Předem se omlouvám, že jsem dostatečně dlouho nehledal buď zde, nebo u Mr. Google, jistě bych to někde našel, ale prostě se zatím nedaří.
Potřebuji dostat z PC (OS windows) jakýmkoliv způsobem kvalitní (podtrhuji slovo kvalitní) video signál do obrazové režie (případně televize, to je jedno), která na vstupu umí přijmout pouze komposit video. Navíc video z PC musí "odcházet v 16:9" obrazu.
Samozřejmně je možné použít S-Video konektor, pomocí kondenzátoru spojit oba signály v jeden ... nebo pokud se jedná o ATI karty, v prostředním kolíku S-Video konektoru je již přímo composit video sloučen.. Ale .. Kvalita takovéhoto obrazu je mizerná, navíc se mi daří touto cestou dostávat z PC obraz pouze v rozlišení 1024x768, tedy nikoliv 16:9, a obraz který pouštím z PC tak musím uměle "smršťovat", aby když ho pustím do přístroje, který očekává 16:9, tento obraz zase roztahl, a vznikl tak z něj zpět rádoby 16:9 obraz ..
Hledám způsob, jak se vyhnout S-konektoru a jak zařídit 16:9 .. Nemám problém s nákupem nové grafické karty / nákupem nějaké black box převodní záležitosti ... Napadli mne možnosti :
A) použít VGA nebo DVI konektor .. Našel jsem konvertory co umí převést z VGA/DVI signál na RGB, a krabičku které umí sloučit RGB signál na kompozit. Obě krabičký ale umí snad jen opět rozlišení 1024x768, a je třeba použit dvě krabice za sebou, což asi bude mít efekt na kvalitě signálu.
B) nebo mě též napadlo použít firewire. Například taková Premiera umí pustit video signál přez firewire signál do DA převodníku, ze kterého leze velmi kvalitní obraz. Jenže výstupní tok dat do firewiru ovládá Premiera. Neexistuje nějaký soft, který by například "emuloval" druhý monitor, který by si pak již ovládali přímo Windows? To jest mohl bych klonovat plochu, a to co bych měl na prvním monitoru by lezlo přes firewire do DA převodníku - stejně jako když Premiera přehrává video jak jako preview na monitoru tak master ven mimo PC.
C) nebo nějaká zcela jiná cesta, o které teď nevím.
Rád bych se vyhl titěrným konektorům typu HDMI a pod. protože PC je umístěno v RACKu kde je moc málo místa, a tyto konektory tam odchází, anžto se mi tam lámou, a větší RACK užít nejde, páč se zase nevejde do místnosti, kde leží.. Nejlépe použít DVI/VGA, nebo firewire..
Poradí někdo? Předem moc moc děkuji ..