Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 118

Téma: Jak na přehrávání z PC na TV přes HDMI ?

  1. #91
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Nebo lépe Alt + Print Screen a nemusí nic ořezávat.
    Někdy to ale nefunguje úplně dobře, viz obr.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: altprintscreen.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 63.5 KB 
ID: 13759  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    A mal si fyzicky dve zvukovky, alebo len jednu?
    Prave ze jen jednu a navic integrovanou na zakl. desce. Stary realtek tehdy proste nerozlisoval pocet vstupu a druh. Dalo se tam prakticky "napichat" 4x3.5mm kabelu-vsechny nastavit jako vystup externiho zdroje a bylo. 1 musel zustat na mikrofon a jeden na subwoofer. Win XP ale byly bez aktualizaci a ve verzi profesional.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Je tu občas Avatar uživatele Drake89
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    281

    Zdravim, potreboval bych radu. Obcas pouzivam ntb k prehravani filmu na TV (tx-p50st30e), ale sere me, ze se pak musim zvednout a jit pred spanim vypnout ntb :-/ Nasel sem tohle dalkove ovladani k ntb http://aukro.cz/dalkove-ovladani-pro...037967934.html
    Mate s tim nekdo zkusenosti? Chtel bych to jen jako takovou nouzovku, nez koupim novy BD/DVD prehravac a nebo MMC. Je mi jasne, ze to nikdy nebude jako MMC, ale zajima me, jestli to dalkove ovladani (nebo nejake jine) mate vyzkouseny? Jde se s tim normalne pohybovat po windows 7, vybrat ve slozce film a pustit si ho? Nebo je to pouze na stopnuti, posunuti atd uz u pusteneho filmu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Osobní zkušenost nemám, ale díky za tip . Pokud používáš pro přehrávání MCE, tak bych tomu věřil (včetně výběru filmu apod.). Jinak by to přes IntelliRemote mohlo jít naučit cokoli.
    Jestli máš x64, tak se ujisti, že to má drivery.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Je tu občas Avatar uživatele Drake89
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    281

    MCE?
    IntelliRemote?
    Muzes mi to vysvetlit jak pro debila nevyznam se v tom vubec.. Jen jsem ten ovladac zahlidl na aukru a napadlo me, ze pokud by to fungovalo, tak by me to ulehcilo "zivot" Jinak diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    MCE = Windows Media Center: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/w...s-media-center
    IntelliRemote = soft, který umí mapovat povely z ovládání na libovolnou akci: http://melloware.com/products/intelliremote/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Je tu občas Avatar uživatele Drake89
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    281

    Diky za odpoved
    Supr, ten WMC pouzivame na prehravani taky, takze kdybych si nainstaloval a nastavil i ten IntelliRemote, tak by to ovladani z aukra melo teoreticky fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Ve MCE by to mělo fungovat i bez IntelliRemote, ten by byl potřeba pro mapování na nějaký jiný soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Je tu občas Avatar uživatele Drake89
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    281

    Parada, diky, vyzkousim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    10

    Zdravím, chtěl bych požádat o radu, jak odstranit černé pruhy kolem stran TV obrazovky při připojení notebooku k TV přes HDMI. NB je Lenovo SL410 s grafikou ATI Mobility Radeon HD 4500 a připojuji jej k plazmě LG 50PC5. Tato TV by měla mít rozlišení 1366x768, notebook mi detekuje rozlišení 1920x1080, nicméně při přepnutí do režimu "pouze projektor" mám nahoře i dole asi 2 cm černé pruhy a po stranách přibližně centimetry 3. Zkoušel jsem měnit rozlišení a "vrtat se" v nastavení ATI Catalyst ovladačů, ale ani to nepomohlo. Plazma je v režimu 16:9 a má funkci zoomu, tedy přibližení obrazovky, ale tato funkce je při připojení HDMI bohužel nefunkční. Jinak jsem zjistil, že v duálním režimu zobrazování obrazu na NB i TV zároveň se při zmenšení rozlišení obraz natáhne do stran, ale při zobrazení jen projektoru se těch černých pruhů nemůžu pořád zbavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,337

    pozri nastavenie catalystu (je to tam niekde zahrabane) a zaroven nastav si korektne rozlisenie 1366x768.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    10

    Díky za odpověď. Zkoušel jsem ještě jednou projít nastavení ovladačů ATI, ale na nic nového jsem nepřišel. Vrátil jsem se tedy znovu k duálnímu režimu zobrazování, kde se mi podařilo při některé změně rozlišení docílit zobrazení na celou obrazovku a zjistil jsem, že se tak stane při rozlišení 1360x768 nikoliv 1366x768. Stejně se to naštěstí chová i při zobrazení pouze projektoru, takže už je to v pořádku. Ani nevím, proč jsem to nezkusil hned napoprvé, ale asi jsem se přehlédl a myslel si, že to bylo při rozlišení 1366x768, nicméně už to funguje, tak jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Situace: Koupil jsem si nový AV receiver, který již má i HDMI vstupy. Připojil jsem ho tedy pomocí HDMI kabelu ke grafické kartě s čipem AMD Radeon HD7750. Na té kartě je jinak ještě přes klasický VGA připojen LCD bez digitálního vstupu. Z AVR pak vede další HDMI kabel do TV.

    Standardně si pouštím na PC hudbu, kterou ovládám přes tablet vzáleně, hraje přes AVR do repro. U PC tedy vůbec nesedím. TV v takovém případě vůbec není zapnutá. Problém je to, že jakmile přejde monitor do režimu spánku, tak se vypne i zvuk. Tomu bych chtěl zamezit. Nenašel jsem ale žádnou možnost v nastavení. Jasně že je řešení nenechat monitor vůbec přejít do režimu spánku, ale to je pro mě nejhorší možnost. Chtěl bych to nějak vymyslet, aby zvuk přes HDMI hrál a přitom se monitor vypnul.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,337

    Takze zhrnme si to, mas zapojene:
    - PC->AVR->TV [cez HDMI]
    a zaroven
    - PC->monitor [cez analogovy D-SUB]

    Ak vypnes monitor (alebo sa vypne sam v ramci nastavenia sleep) vypne sa audio?

    To je celkom zvlastne spravanie, da sa to nasimulovat, ak vypnes dany monitor rucne? Vypne sa zvuk aj v pripade, ze je zapnuta TV? Skus si odsledovat, co sa v tom pripade deje s PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Je to přesně tak jak jsi psal.
    Pokud vypnu samotný monitor tak se nic nestane, a to ani když ho odpojím kabelem. Problém je když ho vypne operační systém (standardní nastavení režimů spotřeby) - zřejmě v takovém případě přepíná celou grafickou kartu do jiného režimu, proto v tom případě přestane fungovat i zvuk. Já to chápu tak že kdyby byla zaplá současně i televize, vypne se současně s monitorem. Jinými slovy - jakmile OS (v mém případě W7 64b) přestane posílat video signál z grafické karty, udělá té samé i s audiem. Nerozlišuje mezi analog a digital output.

    Ono ještě existuje jiné řešení - mít AVR propojen s PC i pomocí samostatné digitálního zvukového výstupu, ten se totiž nevypíná s video výstupem, je na něm nezávislý. Ale to by znamenalo další kabel, což bych taky nerad....
    Naposledy upraveno uživatelem capo: 03-02-2014 v 16:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 23:56
  2. LCD: Prehravani MKV pres USB
    Od zellda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 03:00
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  5. Prehravani DVD pres TV out
    Od patrikm v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 20:00