Jak docílit grotesky
Zdravím všechny mám dotaz. Jak docílit aby video vypadalo podobně jako stará groteska. Myslím tím pohyby. Zkoušel jsem všelicos ale nic se tomu nepodobá. Poraďte mi prosím
Pavel O.
Pavel O.
Tenkrát se točilo 15sn/s, takže vypouštět snímky. Chtělo by to však, aby byly všechny snímky klíčové, jinak se to blbě dělá.
Pitomec: to by spíš byl horor, groteska to bude až to ukážu manželce a ta mě to hodí na hlavu
mirev: promiň jak klíčové (nerozumím tomu) :-I
dík PavelO.
mirev: promiň jak klíčové (nerozumím tomu) :-I
dík PavelO.
Budem teoretizovat. Ak to spracuje ako DV a da export ako 15 frm, tak by to mozno fungovalo. Ale mpeg2 asi nezerie 15 frm. Takze skor DivX a ine mpeg4 odrody.
Krasny efekt ma Vegas. Vola sa VeryOldFilm a dokaze urobit hotove divy s materialom. Len tie seky tam chybaju - cize jedine export s nizsim frm ako pise kolega vyssie.
Krasny efekt ma Vegas. Vola sa VeryOldFilm a dokaze urobit hotove divy s materialom. Len tie seky tam chybaju - cize jedine export s nizsim frm ako pise kolega vyssie.
Záleží na zdroji. Pokud je v DV, nebo v nějakém MJPGE kodeku, tak jsou klíčové všechny, u DivX/Xvid to však ani zdaleka neplatí. Klíčový snímek nese plnou informaci, ne-klíčové se z těch klíčových dopočítávají. A to ty klíčové např u DivX můžou být daleko i 300 snímků a VDub si stím neporadí. Vegas neznám, třeba to tam nějak jde.
U DivX (a urcite aj Xvid) sa da nastavit klucovy snimok napr. na hodnotu 1 frm. Nech robi export odkialkolvek (Premiere, Vegas, VD) v kodeku si nahodi keyframe ako chce.
Stale neviem , co je zdroj. Je to DV ?? Ak ano tak to zostrihaj vo videoeditovacom softe a potom skus tie mpeg4 odrody.
Daj vediet ako si dopadol, este som to nikdy nepotreboval ale mozno niekedy...
Stale neviem , co je zdroj. Je to DV ?? Ak ano tak to zostrihaj vo videoeditovacom softe a potom skus tie mpeg4 odrody.
Daj vediet ako si dopadol, este som to nikdy nepotreboval ale mozno niekedy...

Video sa z dovodu uspory sklada zo snimkov I, P, B.
Snimok I sa vola klucovy (keyframe), pretoze sa jedna o snimok s najväcsou kvalitou oproti P a B.
Viacej sa docitas na TVFREAK. Urcite tu je nejaky clanok - detailny.
Pred nejakym rokom-dvomi som tu videl clanok o fungovani mpeg4.
Bolo to tam detailne rozpisane.
V DV jsou všechny snímky klíčové. Zkus jen tak na kousku filmu vždycky každý druhý a třetí snímek nahradit kopií toho prvního, jestli se to bude blížit tomu, co chceš. A samozřejmě přehodit do BW, to je jednoduché.
v premiere je dobrej efekt v ramci quicktime balicku, OLD FILM, da se to celkem pekne setupovat, od klasicky CB po sepia nadech
co sem ale tuhle objevil za hodne dobrej efekt je tape noise (nebo tak nejak) od digieffects, dela to imitaci pomackany analog. pasky apod.
co sem ale tuhle objevil za hodne dobrej efekt je tape noise (nebo tak nejak) od digieffects, dela to imitaci pomackany analog. pasky apod.
Každý třetí snímek vyhodit ručně to půjde, ale 15 minut záznamu to bude na Chocholouška. Každopádně to zkusím. Dík za rady
PavelO.
PavelO.
[quote=Tean]Budem teoretizovat. Ak to spracuje ako DV a da export ako 15 frm, tak by to mozno fungovalo. Ale mpeg2 asi nezerie 15 frm. Takze skor DivX a ine mpeg4 odrody.
Krasny efekt ma Vegas. Vola sa VeryOldFilm a dokaze urobit hotove divy s materialom. Len tie seky tam chybaju - cize jedine export s nizsim frm ako pise kolega vyssie.[/quote]
... hledal jsem, ale tento efekt jsem ve Vegas nenašel ???
Krasny efekt ma Vegas. Vola sa VeryOldFilm a dokaze urobit hotove divy s materialom. Len tie seky tam chybaju - cize jedine export s nizsim frm ako pise kolega vyssie.[/quote]
... hledal jsem, ale tento efekt jsem ve Vegas nenašel ???
"Efekt starých grotesek" vzniká trochu jinak: kdysi se točilo 16 snímků za vteřinu a taky promítalo 16 snímků za vteřinu. Aby to bylo promítatelné dnešními stroji pro 24 snímků za vteřinu, postupuje se při kopírování tak, že každý třetí snímek se zkopíruje dvakrát (1-2-3-4-5-6-7-8-..... se změní na 1-2-3-3-4-5-6-6-7-8-.....). Tím jednak vznikne efekt trhaného pohybu, jednak je pohyb trochu rychlejší - z 16 snímků vznikne tímto postupem 21 a promítají se rychlostí 24. Tolik klasická filmová technologie. :-R Netroufám si hádat, co vznikne z 25 snímkového záznamu vypuštěním každého 3. okna, obávám se ale, že to nebude to ono. :-(
proc tak slozite? ten efekt "very old film" je presne ono co hledas. V pinnaclu me sice pripadne podobny efekt lepsi ale ve vegasu to udelas jak uz psal Tean a staci to. Jeste to trosku zrychlis a je to. Uz jsem to parkrat zkousel a vetsi problem by sehnat k tomu hudbu. Kdybys mel podobny problem tak hledej na netu zanr "ragtime"
No ja by som použil na tých 15-16 snímkový efekt PLUGIN do VEGAS PIXELAN STEP TIME (neviem už odkiaľ to mám). On ti to začne sekať ako chceš B-). A pren tento PLUGIN ešte ten, čo tu spomínali FILM EFFECT.
já osobně bych to možná zkusila zrychlit procentuelne tak, jake je zrychleni z 15 framu za sekundu na 24. A pak si pohrala s efekty na stary zrnity film
Děkuji všem za příspěvky se zrychlením jsem to zkoušel ale není to ono a efekt starého filmu samozřejmě znám.
MOJE: díky napsal jsem ti
Pavelode
MOJE: díky napsal jsem ti
Pavelode
Idealni ukazka i s postupem:
http://forum.grafika.cz/read.php?f=98&t=59433&i=59433
http://forum.grafika.cz/read.php?f=98&t=59433&i=59433