Procoder a kreslený film
Zkoušeli jste někdo vytvářet Procoderem DVD z kresleného filmu?
Mám grabnuté z TV karty nějaké pohádkové seriály a dělal jsem převod 2-pass VBR, max bitrate 9000, průměrný postupně 6000, 5000, 4000 (a mám pocit že bych mohl jít ještě níž), aniž bych pozoroval nějakou výraznou ztrátu kvality obrazu.
Mám si koupit lepší brejle, nebo to kreslená předloha snese, protože kresba je srovnání s klasickým filmem jednodušší, má míň objektů a lépe se komprimuje?
Původně jsem se totiž domníval, že to bude naopak horší, protože kresba obsahuje spíš větší jednobarevné plochy a bál jsem se kostkatění.
Mám grabnuté z TV karty nějaké pohádkové seriály a dělal jsem převod 2-pass VBR, max bitrate 9000, průměrný postupně 6000, 5000, 4000 (a mám pocit že bych mohl jít ještě níž), aniž bych pozoroval nějakou výraznou ztrátu kvality obrazu.
Mám si koupit lepší brejle, nebo to kreslená předloha snese, protože kresba je srovnání s klasickým filmem jednodušší, má míň objektů a lépe se komprimuje?
Původně jsem se totiž domníval, že to bude naopak horší, protože kresba obsahuje spíš větší jednobarevné plochy a bál jsem se kostkatění.
jo podle toho jakej typ animace, treba disneyovskej nema zadny stinovani, takze spousta jednolitejch jednobarevnech ploch, to je radost enkodovat, naopak 3d sezere strasne moc prave kvuli stinovani a nulovymu sumu...
Takže můžu jít s datovým tokem ještě níž? Zkusil jsem 3500 a stále je to docela dobrý, ale tak nízký hodnoty mi připadají až divný. Kolik nejmíň jste kdo reálně zkusil?
delal sem minority report VBR 2pass 3800-6000 a pohoda, mastering quality, DC na 9, sice to trvalo skoro 8 hodin, ale stoji to za to...
U filmů typu Futurama, nebo Simpsonovi můžeš s klidem jít i níž. Možná by to chtělo nastavit DC i na 10, jak radil Hawkey.
Na to bitrate je q dobrá, jelikož mám MPEG-4 přehrávač, tak z toho DVD dělat nebudu, 25 dílů na placce je celkem nářez!
DC 10 nema pri animacke (resp. klasickom cartoone - 3D rendery su pochopitelne o inom) az taky vyznam, ale zas az taky dopad na dlzku kodovania to nema, ja to tam mam zasunute default
ako tu bolo spravne povedane, na jednoliate farebne plochy sa to fituje jedna radost
ako tu bolo spravne povedane, na jednoliate farebne plochy sa to fituje jedna radost