WinFast DV2000 - pruhy; rušení
Při prvnim nainstalovani karty nebyly zadne problemy, obraz byl cistej a zvuk taky (zadny zeslabeni vysek, nebo co se to furt o tehlech kartach pise). Po dvou tejdnech to zacalo delat horizontalni pruhy (vim, ze to uz bylo reseny, ale jednalo se vetsinou o kabelove televize a pro anteny zadne reseni).
Pruhy byly horsi a horsi, zkousel sem uz ty kondenzatory, ale bez vysledku.
Jednou sem musel formatovat disk, po nainstalovani sel znova obraz bez problemu. Dal sem instaloval software na disk a najednou to zacalo delat pruhy. Mozna ze by to mohl delat codec pack, ale jak kompletne odinsalovat vsechny ty kodeky a vratit ty puvodni?. Taky sem slysel v TV, ze je inverzni pocasi => a dochazi k ruseni, ale to melo dnes skoncit a pruhy sou jeste horsi.
Prosim, kdyby ste vedeli tak poradte ,,, DIKY.
- jeste moje sestava : NVIDIA GF5700LE, AthlonXP 1600+,
MB Gigabyte :-!!! pruhy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pruhy byly horsi a horsi, zkousel sem uz ty kondenzatory, ale bez vysledku.
Jednou sem musel formatovat disk, po nainstalovani sel znova obraz bez problemu. Dal sem instaloval software na disk a najednou to zacalo delat pruhy. Mozna ze by to mohl delat codec pack, ale jak kompletne odinsalovat vsechny ty kodeky a vratit ty puvodni?. Taky sem slysel v TV, ze je inverzni pocasi => a dochazi k ruseni, ale to melo dnes skoncit a pruhy sou jeste horsi.
Prosim, kdyby ste vedeli tak poradte ,,, DIKY.
- jeste moje sestava : NVIDIA GF5700LE, AthlonXP 1600+,
MB Gigabyte :-!!! pruhy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dělá ti to ten software, cos tam doinstaloval. A určitě to spustilo po instalaci toho kodek-paku.
ale jak kompletne odinsalovat vsechny ty kodeky a vratit ty puvodni?.
Oni nemají svůj uninstal ? Každý solidní program to má. Pokud ne - neinstalovat.
Jednou sem musel formatovat disk, po nainstalovani sel znova obraz bez problemu. Dal sem instaloval software na disk a najednou to zacalo delat pruhy.
Musíš se bez toho obejít. Co se týče kodeků, tv-karta si přinese svoje.
ale jak kompletne odinsalovat vsechny ty kodeky a vratit ty puvodni?.
Oni nemají svůj uninstal ? Každý solidní program to má. Pokud ne - neinstalovat.
Jednou sem musel formatovat disk, po nainstalovani sel znova obraz bez problemu. Dal sem instaloval software na disk a najednou to zacalo delat pruhy.
Musíš se bez toho obejít. Co se týče kodeků, tv-karta si přinese svoje.
Ten CodecPack uninstal ma, ale neodinstaluje to vsechny casti :-(
formatovat disk se mi kvuli tomu moc nechce :-(
a kdyz vodinstaluju kartu (ovladace i PVR) a znova nainstaluju, tak ta sou porat ulozeny puvodni kanaly. Mam pocit, jako by se vsechny casti neodinstalovali. Jak tedy celou TVkartu kompletne preinstalovat se vsema kodekama, co obsahuje?
Musíš se bez toho obejít. Co se týče kodeků, tv-karta si přinese svoje
karta si sice nejaky kodeky nainstaluje, ale pro prehravani v jinem prehravaci kodeeky chybej (DivX, Xvid).
A taky se mi zobrazuje nezname zarizeni : PC Serial Universal BUS
bez TV-karty to tam neni a s ni to nenajde zadne ovladace (mozna to ma na to nejakej vliv)
formatovat disk se mi kvuli tomu moc nechce :-(
a kdyz vodinstaluju kartu (ovladace i PVR) a znova nainstaluju, tak ta sou porat ulozeny puvodni kanaly. Mam pocit, jako by se vsechny casti neodinstalovali. Jak tedy celou TVkartu kompletne preinstalovat se vsema kodekama, co obsahuje?
Musíš se bez toho obejít. Co se týče kodeků, tv-karta si přinese svoje
karta si sice nejaky kodeky nainstaluje, ale pro prehravani v jinem prehravaci kodeeky chybej (DivX, Xvid).
bez TV-karty to tam neni a s ni to nenajde zadne ovladace (mozna to ma na to nejakej vliv)
Nemáš v systému, v ovladačích, někde žlutý vykřičník ?
(DivX, Xvid
Dají se nainstalovat i samostatně. Jinak, já pro přehrávání používám PowerDVD, ten si také přinese svoje kodeky a já nemám problém.
