Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Womble Mpeg Video Wizard DVD a "zaseknutí"

  1. #1

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Ahoj, prosím o radu.
    Zkuším v tomto programu sestříhat výstup z digi kamery a vytvořit DVD. Vše funguje, jen jsem si všiml, že když udělám střih na timeline a na toto místo vložím 2D Blend prolnutí, tak při přehrávání v "pravém" okně se v okamžiku najetí na tento přechod video, jakoby na krátký okamžik zastaví. Odjezd z přechodu je plynulý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To je náhled z GUI, ne v overlayi - zkus si to až potom po exportu v reálu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    StD
    Díky za informaci, vyzkouším.

    Ještě jedna věc, nevím jestli bys nevěděl. Dodal jsem jakousi hudbu do pozadí, nevím jestli toto, ale je hlavní příčina, ale teď při stříhání hudby, womble občas teda čím dál častěji "spadne"
    Nevíš nějakou radu na toto?.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Pokud možno používej wav (a ten konvertuj na ac3), pokud používáš mp3, tak pokud možno CBR, nikoli VBR!

    Jinak vše ostatní je v Helpu pod heslem Audio i s ilustracemi.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-01-2009 v 11:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Jen prosím upřesni, mám z cd uloženo na HDD jako Wav a ten převod do AC3 myslíš udělat před vložením do womble? Jako že je lépe vkládat ac3 formát?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    U některých versí MVW je myslím obsažen i enkoder do DD (ac3). Pokud nemáš (stejně jako já), nevadí lze udělat i externě (třeba SoftEncode), nebo použít Mpeg1 Layer 2 nebo 3. Hlavně dbej na to CBR.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-01-2009 v 11:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Díky vyzkouším
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    aspoň se tím chlubí v popisu na jejich webu:

    Some of the main features of Womble DVD are:

    Smart Rendering with minimum video re-encoding which leads to fast export speed and maximum quality preservation.
    [COLOR="Red"]Full AC-3 audio encoder support [/COLOR]
    Nonstandard video content export which supports HDTV and other non standard DVD video content without video re-encoding or conversion.
    Advanced menu authoring with easy to use menu templates; addition of background music to menus; creation of user defined menu templates; selection of menu display for both widescreen and 4:3 formats; and DVD video previewing before writing to a disc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ještě pro upřesnění - v tom velkém (210 str.) manuálu DVD-GUIDE.PDF je to kapitola 10 (ss. 82 až 87) a něco k Advanced Audio Settings (11.5) při Exportu je na str 97.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Omlouvám se ted jsem trochu mimo, nevím přesně , který manuál myslíš nebo kde ho najdu?
    Zkusil jsem převod z wav do wav ac-3 acm codec v cd-da extractoru, ale nevím jak nastavit to cbr je tu možnost jakoby největší 640kbps 48000 Hz je toto OK?
    Tím se výsledný wav stal cca poloviční oproti wav z cd vytvořenému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Manuál je u Womblů v Downloadu a převod z wav do wav - co to je za ptákovina? Wav je vždy CBR, tam není problem. Problem by byl u MP3 - tam je možný VBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Aha díky za pomoc, to wav me taky zarazilo ale ten cd-da jich ta mmá pár různých
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...tím "AC3" ti chtějí naznačit, že ten wav může obsahovat i Surround-informace...
    Jo a pro DVD-video sampling vždy 48000, to máš správně.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 26-01-2009 v 06:43
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Mpeg Video Wizard DVD (Womble) - 16:9 a 4:3
    Od Prcik v sekci Editace videa
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 08-03-2008, 17:15
  2. Womble MPEG video wizard
    Od Shaker v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 09:13
  3. DivX & Womble MPEG Video Wizard
    Od rades v sekci Kodeky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 09:59
  4. Womble MPEG Video Wizard DVD
    Od Kryl v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-04-2006, 14:06
  5. Womble MPEG Video Wizard - umi to export AC3?
    Od Fantas! v sekci Editace videa
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 31-03-2006, 15:10