Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Dotaz na pitkina nebo lososa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    ahoj. prosím tě o radu, z minulých diskusí jsem vyčetl,jestli to je ještě pravda, že máš topfilda 7710PWR, koupil jsem ho a když se mi to podařilo zprovoznit Tak mám problém při nahrávání přes časovač. Jakmile se zapne nahrávání(i jeden kanál) tak se mi vpodstatě vypne TF s hláškou,že kanál není k dispozici nebo je zakodován.
    Mám Skilink, LNB- monoblok twin, 2koax.do 2 tunerů, disecq1.0 na mini A-1 tuner a mini B na 2tuner. Programy bych měl mít všechny jak z 19,2 tak 23,5 jen si nejsem jist zda jsem po zkopírování tuneru 1 do 2 a naopak neudělal špatně. nevim si stim už rady. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Chyba bue asi v tom nastavení DiSEqC 1.0, možná jej nemáš správně nastaven pro obě družice - Mini A pro první družici u obou tunerů stejně a Mini B pro druhou družici rovněž u obou tunerů stejně....
    Je to popsáno zde :

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15722&page=2

    Pokud ti to nepomůže, mám Skype i s webkamerou, mohu ti to vše na monitoru tvého PC ukázat, jak je to třeba nastavit, atd...
    Stejně bychom to asi měli blíže prodebatovat....také v časovači musíš správně zadat družici a program.... ale tipuji, že chyba je u tebe v tom špatném nastavení DiSEqC 1.0....tak ahoj.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 11-01-2009 v 15:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    díky za odpověď, dostal jsem se k tomu až dneska. Neuspěl jsem stejně, protože když jsem dal tuner 1 na diseq - neumožněno a zkusil jsem eurosport na Astře 19,2, ten jsem chytil, ale když jsem dal na tuner 2 a diseq na neumožněno a hledal stanice na 23,5 tak jsem ty naše(čt,+...) nenašel respektivě jsem neměl na ně signál ani na ostatní volné.Tak jsem tam dal do diseq -mini A a ejhle byli tam. Mám před talířem jeden monoblok twin a z něj(z pohledu zezadu z pravého LNB,v držáku) mide jeden koal do in 1 v přijím.a druhý koax. do vstupu 2.pro upřesnění a jestli to mám dobře zapojené.
    Možná by bylo opravdu nejlepší kdybys měl chvilku a tou web kamerou mi to svoje zapojení ukázal, jsem z toho už na srač...
    A jelikož nevím kdy by se ti to hodilo a kdy budeš číst toto tak mě napadlo,jestli když bych ti tady napsal svůj meil mi odepsal v kolik hodin nebo kdy, bysme to zkusili. Meil: 27bad@seznam.cz
    zatím díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Tak jak to píšeš hned na začátku, máš to podle manuálu nastaveno správně - myslím tím nastavení DiSEqC 1.0
    Opravil jsem mou první odpověď, mrkni na to znovu...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 11-01-2009 v 15:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    ahoj.
    zkusil jsem jak si napsal - na tuner 1: Astra a Astra3(dle manual TF) na disecq 1.0-miniA a tuner 2: astra + astra3 na disecq 1.0 - mini B.Vychytal jsem snad všechny programy možná kromě Markýzy. Pak jsem zkopíroval tuner 1 do tuner 2 a naopak. Bohužel je to pořád při starém. Jakmile spustí nahrávání můžu se dívat pouze na program který se nahrává.Jakmile přepnu na jiný je hotovo. Začne TF hlásit ,,není k dispozici,nebo je zakodovaný,,.
    Kromě toho když skončí nahrávání tak musim jít do instalace a v Nastavení LNB přehodit tuner z 1 do 2, jinak jsem bez signálu.
    Tak už nevim. Kde je zádrhel.
    Zatim ahoj. jdu chrápat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Citace Původně odesláno od venkovan Zobrazit příspěvek
    ahoj.
    zkusil jsem jak si napsal - na tuner 1: Astra a Astra3(dle manual TF) na disecq 1.0-miniA a tuner 2: astra + astra3 na disecq 1.0 - mini B.Vychytal jsem snad všechny programy možná kromě Markýzy. Pak jsem zkopíroval tuner 1 do tuner 2 a naopak. Bohužel je to pořád při starém. Jakmile spustí nahrávání můžu se dívat pouze na program který se nahrává.Jakmile přepnu na jiný je hotovo. Začne TF hlásit ,,není k dispozici,nebo je zakodovaný,,.
    Kromě toho když skončí nahrávání tak musim jít do instalace a v Nastavení LNB přehodit tuner z 1 do 2, jinak jsem bez signálu.
    Tak už nevim. Kde je zádrhel.
    Zatim ahoj. jdu chrápat
    ¨

    Podle toho, co zde píšeš, tak jsi to provedl špatně (nebo jsi to špatně popsal). Já jsem napsal přece něco úplně jiného :

    "Chyba bude asi v tom nastavení DiSEqC 1.0, možná jej nemáš správně nastaven pro obě družice - Mini A pro první družici u OBOU TUNERŮ STEJNĚ !!! a Mini B pro druhou družici rovněž u OBOU TUNERŮ STEJNĚ !!!..."

    Možná jsi to nepochopil správně, proto to zkusím popsat podrobněji (kdyby ses přihlásil na Skype, měl bys to za pět minut, poslal jsem ti mé kontaktní jméno soukr. zprávou...)

    Nejprve si to přečti a zkontroluj, zda to máš nastaveno tak, jak níže popisuji, pokud ne, proveď následující....

