Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Padanie programov na strih

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Zdravim, potrebujem zostrihat a spravit nejake jednoduche video na urovni s efektami a filtrami a tak som skusal rozne programy - SOny Vegas,Pinnacle 9. Ulead VideoStudio...
    Najviac mi vyhovuje to Ulead/Corel Videostudio. Mam v.11plus, 11.5+ a 12 (to je uz Corel X2).
    Mam Desktop (P4 2,4GHZ, 1GB ram)a notebook (PentM 1,8GHz, 1,5GBram) a na obidvoch mi padaju vsetky verzie. Napr chcem exportovat video a program spadne ze ako keby vobec neexistoval, alebo mi vyhodi BSOD STOP 0x0000008e Physical memory dump complete.. Mam aj hotfixy/updaty ale uz skusam vypinat procesy uvolnovat ram a i tak to pada. Neviete kde moze byt problem ?

    Ps. riesim to aj v teme pod clankom https://www.tvfreak.cz/disc_doc-N5D1...E0.html?&all=1 ale kedze robia to aj starsie verzie a tu to precita viac ludi pastnem to sem

    Vdaka.M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    pravdepodobne padanie sposobuju koedy.. otazka znie, ake si mam nainstalovat aby fungoval Vdub, avidemux, Videostudio .. teraz odinstalujem vsetky a idem skusat co bude najlepsie.. ci len Ffdshow, alebo len DIvx511+PICvideo M-JPEG alebo .. ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Corel X2 ani vegas 8.0 pro jsem spadnout neviděl.
    (Ale je to furt jenom soft, a mohou v něm být chyby.)
    Ale jestli ti padá všechno, tak to tak nejspíše vypadá na obecné problémy s OS, zprasené windowsy, nebo třeba i na hw chybu paměti.
    To chce trochu detektivního bádání, kdy se to přesně stane...jestli vždycky i při nějakém jednoduchém exportu, tak bych snad rovnou instaloval windows znovu, nebo nejdříve provedl hw testy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    testy pocitacov napr na RAM su ok............odinstaloval som vsetky kodeky a nainstaloval som len divx511 a kedze mi treba aj zvuk tak aj AC3 filter.. lenze pravdepodobne on robi tu neplechu..lebo klipy obsahujuce iny zvuk ako AC3 prevedie-vyrenderuje Videostudio dobre, ale ak je napr posledny klip so zvukovou stopou AC3 tak to vyrazne spomaly proces renderovania a zhodi bud program alebo restartne PC... (napr mam 4 klipy o dlzke 1min..posledny je s AC3, a tak v 75% renderovania to crashne)..

    takze ake kodeky mam pouzivat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Protože nevím, co je to za soubory, tak těžko říct.
    jediné co mohu, je zkusit vyrenderovat, když ten klip někam uploadneš.
    A říct ti, co se stalo.

    Ten klip taky může obsahovat třeba i (záměrnou) vadu, pokud to někde jenom tak taháš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Antonín Zobrazit příspěvek
    Protože nevím, co je to za soubory, tak těžko říct.
    jediné co mohu, je zkusit vyrenderovat, když ten klip někam uploadneš.
    A říct ti, co se stalo.

    Ten klip taky může obsahovat třeba i (záměrnou) vadu, pokud to někde jenom tak taháš...
    jj Je to tak, může tam být zapnutý Copyright Bit nebo Original Bitstream a je v háji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,282

    Můj typ je, že máš nestabilní hardware. Když ti to padá při velkém zatížení v různých softech a na různých místech, nejpravděpodobnější příčina budeš v železe. Měl jsem PC, na kterém mi takto padal Vegas a pomohlo mi třeba zpomalení pamětí, ale taky ne na 100%. Přitom když jsem na RAMky pouštěl různé testy, žádné chyby se neobjevovaly. Je to duchařina, ale jakmile zlobí železo, raději ho vyměnit. Mě pomohla výměna motherboardu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    uf tak koli tomu urcite nebudem kupovat nove zelezo.. jedna sa o nejake video ktore bude zlozene z: video z kamery (miniDV kamera ale nahravane do PC pomocou USB v mode webcam - nemal som firewire), video z fotoaparatov (2typy), video z mobilu.
    Takze zatial to chcem vsetko poprevadzat na MJPEG - aby kazdy snimok bol klucovy a tak aby som mohol strihat kde chcem a zvuk bude asi PCM lebo vyzera ze pri tom to nepada.
    Zostriham to v avidemuxe alebo virtualdube.

    Som totalny amater v tej oblasti ale tak skusanim snad sa mi podari najst optimalnu cestu a vysledok bude jakz takz dobry ..

    nejake tutorialovske stranky som pozeral ale nic moc mi to nedalo...trebalo by ist od zakladov ake kodeky mat nainstlaovane v PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    kdyz mu to pada na vice pocitacich, tak bych spis tipnul vadu videosouboru nebo pokud na obou instaloval to samy, tak spatny kodeky apod. (kor, kdyz ted pise z fotaku, mobilu a webcam
    Napr. jestli ten fotak mu plive mjpeg, tak ruzny kodepacky a jiny kodeky nez Morgan a vnitrni Vegasacky, padaji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    tak zacinam pracovat a pracujem s AVIckami kde .. MJPEG (mam nainstalovany nativne spolu s Pinnacle PICv2, a rucne v3 - no stale pouzivaju softy v2) so zvukom PCM
    a vyhybam sa zvuku AC3..

    /projekty uklada aj s casovou osou ale treba mat zapnute ripple editing
    Naposledy upraveno uživatelem ringlspil: 04-02-2009 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    nejak nevim co je PICv2, v3. Kazdopadne, kdyz vidim slovo Pinnacle, tak premyslim, jestli mas vubec nejaky antivir
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Tohle se jen tak nenapraví, máš pravdu. MJPEG, Pinnacle, vido z fotoaparátu, do toho AC3...joj mamko, to jsou směsice...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Krist Zobrazit příspěvek
    nejak nevim co je PICv2, v3. Kazdopadne, kdyz vidim slovo Pinnacle, tak premyslim, jestli mas vubec nejaky antivir
    To má snad na mysli Pinnacle OEM varianty Pegasus MJPEG codecu - co jsou embedded ve Studiu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    StD : ano ano asi to je ono...
    __
    no co k tym mojim klipom este miesam 3gpcka bude to humus ale co uz..
    __
    a ako sa ucim robil s VideoStudiom docela sa mi to zacina nepacit ked to nerobi co chcem. tak nainstaloval som Pinnacle 12, tak uvidim v com je lepsie pracovat a co ma mensie poziadavky na HW ..vyzera ze Pinnacle..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    Citace Původně odesláno od ringlspil Zobrazit příspěvek
    StD : ano ano asi to je ono...
    __
    no co k tym mojim klipom este miesam 3gpcka bude to humus ale co uz..
    __
    a ako sa ucim robil s VideoStudiom docela sa mi to zacina nepacit ked to nerobi co chcem. tak nainstaloval som Pinnacle 12, tak uvidim v com je lepsie pracovat a co ma mensie poziadavky na HW ..vyzera ze Pinnacle..
    Omyl!!! Pinnacl zatěžuje systém daleko víc než Video studio...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 09:17
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  3. Padanie Programu na zachytavanie DVB-T
    Od sleepise v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-09-2006, 21:45
  4. AverTV a zoradenie programov
    Od mekelle v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-11-2004, 19:30
  5. Kvalita sat. programov
    Od Tilk v sekci DVB-S
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 13:34