Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nejdou mi vypnout Win... Perpeetum Windows

  1. #1

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Osvěžte mi někdo paměť, kam mám šáhnout - jeden víkend jsem ladil jedno staré PC (PII 266MMX, 160MB RAM, 10GB HDD, O/S W98SE) určené "do terénu" (tj. na chatu jako psací stroj) - zlobila tam grafika (GK raritní AGP do rozhraní PCI - SiS 6326, 8MB, S-Video/Comp. Out), která v nepravidelných intervalech "zamrzala", takže byl vždy nutný tvrdý reset tlačítkem. Zkoušel jsem to vždy s úplnou reinstalací čistých W98SE Retail a různými DirectX (od 6 až po 8.1a), leč marně. Problém jsem nakonec nevyřešil, vzdal to a nasadil osvědčenou ATI Rage Pro 8MB do AGP a mašinka opět sqěle funguje...

    Nicméně během toho výše uvedeného hledání závady a neustálých Resetech/restartech se mi nějak podařilo docílit stavu, že se milé W98SE po stisknutí patřičného tlačítka Vypnout sice vypínají, ovšem automaticky přejdou do Rebootu bez objevení "oblíbené" obrazovky "Nyní můžete počítač bezpečně vypnout" (tlačítkem OFF). Předesílám, že veškeré funkce APM (úsporný režim, uspávání a podobné ptákoviny) jsou všude v BIOSu i v O/S vypnuté a nastavena je funkce tlačítka Power na Instant OFF.

    Už fakt nevím, do jakého ini souboru bych šáhl, a hlavně vůbec netuším, jakým způsobem jsem tohle "Perpeetum Windows" vytvořil. A vypínat to pořád natvrdo OFF přes bootující BIOS se mi zdá poněkud surové, zvláště když se ta nezničitelná mašinka předtím vypínala naprosto OK. Babo raď! Do Xtého reinstallu se mi nechce, když to mám jinak pěkně vyladěné a nastavené... Jo a deska je s čipsetem Intel 440bx, ovladače samozřejmě nainstaleny.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-02-2009 v 11:43 Důvod: Chyba u CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @clee: "jabko" mi na hlavu nespadlo, abych cpal ženě na chatu Maca, to se raději zbavím tohodle starýho krámu "Intel Inside, Idiot Outside"...

    @saxel: Dík, to byl kopanec správným směrem - akorát si už po těch letech nepamatuji, zda jsem tyhle patche aplikoval i do toho mého modifikovaného Install-CD. Asi se s tím budu muset ještě nějakých pár hodin trápit.

    BTW jsem se navíc upsal - paměť šálí - teď je v tom deska s CPU PII 266MMX - tu starou jsem včera daroval za 2 cigára. Mám v tom už nějak zmatek - ono provozovat v rodině 5 mašin každou jinou je na hlavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Saxel: Mohla by to být tato tam uváděná jedna z příčin:

    -Grafická karta nemá přiřazený kanál IRQ pro reálný režim

    Ta stará GK PCI opravdu neměla pevné IRQ (BIOS ji detekoval jako N/A), ale ono to dělá i teď s tou AGP 2x, která má přidělené IRQ 11.

    Ještě si také zkusím pohrát s tímto klíčem:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Shutdown
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-02-2009 v 12:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Taky zkontroluj, jestli máš zapnuté "vylepšené řízení spotřeby".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Taky zkontroluj, jestli máš zapnuté "vylepšené řízení spotřeby".
    ...píšu už v prvním příspěvku na konci druhého odstavce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak vyřešeno. V registru klíč:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Shutdown

    v položce Fast Reboot změněna hodnota z 1 na 0 a už se to vypíná jak má.

    Nyní je možno na tuto "vzpomínkovou položku pro pamětníky" uvalit LOCK.

    P.S. To by jste zírali, jak rychle šlapou W98SE (odezva) se 160 MB RAM a 8MB AGP 2x GPU (ATI Rage Pro) na Pentiu II 266MHz bez zatížení zbytečnostmi jako antivir apod.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 16-02-2009 v 06:54
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-05-2011, 15:52
  2. Jak vypnout rendlování
    Od zawat v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 22:04
  3. Jak vypnout UAC ve Vistě
    Od Jarys v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 15:21
  4. nejde vypnout PC
    Od Matyas v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 14:56
  5. Kdyz chci vypnout PC a kliknu na "vypnout pocitac"
    Od Fantas! v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-09-2005, 19:19