Jak tedy celou TVkartu kompletne preinstalovat se vsema kodekama, co obsahuje?
"Zbytky" se dají ručně odebrat v registrech. Pokud se nevyznáš v struktuře PC, tak to nezkoušej.
Nezbude ti nic jiného, než reinstal. A dávat si velký pozor na to, co budeš instalovat.
Nemáš v systému, v ovladačích, někde žlutý vykřičník ?
(DivX, Xvid
Dají se nainstalovat i samostatně. Jinak, já pro přehrávání používám PowerDVD, ten si také přinese svoje kodeky a já nemám problém.
Jak tedy celou TVkartu kompletne preinstalovat se vsema kodekama, co obsahuje?
"Zbytky" se dají ručně odebrat v registrech. Pokud se nevyznáš v struktuře PC, tak to nezkoušej.
Nezbude ti nic jiného, než reinstal. A dávat si velký pozor na to, co budeš instalovat.
Jasne, registry by nebyli problem, jenomze nevim jaky vsechny soucasti k tomu patrej, ale to snad nejak vyresim.
Jinak to neznami zarizeni PC Serial Universal BUS vykricnik u sebe ma
(to protoze nema nainstalovany ovladace, kery vubec ani podle ceda WinFast neexistujou)
9-)
(to protoze nema nainstalovany ovladace, kery vubec ani podle ceda WinFast neexistujou)
9-)
A to je špatný. Zkus se nějak zbavit toho vykřičníku. Možná tím i vyřešíš problém.
A to je špatný. Zkus se nějak zbavit toho vykřičníku. Možná tím i vyřešíš problém.
NJ, to bych vyresil tema ovladacema, kery nemam a ani nevim jaky mam hledat :-/
Ale jinak dik za snahu, nejak si stim jeste pohraju.
:-)- (ten smajlik neni spatnej)
Ale jinak dik za snahu, nejak si stim jeste pohraju.
:-)- (ten smajlik neni spatnej)
Tak sem to zkousel az do ted. Obnovil sem registr z doby, kdy sem jeste na kompu nemel nic nainstalovany. Kompletne sem dal pryc CodecPack (z registru i ze systemu). Kompletne sem smaznul ovladace na WinFasta
odinstaloval sem(v odebrat programy) 3soucasti --- PVR, ovladace a jeste nejaky Ulead(-neco). Odebral sem veskery klice v registru, kery meli neco spolecnyho s Leadtekem, kde byli stejny DMA a preruseni (proste vsechno, co stim melo spolecnyho).
Znova sem vse nainstaloval a nic nepomohlo. na to PCI Serial universal BUS sem neprisel (jak to spravit). Nainstaloval sem tu nejnovejsi verzi PVR. FURT NICCC!!!! (jestli to nahodou neni tim pocasim a rusenim z Nemecka nebo vo cem to v ty televizi povidali)..
Ale precejenom sem asi vsechno neodstranil, protoze pri novy instalaci karty to porat ukazovalo ty moje stary ulozeny frekvence (kde to asi bude? neni to nekde v pameti na karte????!!)
Proste si stim uz neviim poradit :-(((( uz to resim hodne dlouho,,,
:-? :(( :-I :-G :-? :-k :-( :-(( :-I :-G :-!!! :-!!! 9-) :-I :((
9-) :-k :-!!! :-? :(( :-G :-I 9-) :-!!! :-k :-( :-((( :-? :-!!!
odinstaloval sem(v odebrat programy) 3soucasti --- PVR, ovladace a jeste nejaky Ulead(-neco). Odebral sem veskery klice v registru, kery meli neco spolecnyho s Leadtekem, kde byli stejny DMA a preruseni (proste vsechno, co stim melo spolecnyho).
Znova sem vse nainstaloval a nic nepomohlo. na to PCI Serial universal BUS sem neprisel (jak to spravit). Nainstaloval sem tu nejnovejsi verzi PVR. FURT NICCC!!!! (jestli to nahodou neni tim pocasim a rusenim z Nemecka nebo vo cem to v ty televizi povidali)..
Ale precejenom sem asi vsechno neodstranil, protoze pri novy instalaci karty to porat ukazovalo ty moje stary ulozeny frekvence (kde to asi bude? neni to nekde v pameti na karte????!!)
Proste si stim uz neviim poradit :-(((( uz to resim hodne dlouho,,,
:-? :(( :-I :-G :-? :-k :-( :-(( :-I :-G :-!!! :-!!! 9-) :-I :((
9-) :-k :-!!! :-? :(( :-G :-I 9-) :-!!! :-k :-( :-((( :-? :-!!!
Já jdu dnes do práce, tak nebudu mít čas. Přijdu až večer.
Budeš muset udělat reinstal OS - zůstává ti to v registrech.