    NEJDŘÍVE VYMAŽ VŠECHNY NALADĚNÉ PROGRAMY (proveď tovární nastavení), potom si je znovu naladíš, a tentokrát už budou fungovat správně, uvidíš.

    Po provedeném továrním nastavení pokračuj :

    1. Stiskneš MENU
    2. Stiskneš Instalace
    3. Stiskneš Nastavení LNB
    4. Na horním řádku Název satelitu vybereš Astra
    5. Na druhém řádku Výběr tuneru vybereš Tuner 1
    6. Na třetím řádku Typ připojení musí být Oddělené
    7. Na čtvrtém řádku LNB frekvence má být : 9750/10600 (já to tak mám)
    8. Na pátém řádku LNB napájení dát na Zap
    9. Na šestém řádku 22 Khz má být Vyp (já to tak mám)
    10. Na sedmém řádku DiSEqC 1.1 musí být Neumožněno
    11. Na osmém řádku DiSEqC 1.0 nastav Mini A

    POTOM proveď zcela to samé i pro tuner č. 2 (viz bod 5.), čili změníš JENOM řádek č. 2 Výběr tuneru, kde vybereš Tuner 2, vše ostatní ponechej stejné, jako předtím u Tuneru 1.

    POTOM provedeš totéž pro tu druhou družici, Astru 3, čili uděláš toto :
    Začneme bodem 4.
    4. Název satelitu = vybereš Astra 3
    5. Výběr tuneru = vybereš Tuner 1
    6. Typ připojení = Oddělené
    7. LNB frekvence = 9750/10600
    8. LNB napájení = Zap
    9. 22 Khz = Vyp
    10. DiSEqC 1.1 = Neumožněno
    11. DiSEqC 1.0 = zde nastav Mini B

    POTOM proveď opět to samé pro Tuner 2 (viz bod 5.), čili změníš JENOM řádek č. 2 Výběr tuneru, kde vybereš Tuner 2, vše ostatní ponechej stejné, jako předtím u Tuneru 1.

    TO JE VŠECHNO. Můžeš začít ladit programy....

    Doufám, že se ti to tentokráte podaří nastavit správně.

    (Nezapomeň na to vymazání již předtím naladěných programů, je možné, že jsou přiřazeny jiné družici a potom se to "hádá"....).

    A to nejsou čísla telefonu, je to frekvece, nevím proč to tam namalovalo tu vlaječku, neumím to odstranit....

    Ještě dodám, že nemám LNB monoblok Twin, takže nevím jistě, zda přepíná v tom pořadí, jak jsem uvedl. Zda je to špatně, poznáš tak, že ti to naladí programy z Astry 1 na Astře 3 a obráceně. V tom případě programy vymaž (=tovární nastavení) a provedeš "přečíslování" toho Mini A a Mini B = nastavíš to obráceně, než jak jsem výše popsal (čili pro Astru 3 nastavíš u obou tunerů Mini A a pro Astru dáš u obou tunerů Mini B)...pak teprve znovu naladit programy atd.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 11-01-2009 v 23:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    ahoj.
    Po tvém předminulém vzkazu jsem si už na to skype nevzpoměl ani v poště jsem nebyl tak promin,že tě pořád otravuji.Mě už se to asi všechno plete. Zkusím to jak si mi to napsal naposledy.
    Ještě než začnu prosím tě předpokládám, že každou Astru i tuner dávám vyhledat programy zvlášť a jestli je lepší dát to ,,auto,, nebo ,,manuál,,
    Pak ještě zdali mám provést kopírování z tuner 1 do tuner 2 a naopak.
    (jen pro objasnění-nechal jsem si TF poslat přes internet-cena- a i když jsem si to chtěl nechat zapojit od fundovaných tak byl problém-kde sis to koupil, vyřizují se naši zákazníci. No a když už se mi potom podařilo najit Očko tak jsem si myslel,že mám vyhráno.
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Naladění stanic není vůbec žádný problém, je to otázka pár minut....
    Doporučuji naladit stanice jen na jednom tuneru a potom je okopírovat do druhého tuneru (žádné další naopak, jak píšeš, není třeba...). Je to rychlejší, než znovu ladit i na druhém tuneru všechny žádané programy....
    Můžeš ladit automaticky, v tom případě se ti naladí celá hora různých stanic. Většinu z nich vůbec nebudeš potřebovat a budou jen zavazet (jejich odstraňování je zdlouhavé, zabere to mnoho času). Já to dělám tak, že ladím (ručně = manuál) postupně jen ty frekvence, o které mám zájem... např. frekvence Skylinku na A3 a podobně. A potom ještě hlavně ty HD kanály, které lze na mém zařízení přijímat...
    Frekvence najdeš např. na Parabole/Přehledy..., nebo i jinde.
    I to vše mohu ukázat pomocí webkamery na Skype... (musíš se ovšem přihlásit..., zatím tě v kontaktech stále nemám).

    A vyhráno máš, Topfield je dobrý stroj. Pokud se v něm něco "kousne", či něco pod., stačí jej vypnout a vytáhnout na chvíli ze zásuvky 220 V napájecí kabel. Potom se opět rozjede....

    Nevím, jestli máš nejnovější firmware, najdeš jej na Antenex servis....zde :

    http://www.antenex.cz/public/index.p...TF%207710HDPVR

    Na cssf fóru se Topfieldu věnují ze všech sil, projdi si to tam...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 12-01-2009 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Dotaz
    Od maara182 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 07-03-2012, 18:04
  2. Dotaz
    Od abaton v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-05-2010, 21:26
  3. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 16:42
  4. Dotaz
    Od ZIPulice v sekci DV/HDV
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-02-2006, 20:35