Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678
Zobrazené výsledky: 106 až 118 z 118

Téma: Jak na přehrávání z PC na TV přes HDMI ?

  1. #106
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    V tom pripade je to jednuduche. Zakaz vypinanie monitoru v systeme a vypinaj ho rucne. Zrejme to funguje tak, ze system uplne odpoji signal z GPU (sucasne spolu analog aj digital).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Ano, to je ale jak jsem psal také pouze krajní řešení. Snažím se získat informaci jak GPU říci, aby vypínala pouze analog výstup . Je pravda že těžko oddělím audio od videa....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    při režimu spánku se "vypne" celý počítač ne? nemyslel jsi spíš vypnutí displeje? je to dost rozdílné, nevím co máš za systém na tom PC, každopádně ve W7 se podívej do Ovládacích panelů - Hardware a zvuk - Možnosti napájení - Změnit nastavení schématu (podle toho které máš nastaveno), pak se dá ještě zvoli Změnit pokročilé nastavení napájení a vyhrát si, třeba se vypíná i pevný disk? je tam celkem dost nastavení Windows XP to mají taky někde v Ovládacích panelech
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Mám dojem, že jsme tu narazili na funkci ZeroCore Power, kterou AMD představilo právě u řady HD Radeon 7xxx. Ve zkratce se jedná o to, že po vypnutí obrazovkých výstupů přejde grafická karta do "long idle standby", zcela vypne ventilátory a má spotřebu cca 1-3 W. Je to docela fajn funkce, hodí se právě třeba na to přehrávání audia, protože většina počítačů tím znatelně ztichne.

    Evidentně ale grafická karta nedokáže správně zařídit, aby ji aktivní zvukový stream skrze její HDMI udržel "naživu". Takže v tomto případě by to chtělo funkci vypnout, nemám ale s konfigurací žádné zkušenosti, takže neporadím, jestli to vůbec je možné. Pokud ano, tak bych ale odpověď hledal někde v CCC, případně prostřednictvím nějaké volitelné utilitky od AMD nebo výrobce karty. Windows jako takové o téhle funkci nemají tušení, takže kromě úplného zákazu vypínání monitoru zde změny v nastavení řízení spotřeby nemají význam.

    http://www.amd.com/us/products/techn...hitecture.aspx
    http://www.anandtech.com/show/5261/a...7970-review/11


    PS: Pokud to není vyloženě problém (např. kvůli vzdálenosti) a nevyužíváš větší limity propustnosti HDMI, tak moje osobní doporučení by bylo stejně natáhnout ten samostatný S/PDIF spoj. Ovládá se to mnohem pohodlněji než HDMI.
    Naposledy upraveno uživatelem tdlmarek: 04-02-2014 v 14:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Pavel_tempx2 - do režimu spánku může přicházet libovolné zařízení, třeba navigace v autě. Já ho vždy zmínil v souvislosti s monitorem, takže jsem měl na mysli pouze "vypnutí displeje", jak píšeš ty...

    tdlmarek - díky za posun, tohle by s tím mohlo opravdu souviset. žádnou utilitu jsem ale zatím nenašel, budu to ještě zkoušet. propojit to kabelem navíc není problém, ale budu se stěhovat a v novém místě jsem to už takto řešit nechtěl. Vidím že mi dost možná nic jiného nezbyde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    To uspávání do "dlouhého spánku" AMD karet potvrzuji. Něco se dá nastavit v CCC pro audio režim, ale postupně se toto - průchozí audio v uspeném režimu karty - řeší v různých verzích ovladače. Zkus jinou verzi ovladače karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    2

    Dobrý deň,mohol by mi niekto prosím vás poradiť s pripojením tv a pc?Kúpil som si Samsung ue40H6200 a snažím sa ho spojiť s pc pomocou HDMI.V pc je grafika AMD Radeon HD 6450(nainštalované najnovšie ovládače aj CCC) a vypadá to tak,že mi nejde signál do tv,lebo po zapnutí Source je port HDMI/DVI šedý.Skúšal som už hádam všetko možné,ale nepomáha nič,ani WIN+P.Ešte som neskúsil v CCC Mé digitální ploché displeje-Podpora HDTV,lebo tam vyhodí výstrahu a nechcem niečo odpáliť.Ďakujem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 173.9 KB 
ID: 29076  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Zapoj HDMI kabel do TV a restartuj cely PC (istota je istota).
    Nasledne sa pozri ci TV vidi Windows ako druhy display:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: windows-7-dual-monitors-settings.jpg 
Zobrazení: 239 
Velikost: 92.7 KB 
ID: 29077
    [obrazok je len orientacny]
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    2

    Vypadá to tak, že PC vidí TV, ale opačne nie, lebo ikona na TV HDMI4/DVI je šedá a nie vysvietená ako pri pripojenom STB.Monitor je pripojený do GK cez DVI.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rozlisenie2.jpg 
Zobrazení: 126 
Velikost: 86.4 KB 
ID: 29080   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rozlisenie.jpg 
Zobrazení: 131 
Velikost: 89.6 KB 
ID: 29079  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Nováček
    Registrace
    Jun 2019
    Příspěvků
    4

    ja mam tiez doma Philips TV a opdobny problem, ked pripojim HDMI kabel, usekne mi obrazovka boky. Ako to vyriesit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Nováček
    Registrace
    Jun 2019
    Příspěvků
    4

    Napríklad dajme tomu, že chcem cvičiť a pustiť si video na TV z PC, odsekne mi asi 10cm.. Aelbo keď chcem hrať hru, tak niekedy ani nevidím čo hrajem. Keď si otvorím ruletu https://kasinoguru-cz.com/European-R...-zdarma-hraj-4 , tak nevidím ani bočné čísla. Ako to mám opraviť? Skúšala som sa špárať v nastaveniach PC, ale akosi som na nič neprišla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    305

    V TV nastav na konkrétním HDMI vstupu formát obrazu NEPŘEPOČÍTANÝ (možná se to bude jmenovat ÚPLNÝ nebo taky OVERSCAN) - každý výrobce to pojmenuje jinak,ale je to pořád jedno a totéž - zobrazení pixelů "co na vstupu,to na výstupu" bez jakékoli úpravy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Nováček
    Registrace
    Jun 2019
    Příspěvků
    4

    jaaaj akosi som to nasla, superko dakujem pekne
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-05-2012, 00:56
  2. LCD: Prehravani MKV pres USB
    Od zellda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 04:00
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 15:25
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 15:37
  5. Prehravani DVD pres TV out
    Od patrikm v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 21:00