Jak zachytit co nejkvalitněji dění na obrazovce.
Jak už jsme tady vzpomínali, vánoce jsou tady a já bych chtěl svým dětem vyrobit DVD s hudebními podklady a pohybujícímse textem pro zpěv. Mám slušný program pro toto, ale potřeboval bych to zachytit, abych s tím mohl dále pracovat. Vyzkoušel jsem to zachytávat programem Windows media encoder, ale i přes nejvyšší možné nastavení ta kvalita není nic moc. Můžete poradit nějaký dobrý soft ? Díky.
Na screengrabbing v reálném času jedině Camtasia. Její výstup načte i Premiéra, takže si myslím, že i cokoliv jiného.
Tak jsem to vyzkoušel. Hmm, moc mě to neuspokojilo. Zvuk byl pouze mono a obraz, protože potřebuji nahrávat pohybujícíse text na LCD, přecházel "s duchy".
Asi mi nezbyde nic jiného, než postavit kameru na stativ a udělat to takhle otrocky. :-(((
Asi mi nezbyde nic jiného, než postavit kameru na stativ a udělat to takhle otrocky. :-(((
Ja som to raz sakúšal takto:
TV výstup z graf. karty do DV kamery a potom z DV pásky do PC.
(neviem, či Ti bude stačiť tá kvalita :-I )
B-)
TV výstup z graf. karty do DV kamery a potom z DV pásky do PC.
(neviem, či Ti bude stačiť tá kvalita :-I )
B-)
Vyzkouším vše, ale pro upřesnění :
Možná by to šlo přímo ve Vegase ? Klasické "karůzo". Jsem klávesák, takže podklady si nahraju ve 24 bítové kvalitě a pak jen tam dát ten pohybující se text. Ale právě že si myslím, že ve Vegase je toto otrocké, proto jsem chtěl použít záznam LCD, kde mi běží profi soft na synchronní texty.
Možná by to šlo přímo ve Vegase ? Klasické "karůzo". Jsem klávesák, takže podklady si nahraju ve 24 bítové kvalitě a pak jen tam dát ten pohybující se text. Ale právě že si myslím, že ve Vegase je toto otrocké, proto jsem chtěl použít záznam LCD, kde mi běží profi soft na synchronní texty.
Dej do Googla heslo capture a nabídne ti to řadu stránek s řadou programů na grabování obrazovky. Mnoho z nich jsou free, případně pouze časem (většinou 15 dnů) omezené trial verze. Ovšem jak je to s kvalitou nevím, nezkoušel jsem. Ovšem pozor!!! Z vlastní zkušenosti vím, že jakýkoliv dárek, průvodním zjevem jehož užívání je zvuk, začne nejpozději ráno na Štěpána silně lézt na nervy když ne tobě, tak určitě tvojí drahé polovičce a tobě pak začne lézt na nervy ona. Ideální vánoční dárek pro děti je plyšovej medvěd, ovšem ještě před vánocema je nutný z něj amputovat to bručítko. :-D
Hmmm, tak jsem to zkoušel snad celé odpoledne a výsledek mě nepřesvědčil. (Záznam z grafické karty přes S-video). Vše bylo super, ale jakékoliv písmu bylo zubaté nebo roztřepané. Tak nevím. že bych vážně musel otrocky ve Vegasu dosazovat titulky ?
Zkoušel jsem i na netu najít nějaký soft, ale je to moc zdlouhavé. :-(((
Zkoušel jsem i na netu najít nějaký soft, ale je to moc zdlouhavé. :-(((
Zkousel si River Past Screen Recorder?
Já jsem s nim delal kdysi take karaoke: zachytaval jsem okno s textem z vanBasco's Karaoke Player v rozliseni 768x576 25fps s kodekem PICVideo3 a pak jsem to daval v TMPGEnc do MPEG2 a na DVD.
D@ve
Já jsem s nim delal kdysi take karaoke: zachytaval jsem okno s textem z vanBasco's Karaoke Player v rozliseni 768x576 25fps s kodekem PICVideo3 a pak jsem to daval v TMPGEnc do MPEG2 a na DVD.
D@ve
Ak sa to tvoje dielo má podobat na tutorial, tak skus program Wink z debugmode.com
to co bude v pohybe skus grabovat z monitoru s HyperCam z http://www.hyperionics.com/.
:-)
zaujímavá by bola kombinácia takýchto produktov vo videoeditačnom programe...
to co bude v pohybe skus grabovat z monitoru s HyperCam z http://www.hyperionics.com/.
:-)
zaujímavá by bola kombinácia takýchto produktov vo videoeditačnom programe...
Zdravim Ta.Vyskusal som program Wink.Je super,ale nenasiel som tam funkciu aby som mohol sucastne nahravat aj zvuk cez mikrofon zaroven s grabovanim obrazovky.Nevies poradit nejaky program/ale nie taky co exportuje do Avi -napr.SnagiT/.Dakujem
Já bych to řešil úplně jinak. Klávesy bych připojil k počítači přes MIDI (game port) nahrál to pomocí sekvenceru a potom bych to otextoval. Existujou desítky různě dobrych přehrávačů, který to potom přehrajou. Mně se například líbí vanBasco's Karaoke Player. Sáhněte si ho na http://www.vanbasco.com/en/karaokeplayer/ a zkuste nějaké demo .kar soubory. Je to daleko elegantnější řešení než to hnát přes video.
Vláďa
Vláďa