Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: PC>TV přes DVI>HDMI redukce + HDMI>HDMI kabel: Jak nejlépe zvuk?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    55

    Neviděl někdo z vás někde redukci DVD-I + audio > HMDI , nebo HDMI + audio > HDMI.
    Chci propojit PC (ATI Radeon s DVI-I) s TV Sony 40w4500. Rozhoduji se použít kabel HMDI>HDMI +redukci DVI>HMDI (aby byl ten kabel použitelný v budoucnu). Potřebuji 7-10metrů. HMDI dokáže přenášet i zvuk tak mě napadlo jestli neexistuje nějaká redukce která by to AUDIO do HDMI kabelu zavedla za tou DVI redukcí. Nemusel bych táhnout zvlášt´ linku. Taky nevím jak bych na televizoru přepínal zvuk. Nenašel jsem v menu nic čím bych přiřadil konkrétní Audio k Videu. Co to udělá když bude na TV spuštěný třeba DVD přehrávač a současně tam půjde AUDIO signál ze spuštěného PC.
    Pora´dte vhodný kabel redukce nebo zapojení pinů HDMI abych to zkusil zbastlit sám. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kolega vyraba taku krabicku tusim .. DVI + SPDIF -> HDMI ..

    jo toto je ono .. http://www.grandbeing.biz/product/DH0101.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    55

    Dík za rychlou odpověd´: Přesně toto jsem myslel, ale v pasivním provedení. Pro mnou požadovanou délku kabelu nepotřebuji myslím zesilovač. Toto neni na našem trhu asi dostupné má to poměrně velkou spotřebu 8W.(Vím v porovnání s TV a PC je to nic). a nezvládá to přenést plné HD rozlišení. Pokud kolega něco podobného vyrábí dej mě prosím na něj kontakt, nebo opačně jemu na mě. Zajímaly by mě bližší informace. A myslím že i spoustu dalších tak jestli to pravidla Fora dovolují hod´to přímo sem. Díky a zdravím doskok55@seznam.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    doskok : v pasivnom prevedeni ? hdmi su data .. tam neni jeden pin na audio .. to nestaci zletovat daky konektor a uz to bude ..

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi

    spotreba 8W je podla mna pri 5V ne ? co na trafaku 220V bude skoro nic .. alebo to zle chapem ?
    FULL HD to prenasa .. v navode je napisane 1080p .. inak sme to skusali s generatorom a 1920x1080p to prenasalo uplne bez problemov ..
    Ak potrebujes dake blizsie informacie , tak napis.. ja sa ho opytam ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    spotreba 8W je podla mna pri 5V ne ? co na trafaku 220V bude skoro nic .. alebo to zle chapem ?....
    ..
    Ano, chápeš to špatně. Na tom napájecím adaptéru budou nějaké ztráty, takže příkon ze sítě bude vždy větší. Odhadem pro spínaný zdroj ~10-20%, pro lineární 30-50%. Hodně záleží na zapojení !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Lark : moze byt .. ale spravit pasivny vkladac spdif do HDMI mi pripada nerealne . jedina moznost je napajanie z HDMI .. co ale pri aktivnej elektronike neni asi uplne rozumne ..

    inak tomu nerozumiem .. na tomto serveri stale niekto riesi nejaku spotrebu .. ci plazma ma vacsiu spotrebu ako LCD .. a podobne .. pripada mi to komicke ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    55

    Pytkin díky. S tím příkonem to byla ode mě jen taková poznámka mimo (nepodstatná) neni pro mě problém těch 5V vytáhnout z komplu,aby se to s ním i vypínalo. A pokud to opravdu zvládá FUUL HD tak by mě to zajímalo. Nikde jsem nenašel zapojení HDMI konektoru, tak jsem se mylně domníval, že jsou tam zvláš´t piny pro AUDIO.Můžeš dát podrobnější informace? (Dostupnost,orientační cena atd.) Ŕíkáš že kolega to vyrábí a odkazuješ na originální návod na tovární výrobek. Ten je ale u nás na trhu nedostupný. Nikde jsem to nenašel. Jestli tomu rozumím ten kolega je taky na slovensku. Tak nevím jak by to bylo s dodáním a platbou. Nikdy jsem v zahraničí nenakupoval. Každopádně by to bylo na delčí dobu. Mám v plánu vyzkoušet přenést zvuk do TV samostatným kabelem a vyzkoušet tak co s ním těch 10metrů udělá. Pokud to bude slyšitelně osekaný ve výškách tak bych určitě zvažoval digi.přenos po HDMI. Je jasné, že cena bude vyšší jak redukce DVI>HDMI + 10m AUDIO kabelu. Ale když už jsem dal 35 000Kč za SONku tak už něco přidám za kvalitní zvuk ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Linka na zapojenie HDMI konektoru som ti dal .. su tam tri datove kanaly TMDS 0,1,2 .. v nich ide obraz aj audio , digitalne .. cize pasivne to nedokazes spojit ..

    Dostupnost ti neviem povedat .. Kolega to vyraba v cine a predava to velkoodberatelom .. Teraz si tusim ktosi objednal 50.000 kusov , takze to bude niekto predavat v zahranici .. Mozno by sa dal zohnat jeden kus , ked sa to seriovo vyrobi ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Doplnim Pytkina:
    TMDS 0,1,2 su vlastne len fyzicke kanaly - jednotlive pary drotov.
    Video, audio a ostatne data sa cez nich prenasaju v casovych periodach, ktore su casovo presne vyclenene.

    Video Data Period je casovy usek na prenos pixelov aktivneho video riadku, Data Island period je pocas trvania horizontalneho a vertikalneho zatemnovacieho intervalu a sluzi na prenos audio and ostatnych dat v podobe serie paketov. Potom je tu este tzv. Control Period, co je casovy usek medzi Video and Data Island periodami a sluzi na prenos riadiacich dat.

    Takze z toho je jasne, ze po domacky nie je take jednoduche vyrobit "krabicku", ktora by vedela audio "nejako" pretlacit do HDMI. Chce to vlastny procesor/paketizer, ktory vytvara presne casovo strukturovane data na prenos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od doskok55 Zobrazit příspěvek
    Mám v plánu vyzkoušet přenést zvuk do TV samostatným kabelem a vyzkoušet tak co s ním těch 10metrů udělá. Pokud to bude slyšitelně osekaný ve výškách tak bych určitě zvažoval digi.přenos po HDMI.
    Pokial pojde zvuk zo zabudovanych repro, tak strata kvality v 10m kabli /aspon trochu vhodnom na prenos audio signalu/ bude urcite zanedbatelna voci zmrseniu internymi reproduktormi. Jedina vyhoda by bola v odolnosti voci pripadnym zemnym sluckam a brumu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2012, 20:04
  2. Xtreamer PRO - HDMI CEC (ovládanie/komunikácia cez HDMI kábel)
    Od RoStaSR v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2011, 14:26
  3. Zvuk z ATI přes DVI - HDMI kabel?
    Od plch v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-06-2010, 07:58
  4. LCD LG s pc přes HDMI kabel
    Od FunTomason v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 09:46