Úvodom: Strávil som čítaním príspevkov tohoto fóra hodiny a hodiny, avšak odpovede, ktoré konkrétne potrebujem som nenašiel. A tak zakladám túto temu a prosím o rady, postrehy, odpovede atd. Tak a teraz k veci. Som čerstvým majiteľom tejto PCI karty:
http://www.snazzishop.com/sv.asp
Potrebujem spracovať nahrávky (domáce video) z mojej starej analógovej a novej digitálnej kamery, prestrihať, vyblázniť sa z efektami, prechodmi atď., autorizovať a napáliť na DVD disky. Kedže výsledným formátom bude MPEG2 formát (a nechcem to riešiť softwérovými enkodérmi a ani nahrávaním na DVD rekordér, mám obe!) riešil som to nákupom hore uvedenej karty. V softwéri, ktorý je k tejto karte (Snazzi Movie Studio S5) existuje voľba: I-frame Only. Pýtam sa, mám to teda ukladať s touto voľbou (v manuáli sa píše, že je to lepšie ohľadom ďalšej editácie, mínusom je väčší rozmer súboru)? Je to ozaj v praxi lepšie? Mám použiť VBR alebo CBR?
Druhá otázka sa týka, v akom strihovom programe požadované strihy a hlavne úpravy robiť? Mojími favoritmi sú programy Adobe Premier Elements, Ulead (Corel) VideoStudio ci Pinnacle Studio. Prípadne kombinácia Ulead MediaStudio a Ulead DVD MovieFactory. Ktorý odporúčate? Ide mi o to, aby som zdegradoval kvalitu na čo najmenšiu mieru (príkladom nech je Womble MPEG Wizard, špicový program, ktorý to robí bez zbytočnej rekompresie, ale žiaľ je určený len pre amatérske využitie).
Ako konkrétne potom vyexportovať zostrihané video z editora. Nechcem kokrétne voľby (kde, čo stlačiť a pod.) ale konkrétne nastavenia, aby nedošlo ku rekompresii celého videa ale len jeho editovaných (prechody, titulky atď.) častí?
Záverom dúfam, že vás prečítanie tak dlhého textu neunaví natoľko, že už nebudete schopní ani odpovedať. Vopred vďaka za odpovede.
PS: Zatiaľ som kartu, ešte neskúšal! Je len namontovaná a sú nainštalované jej ovládače a obslužný program.