Budeš muset udělat reinstal OS - zůstává ti to v registrech.
Po reinstalu OS nainstaluj ovladače a aplikace pro tv z přiloženého CD. Bez žádných doplňků, jako je Ulead a podobně !!
Nejdříve je nutné zprovoznit chod televize.
Nejdříve je nutné zprovoznit chod televize.
Zkontroluj kondenzátory na základní desce (ty veliké stojaté válečky). Nejsou nahoře vypouklé? Nemají dole na desce nějakou podivnou špínu?
Zkus jiný zdroj, musí být kvalitní značky, odzkoušeno s FORTRON.
Zkus jiný zdroj, musí být kvalitní značky, odzkoušeno s FORTRON.
preinstaloval sem win, nepomohlo, furt tam neco zustava. bych rad vedel kde a co! Kondiky sou v pohode - MB mam taky celkem novou. Je pravda, ze ten zdroj neni buh vi co, ale proc to nerusilo hned vod zacatku?
Me taky napadlo nainstalovat na tu televizi uplne jinej software, jestli tam nebudou nejaky jiny filtry. :-/
Me taky napadlo nainstalovat na tu televizi uplne jinej software, jestli tam nebudou nejaky jiny filtry. :-/
Tak jestli ti to dělá i při TimeShifting, tak to vypadá na vadný tuner. Pokud jsi s ním nic nevyváděl, jdi to reklamovat.
No, tak ještě zkus grafárnu, jestli je v pořádku. A nebo je možné, že ten tuner "ničíš" nějakým způsobem zvýšeným proudem na sloty PCI. ...když už je to druhá karta v pořadí. To asi nebude náhoda.
no spis byych to typoval asi na zdroj, fakt je to ten uplne nejlevnejsi (byl dodanej v sestave). Ta puvodni karta prave asi fungovala (bylo to tim,
ze sem mel instalovany DirektX9c a tydle karty berou jenom 9b), ja sem to nevedel a kdyz si to v prodejne vyzkouseli a taky jim to neslo (meli taky DirektX9c), tak mi to reklamovali.
Ja jeste neco zkusim a pokud to nepujde, tak to v pondeli vodnesu, at si to tam zkusi, co jim to bude delat.
Bud je to jenom nejaky blbi ruseni nebo blba karta anebo je neco s ovladacema a kodekama. :-/
ze sem mel instalovany DirektX9c a tydle karty berou jenom 9b), ja sem to nevedel a kdyz si to v prodejne vyzkouseli a taky jim to neslo (meli taky DirektX9c), tak mi to reklamovali.
Ja jeste neco zkusim a pokud to nepujde, tak to v pondeli vodnesu, at si to tam zkusi, co jim to bude delat.
Bud je to jenom nejaky blbi ruseni nebo blba karta anebo je neco s ovladacema a kodekama. :-/
Zdroj s directy nemají nic společného.
ze sem mel instalovany DirektX9c a tydle karty berou jenom 9b),
To se mi nějak nezdá. Charakter toho rušení tomu neodpovídá.
Ale zase: nikdy neříkej nikdy :-D
ze sem mel instalovany DirektX9c a tydle karty berou jenom 9b),
To se mi nějak nezdá. Charakter toho rušení tomu neodpovídá.
Ale zase: nikdy neříkej nikdy :-D
ja sem to myslel tak, ze zdroj by delal ty pruhy.
A direkty blbli tak, ze se vubec nedal spustit PVR.
Tak to asi nakonec na reklamaci jen tak nepujde, kartu sem vodskousel na jinym kompu (tak pres pul bytu dal) a vysledek byl nadherne cistej obraz. Problem je v tom, ze ten druhej komp je jenom P2 233MHz
a 14" monitor, takze se to malinko (dost) seka.
Ja uz opravdu nevim :-(
A direkty blbli tak, ze se vubec nedal spustit PVR.
Tak to asi nakonec na reklamaci jen tak nepujde, kartu sem vodskousel na jinym kompu (tak pres pul bytu dal) a vysledek byl nadherne cistej obraz. Problem je v tom, ze ten druhej komp je jenom P2 233MHz
a 14" monitor, takze se to malinko (dost) seka.
Ja uz opravdu nevim :-(
Disk sem sformatoval, takze softwarem to neni :-(
asi byla nahoda, ze tam zrovna po formatu nebylo ruseni.
asi byla nahoda, ze tam zrovna po formatu nebylo ruseni.
Tak pak vyměň zdroj za značkový, který má filtr PFC. (vyruší harmonickou složku).
Také se tam může nakmitávat nějaká složka z BUS - linky mezi PCI, čip. sadou, CPU.
Také se tam může nakmitávat nějaká složka z BUS - linky mezi PCI, čip. sadou, CPU.