Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s přehráváním AVCHD videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Na novém PC od HP:
    Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200
    Paměť: 3 GB
    Pevný disk: 640 GB;
    Grafická karta: Nvidia GeForce GT120 s PureVideo technologií, 512 MB
    OS: Vista Home Premium

    jsem zkusil přehrát AVCHD video stažené z kamery SONY HDR-SR10E (rozlišení 1920x1080 interlaced). Standardní WMP to neuměl, tak jsem stáhnul
    K-Lite Mega Codec Pack 4.5.3 (nastavil jsem Deniterlace - Cubic Interpolation)

    co mě překvapilo, přehrávání bylo lehce trhané, občas se zasekl i zvuk, no prostě v porovnání s MPEG-2 nic-moc. Poraďte, kde může být problém, nechce se mi věřit, že to může být hardwarem....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Každý program který má něco dělat s videem - tj upravovat, nebo přehrávat, si podporu nainstaluje svojí. Takže jakýkoliv kodeky jsou naprosto k h ... a dělají akorát bordel.
    Doporučuji VLC Player, nebo Show time v Nero 8,9. Ty si s tím poradí s přehledem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    Divné divné divné, mě wmp přehrává AVCHD naprosto bez problému.........
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Me treba taky, ale dole v radku mi naskoci symboly ffdshow a Haali splitteru
    Videa jdou nacit jen prejmenovane na mp4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    Citace Původně odesláno od johny55555 Zobrazit příspěvek
    Na novém PC od HP:
    Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200
    Paměť: 3 GB
    Pevný disk: 640 GB;
    Grafická karta: Nvidia GeForce GT120 s PureVideo technologií, 512 MB
    OS: Vista Home Premium

    jsem zkusil přehrát AVCHD video stažené z kamery SONY HDR-SR10E (rozlišení 1920x1080 interlaced). Standardní WMP to neuměl, tak jsem stáhnul
    K-Lite Mega Codec Pack 4.5.3 (nastavil jsem Deniterlace - Cubic Interpolation)

    co mě překvapilo, přehrávání bylo lehce trhané, občas se zasekl i zvuk, no prostě v porovnání s MPEG-2 nic-moc. Poraďte, kde může být problém, nechce se mi věřit, že to může být hardwarem....
    Nainstaluj si Vista Codec Pack a půjde ti to přehrát úplně v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Zvláštní, žádný kodecpacky jsem nikdy neinstaloval (opravdu dělají v systému jen bordel, čím víc "packů tím víc problémů", to platí zvlášť pro běžné uživatele). Pro AVCHD stačí ffdshow a haali splitter (stáhneš a přehraješ pak AVCHD ve win média player).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    1

    mám problém. Film střihám v Unlead Cor.VS 12 Pro X2. ve formátu .m2ts (AVCHD). Pokud se snažím uložit hotové dílo v AVCHD, uloží to vždy v mpeg. Řeším jak dostat sestřihané dílo zpět do kamery Pan. Pomohlo by i kdybych to z VS 12 dostal do HD Writeru ktarý byl součástí kamery. Ke kameře mám i vypalovačku Pan BN1.
    Dík za radu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    72

    Trochu mimo otázka: Umí tenhle formát (AVCHD) zpracovávat Sony Vegas verze 8 ? Díky! edit: Už to mám, umí...
    Naposledy upraveno uživatelem Walker: 26-03-2009 v 13:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele allek
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    88

    Mal by som otázku :

    1.Umožňuje videokamera SONY HDR-SR10E nahrávať aj v inom formáte okrem AVCHD,samozrejme pod iným formátom myslím obyčajný záznam(MPEG2,MPEG4) nie FullHD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od allek Zobrazit příspěvek
    Mal by som otázku :

    1.Umožňuje videokamera SONY HDR-SR10E nahrávať aj v inom formáte okrem AVCHD,samozrejme pod iným formátom myslím obyčajný záznam(MPEG2,MPEG4) nie FullHD.
    Ano, umí MPEG-2
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Nevíte náhodu, jaký vliv má grafická karta na přehrávání AVCHD videa? Stačí na přehrávání, případně střih např. Radeon 3650 512 MB, nebo se vyplatí investovat do dražší grafiky, má to nějaký přínos?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Strih AVCHD videa v Premieri - PROBLEM
    Od Danix64 v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-09-2011, 21:21
  2. LCD: Problém s prehrávaním HD videa
    Od Jamsy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-08-2011, 21:52
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-12-2010, 21:32
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-12-2007, 18:07
  5. problem s prehravanim videa
    Od bigboss19 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-06-2006, 23:09