Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 118

Téma: Jak na přehrávání z PC na TV přes HDMI ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    V PC mám duální grafiku ASUS EAH3450/DI/256M s HDMI+D-sub (ne jen DVI), na HDMI je televize SHARP LC32X20E. Bojuju s volbou přehrávače a nastavením grafiky tak, aby:
    1. Pokud možno existovala jen jedna plocha na monitoru (TV mám jen na filmy a nelíbí se mi, když se mi kurzor a některá okna nekontrolovaně přesouvají na TV). O možnosti vytvořit si profily nastavení grafiky a přepínat je vím ale i to se mi zdá pro tento účel opruz.
    2. Přehrávání filmů šlo spouštět rovnou s ovládacím oknem na monitoru a obrazem maximalizovaným na TV bez složitých manipulací (nejlépe podle parametru spuštění přehrávače).

    Zatím se mi podařilo dostat film na TV pouze tak, že jsem ho pustil v okně přehrávače na monitoru (prim. displeji) a ten pak přesunul na TV (rozšíř. plocha) a tam ho zvětšil. To je pro běžné používání "poněkud" nepohodlné. Navíc musím mít plochu rozšířenou na TV a pak se mi tam některá PC okna (třeba PowerPoint) a kurzor nepříjemně přesouvají.
    Překvapivě jsem neměl příliš problémy se zvukem (když je obraz na TV, je tam i zvuk) a ani nevím proč

    Díky za každou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Vystup do TV mám nastavený jako Klon, takže při normální práci mám na TV celý desktop 4:3 a po stranách pruhy (TV mám nastavenou 16:9). V nastavení karty je samostatné nastavení pro film, a tam mám nastavené roztažení na celou plochu, takže když spustím video v MediaPlayeru, nebo VLC, na monitoru mi obraz běží v okně playeru a na TV je na celou plochu bez rámečků. Hledej v nastavení videokarty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    Alespoň z části jsem našel odpověď v helpu pro VLC (vlc --full-help):

    vlc --fullscreen --no-embedded-video --directx-audio-device=2 --directx-device="\\.\DISPLAY1"

    přičemž v mém systému je DISPLAY1 (trochu nepříjemně) sekundární display na HDMI (TV) a audio-device=2 je zvukovka končící na HDMI na téže kartě.

    Teď jen dořešit jak zlikvidovat na TV plochu. Podle MSDN by to mělo jít (Using Multiple Monitors as Independent Displays - http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...07(VS.85).aspx), jenom nevím, jak to reálně nastavit a použít...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    imho by melo pomoct prepnout v CCC prehravani do rezimu "divadlo".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    2

    Zdravim. Mám problém se svojí sharp lcd LC-32dh500e . Když připojím pc přes hdmi kabel, tak nefunguje zvuk. Na jiný tv se stejným kabelem nemám problém (respektive byl s nastavením win7, ale to jsem vše vyřešil). Když jsem připojil tv (sharp) a pustil winamp (přehrávání hudby) tak se z repro u pc normálně fungoval zvuk, ale když jsem přepl na výstup do hdmi, tak se přhrávání samo od sebe seklo/zastavilo/zapauzovalo, takže při přepnutí z5 na repro se opět samo od sebe spustilo a pokračovalo v původní stopě. Neví někdo co s tím? Na support jsem psal, ale zatím nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    jaký máte PC, protože HDMI z grafiky nese pouze obrazovou informaci, nedokážu si představit jak by byla propojená grafika a zvukovka (asi nějaká novinka)...opravdu vám to na jiné TV hrálo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    pavel ; no jednak mozes prepojit spdif zo zvukovky na grafiku .. to niektore tusim maju .. a druha moznost je , ze grafika ma integrovanu aj zvukovku .. cize nastavis vystup zvuku do "zvukovky na grafike" a cez HDMI mas obraz aj zvuk ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Tak jak píše Pytkin. Já mám kabelem, který byl v balení u grafické karty, propojenou grafickou kartu s konektorem na základní desce ( s integrovanou zvukovou kartou ) a zvuk v HDMI běží. Ve Win XP běží současně zvuk v analogových reproduktorech i na optickém výstupu SPDIF, ale ve Win 7 musím zvukový výstup přepínat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    jen jestli to tak má i dotyčný

    už jsem dlouho nekupoval novou grafiku, tak ani nevím že tam je takové propojení jen vím, že na to existovala krabička s HDMI, SPDIF vstupem a HDMI výstupem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo mame take krabicky , s DVI a audio vstupom (analog aj spdif) a vystup HDMI ..

    http://www.kuptonawebe.sk/hdmi-net/dh0101.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    2

    Možná jsem zapoměl dodat, že moje pc je ntb - a ano, na jiných tv mi zvuk funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    slusny delay ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    slusny delay ..
    Ahoj, mám zablokovaný port TCP#1935, můžeš poradit co s tím? Nemohu se připojit na ten sk server. Díky Marcel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    52

    Zdravim vsechny. Kdysi jsem tady podobny problem resil a myslel si,ze to vyresi nove PC,ale nikoliv. Nove PC je pripojeno s Phillips monitorem pres DVI a pres LCD Phillips pres hdmi. Oba jsou Full HD,ale na monitoru neni jediny problem a na TV se mys pri pohybu podivne rozmazava-resp. kostickuje. Podobny problem je pri prehravani filmu. Monitor-ok ale Tv pri pohybu cehokoliv kostickuje a pri vetsim posunu obrazu laguje. Sice uz je to o neco lepsi nez na starem PC,ale porad je to dost patrne. Graficka karta GeForce GT 430 1G. Problem s mysi se redukuje,kdyz se snizi rozliseni na 720p.Ale to pak zase monitor vypada jako pest na oko. Nevi nekdo,co,nebo jak by se to mohlo vyresit? Diky vsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Sokolus Zobrazit příspěvek
    Nevi nekdo,co,nebo jak by se to mohlo vyresit? Diky vsem.
    Těžko se to řeší na dálku, když nevím, jaké máš nastavení ovladače grafické karty atd. Vzhledem k tomu, že ti to dělá už s druhým PC, tak mám podezření, že problém je někde v televizoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 23:56
  2. LCD: Prehravani MKV pres USB
    Od zellda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 03:00
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  5. Prehravani DVD pres TV out
    Od patrikm v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 20:00