMHO vidiet volnym okom, aj ked zavisi na zdroji. Raz sa stalo, ze som mal zaznam z TV tunera, dost zasumeny, nic moc s tym urobit neslo, a to zvladol XviD lepsie (po N pokusoch s vytweakovanim DivX, 3ivX a XviD kde N bolo dost velke cele cislo), ale to je jedina vynimka za 4 roky co sa tym zaoberam. Inak vzdy plati ze ked si das porovnat zdroj a vysledok vo Vegase XviD ma vacsiu maximalnu aj priemernu odchylku od originalu a to uz ma vypovedaciu hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení